Jump to content

Red FR

Members
  • Posts

    276
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Red FR

  1. Ooof. Noen sikret seg akkurat en Sauer 404 i karbonstokk fra XXL i helgen til 25 000 uten conv kit. Jeg hadde den i handlekorgen på nett på torsdag, men fant ut at jeg ikke kunne forsvare å låne sparepenger fra barna for å kjøpe den, og fulgte med helt til den ble solgt. Det var sikkert den siste av sitt slag i XXL-kjeden, men søren da, for et tyveri av en pris.
  2. Fikk delene. Delene oppleves solide og har grei finish. Adapteren kan brukes med AR-buffertube og billige AR-stokker, i stedet for de forholdsvis dyre justerbare PRS-stil kolbene, men jeg kjørte på med Akila sin kolbe. Å montere med verktøyet som fulgte med var dog vanskelig. Skruen til å feste adapteren til låskassen hadde feil skive på skruen, skiven var for bred, så jeg måtte ta en mindre skive fra pistolgrepet. Adapteren var vanskelig og kronglete å montere, på grensen til uakseptabelt -- men eventuelle merker fra monteringen kommer på innsiden av adapteren og er ikke synlig, samtidig som at det gikk an å montere den uten alvorlige problemer, med annet verktøy enn det som fulgte med. Det var for lite plass til sekskantnøkkelen, så den kilte seg fast mellom skrue og adapter, men det gikk å stramme til med en sekskantnøkkel med rundt hode. Jeg monterte først kolben uten en 'spacer'. Uten en spaceren skrudd inn før kolben gikk bolten inn i kinnstøtten ved ladegrep. Spaceren er nødvendig for å kunne ta ladegrep på BRX1, med Akila-stokken. Spaceren må skrus inn i adapteren, etter at adapteren er skrudd fast i låskassen, med 2 cm plass sekskantnøkkelen, som er lengre enn 2 cm på korteste side. Det runde hodet på nøkkelen gikk ikke betydelig bedre, så jeg måtte bruke en kortere nøkkel enn den som fulgte med. Som ville vært frustrerende om jeg ikke hadde en sag og fil til å lage en passende sekskantnøkkel. To av to sekskantnøkler som fulgte med var ubrukelige, men med godt verktøy så gikk monteringen greit likevel. Ingen tegn til vingling eller løse deler, og ikke tegn på dårlig passform. Men vi får se etter noen uker med banebruk om noe blir løst, og hvor god finishen på skruene er med tanke på eventuell rust. Estetisk fin for oss som liker tacticool. God ergonomi på stokk og pistolgrep, ergogrip, med en liten hylle til tommel. kinnstøtten er litt kort for siktet mitt, slik det gjerne blir med BRX1 sin lange boltgang. Balansen blir bedre, med mer vekt bak. Men riflen blir betydelig tyngre. Kinnstøtten og kolbekammen er justerbare, og løsnes med hver sine spaker. Kolbekammen kan justeres opp / ned i tillegg til frem / bak. Jeg har bestilt en del for justering av posisjonen på kinnstøtten frem-bak som kanskje gjør spaceren overflødig, men om det går an å bruke delen for å droppe spaceren, så må kinnstøtten tas av for å få ut bolten. Jeg trenger uansett delen for å få 6cm øyeavstand til digitalt sikte, nå ligger jeg på ~8cm.
  3. Stokken er på vei, uten at jeg måtte ta kontakt eller purre. Får ikke redigert forrige innlegg.
  4. Red FR

    300 BLK Erfaringer

    Jeg er dog ekstremt skeptisk til .357 på grunn av alle testene jeg har sett, hvor de færreste engang viser hvordan de treffer men snakker om presisjonen uten å vise resultater -- og de eneste som tør vise bilder av resultatet skuffer: Dette er en Ruger 77/357: 3 tommer på 50 yards: https://www.youtube.com/watch?v=_EysUF7mg9Q Henry Big Boy i .357 på 50 yards: https://youtu.be/3wICusOlqrw?t=890 ... Og så har vi håndladet ammunisjon i Marlin 1894 på 50 yards: https://www.youtube.com/watch?v=2a58-VH-nzQ Alle tre gir ~3 tommer på 50 meter -- som altså blir minst 15 cm spredning på 100 meter. Men ingen av dem har frittflytende løp. Fra lignende anlegg la min Ruger American i 300 blackout kuler i ett hull på 50 meter med sub-ammunisjon.
  5. Man trenger ikke kvittering, i og med at man umulig kunne ane hvilke tilfeldige forestillinger folk skulle gjøre seg, så er det urimelig å kreve. Man behøver heller ikke å ha eid våpenet, det holder å ha visst at det gikk ut av produksjon og ha ønsket seg det. Med de unevnte logiske følgene det har.
  6. Red FR

    300 BLK Erfaringer

    Billig å lade hjemme, i alle fall. Jeg vil ha færrest mulig rifler, men vil ha en i 300 blackout, i fravær av alternativer. Såvidt jeg har forstått er 300 blackout første patron over 22 lr, utrolig nok, som kvalifiserer til kriteriene: -Sentertenning og fungerer i rifler -Ferdig ammunisjon i salg i både sub og super til overkommelig pris -Presisjon på 100 meter til å treffe småvilt -Presisjon på 50 meter i subsonisk -Ikke er 7.62x39 (russisk opprinnelse) eller 5.7x28 (ulovlig) -Hørselstrygg i subsonisk med demper (relativt) ...der eneste problemet er at den er så unødvendig langt over .22 lr i energi, og at kjøttprisen blir svært høy med ferdig ammunisjon. Prisene gjør det også kjedelig å kjøpe rifle, med mindre man lader selv og kommer billigere ut enn for .308 med 223-hylser som utgangspunkt. ... Men da kan man bare lade 223 i sub med 70-grain kuler. Likevel, muligheten til å kjøpe ferdig ammunisjon er jo et pluss, for oss som virkelig må tenke på å ikke ødelegge hørselen.
  7. Red FR

    300 BLK Erfaringer

    Gleder meg til patronen selges ferdig rullet til fornuftige priser. Midt mellom 223 og 308.
  8. ... Det er nå halvannen uke siden, og ikke noen oppdatering fra Akila, ut over ordrebekreftelsen. Jeg antar at den er på vei -- men kan ikke se noen melding om sporing eller pakke enda. Det kan også hende at det tar litt lengre tid fordi jeg bestiller av bedriften direkte, og ikke bestiller via grossist, som uansett ikke finnes i Norge for Akila. Regner med at det kan ta uker, men begynner å bli smått bekymret, dog ikke nok til å purre på mail enda, i og med at de ikke er en vanlig butikk.
  9. Jeg gikk testet den, og sammenlignet direkte med BAR3, og etter det, med haneriflen / enkeltskudd Bergara BA13. Nærmere BAR3 enn BA13. Mer som en Ruger American uten oppgradert avtrekk, dog lettere og mer glidende/polert kryp uten hakking. Eneste problemet mitt med Sauer 404 var at jeg ikke fikk treningsammo til å fungere i 223-pipen, og at det var umulig å ha termisk sikte på den OG bruke det på andre rifler, uten 5.5 cm høyde på kinnstøtte. Det ser ut til å bli 4.5 cm høyde på kinnstøtte på Sauer 505 med både en Talion og en Digex C50 versus ~2.5 cm kinnstøtte på de øvrige riflene mine, og ~3 cm på BRX1. Som gjør at kinnstøtten fremdeles er for lav på 404/505 XTA-stokken.
  10. Sendte mail, fikk beskjed om å bestille adapter/bakstokk til Blaser R8 og kommentere at det var til BRX1 i kommentarfeltet på ordren. Sendte også en ny mail og påpekte det var til BRX1 for ordrenummer, rett etter bestilling.
  11. Og så var Akila chassis bestilt. Det gikk an å bestille bare bakstokken, med ekstra steg og mailer til folka i Akila, og jeg ser ikke behovet for chassis på forskjeftet: Tyngre og innfellbar kolbe, som 'låser fast'/inneslutter bolthodet, med justerbar kinnstøtte, bør bedre presisjon for skyting stående uten støtte. Koster det samme som KKC, og er eneste alternativ akkurat nå i dødt materiale for bakstokk. Det er kanskje leppestift, lakk og lær på grisen, men jeg er bilfri nettopp for å bruke penger på dette i stedet.
  12. Jeg kjøpte for å gi den en solid sjanse, og for erfaringen sin del. Ved 1100 gram avtrekk ble BRX1 straks likere BAR3 i avtrekket igjen, så slipper jeg å ha to BAR og slipper så mye rengjøring. Liggende og sittende skyting har vært mer enn akseptabelt til jakt på alt på størrelse kråke og opp, med nåværende avtrekk. Stående skyting uten reim eller kinnstøtte har vært utfordrende, men kinnstøtte er på vei. Kjører det samme i to rifler i .223 og .308, samt to rifler i .22 og .450 bushmaster.
  13. Jeg finner null informasjon om hvor snart etter et kjøp det er greit å selge en rifle. Dermed er antagelsen at det er greit å selge mens brevet til politiet med utfylt skjema ligger i posten..? Det er ikke relevant akkurat nå, men jeg savnet svar for et år siden, og vil har et emne om temaet i tilfelle noen lurer på det samme, gitt at Google liker Kammeret. Jeg hadde bestilt et våpen som ikke passet bruken min, og som jeg ikke ville byrde bedriften som bestilte å sitte inne med da det var bestillingsvare fra utlandet, og måtte legge den ut raskest mulig for å få plass til en annen rifle. Det bare opplevdes rart og smått skummelt å selge et våpen før politiet har fått salgsmelding/søknad en fra en bedrift som garantert ikke sender samme uke de var solgt. Jeg leste våpenloven opp og ned og i mente, og politiets veiledning for kjøp og salg uten å få noen indikasjon på at det ikke er greit. Så. Er det noen som har erfaringer?
  14. Jeg ødela en pom-ring og gutten min har spist opp en annen, så nå mangler jeg to. En skulle jo trodd at dette var noe som av og til forsvinner, smelter eller ødelegges, eller noen ønsker å kjøpe ferdig gjenget etter specs uten å blande inn tilfeldige forhandlere, men jeg finner bokstavelig talt ikke noen nettbutikker som har disse. Er det noe sted hvor det er mulig å kjøpe disse gjenget med riktig ytre og indre diameter?
  15. Det andre har påpekt, og jeg selv har erfart, er bare at avtrekket er mindre enn optimalt. Det slår ikke ut i bom eller dårlig skuddplassering på skyting liggende eller sittende, kun stående uten reim. Det og manglende mulighet til å lukke sluttstykket stille er de eneste problemene jeg har å pirke på. Sikringen er nok likevel sikker nok til å la deg gå med skudd i kammeret, og avsikringen er ikke så høylytt som ladegrep. I det modulære designet ligger det dog et løfte om at riflens svakhet med avtrekk skal kunne oppgraderes.
  16. Red FR

    223 1.8 twist

    Selskapet gikk konkurs, forsøkte å stable seg opp igjen, men falt på nytt. De var en butikk, som i følge forumbrukere, slet med at de solgte varer de ikke hadde på lager, og hadde mangelfull kundeservice og kommunikasjon. Tror nettsiden deres var opprinnelig kurrant, i den grad man fikk hva man bestilte, men så omformet til å få unna varene fra konkursboet gjennom å lenke til varen hos dem som kjøpte partiet, og nå lever den sitt eget liv videre som vandrende død nettside, en butikk ute varer eller ansatte. Nettstedet anbefales stadig når jeg søker etter de sære tingene jeg skyter med, så jeg rapporterte nettstedet som svindel til google og beskrev at nettstedet tilhører et selskap som er konkurs for måneder siden. De trenger dog flere varsler ser det ut som. Stedet venter bare på å bli misbrukt av tredjeparter.
  17. BRX1 lar meg trene med et avtrekk og profil som ikke er helt grusomt langt unna Browning BAR3, selv om det viste seg å være betydelig bedre likevel, med samme demper, uten slitet med å pusse en hel kveld, og uten at samvittigheten begynner å gnage når den har gått 4000 skudd. For da har jeg allerede ekstra piper i skapet. Med litt flaks så kommer .223 til BRX1 før heller eller siden, så blir det enda billigere å trene med profilen. Jeg har uansett bestemt meg for å teste ut BRX1 frem mot sommeren -- mens jeg lar Sako, Sauer og alle de andre rifleprodusentene sine systemrifler komme med hvilke enn nyheter og nyskapninger de enn har planlagt, før jeg bestemmer meg for hvilken systemrifle(r) som skal være i garderoben til høsten på høstbudsjettet. Vårbudsjettet har gått litt opp i ingenting etter besøk til optiker, jaktbriller med forsterket glass, et ekstra digitalt sikte med god øyeavstand, og enda en fordømt hurtigmontasje til 5000 kroner. Sauer 505 på tilbud i august fremstår som den mest sannsynlige kandidaten for høstbudsjettet.
  18. Da har jeg fått testet en Beretta BRX1, som har avkreftet mye av fryktene mine. Jeg prøvde en fordi jeg vil ha en systemrifle, og rettekker vs. bolt var ikke en faktor i valget -- kun budsjett under 35 000, et solid krav til kvalitet, funksjonalitet, tilgjengelighet, og presisjon -- samt mulighet til å bruke kikkertgarderoben min av kikkerter for picatinny. Avtrekket opplevdes å ha kryp lignende en halvautomat på tørrklikking, men i praksis, på banen, skutt like etter en Browning BAR mk3 -- så var avtrekket betydelig bedre enn på halvautomaten. Det er litt kryp, langt mer enn på en Tikka eller Bergara boltrifle, men ikke betydelig for et ambisjonsnivå om småviltjakt og større: På stående skyting gikk skuddene akkurat når de skulle, uten at jeg opplevde å måtte å 'dra av' skuddene som på en del billige avtrekk med både kryp og dårlig polering. Det ble dog introdusert et nytt problem, i forhold til en boltrifle: Det er praktisk umulig å lade stille, da mekanismen trenger litt kraft for å rotere bolten. Sikringen skal dog være god nok til å kunne gå med skudd i våpenet: Chris Parins fra Chris Parkin's Shooting Sports både dropptestet og testet riflen han hadde gjennom å slå en i bakken med kolben først, med skarp ammunisjon. Mekanismen er temmelig vanskelig å avsikre med et uhell, da man må bruke kraft på sikringen, med hensikt, for å få sikringen av. Det er dog ikke oppspenner. Dobbeltradet magasin som kan toppmates gikk fint å toppmate med hansker og kalde fingre. Presisjonen var god og holdt seg godt opp til ~12 skudd, da gjorde mirage fra demperen det umulig å skyte videre. Det er godt mulig jeg beholder denne gjennom sesongen 2024, selv om jeg definitivt skal prøve ut Sauer 505 når feriepengene kommer.
  19. Det alene gjør at jeg sliter med å velge mellom hvilken av BRX1 og Sauer 505 som står i skapet etter sommerferien. BRX1 har picatinny og dobbeltradet magasin, og er billig og modulær. Mer skyting, lavere terskel, lett å erstatte deler -- med et stille løfte om mulighet for oppgraderinger. Men Sauer 505 har et langt mer akseptabelt avtrekk, kan lades stille, og har langt bedre coating på piper. Den trenger ikke oppgraderinger. Ny bolt for ny kalibergruppe regner jeg som et pluss for Sauer 505, uten at løse bolthoder er eller var noe stort problem, det er bare et ekstra lag med knot. Det sagt så finnes picatinnyskinner til Sauer 505/Blaser R8. Det blir kanskje bedre med fremtidige dedikerte skinner tilpasset Sauer 505 heller enn R8. Jeg skal få testet en BRX1 på banen i morgen, så får vi se hvordan avtrekket slår ut på stående skyting, for foreløpig er jeg urolig og usikker. Klikkpatroner avdekket at det er umulig å lade den stille, og avtrekket har et kryp tilsvarende Browning Bar -- som BRX1 kanskje blir treningsrifle for om den lar seg skyte akseptabelt.
  20. Nei. Blaser har ikke låskasse. Derfor er montasjen langt fremme på Sauer 505. Design over function.
  21. Simulerte en Pulsar Talion oppå en 505:
  22. Nå som låskassen er stål igjen, så kan en børsemaker slipe bort litt gods og skru inn en skinne, om man er desperat. Så finnes Sauer 200 STR og Sauer 202, også.
  23. Video ute nå, for 16 minutter siden:
  24. Det er hintet kraftig om at den skal koste circa 35 000 for standardmodeller -- MEN det kan i teorien være innpris eller introduksjonspris, og er en oversettelse fra fremmed valuta med en antagelse om at de skal konkurrere med Sako 90 i Norge og andre land, og slutte å konkurrere med Blaser R8 i pris. Den eneste teoretiske lekkasjen ut over det er en børsemaker som mente den kom med polymermagasin. De har klart å holde kortene tett til kroppen, for det er for mye spekulasjon i forhold til faktapåstander -- og de to lekkasjene jeg vet om, pris og magasin, er ikke norske kilder -- og kan være den billigste modellen eller toppmodellen; så spennvidden i pris kan være 25 000-40 000, 35 000 - 50 000 eller 20 000 til 37 000 whatever. Det vi 'vet' -- men ikke engang det sikkert -- er at den er billigere enn Sauer 404 til fullpris.
  25. Send dem en mail av dommene lenket over, og loven. Om det blir avhør, vær gjerne høflig, men ta en utskrift av loven og dommene med deg, og om det skulle være tegn til hint om at de tror at knivene er ulovlige, forklar dem at det ene dokumentet er loven, og at de to andre er dommer som du har lest som forklarer at kniver som dem du kjøpte er lovlige. PoD sine rundskriv er dopapir -- de overstyres av dommere, har blitt overprøvd av dommene sitert to poster opp, og vil overstyres igjen i denne saken. Merk at norske Brusletto Reisa er lov, se spesielt på 33 sekunder: Det er lov med kniver som kan åpnes raskt med manuell kraft. ...
×
×
  • Create New...