Jump to content

Red FR

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Red FR

 1. På samme måte som en regulering av (hobby)sjøfisket på kysten ville fungert om det var grovt nødvendig å regulere det kraftig for å sikre bærekraftig bestand -- og det ikke var korrupsjon og vennetjenester som drev lovgivningen. Jeg mener. Havet ville ikke blitt solgt i stykker med tilhørende fiskekvoter -- det ville vært sentralisert forvaltning hvor individer og grupper kunne søkt om kvoter. Storviltjakten kan gjerne deles inn i tre jaktperioder: Allemannsjakten, anbudsjakt, og så grunneierjakt. All jakt og hvem som blir tildelt hvert jaktkort blir offentlig for registrerte jegere, slik at de kan internkontrollere. Første periode tildeles en andel av dyr som skal felles, til søkere, med fordeler for dem som bor i kommunen, fylket, nabofylket og antall områder de søker på -- hvor brede søknader gir større odds for minst én tildeling enn snevre. Anbudsjakten sier seg selv: de som er mest villig til å betale for kvotene får den, åpent for organisasjoner, selskaper, og private. Grunneierjakten gir prioritet til grunneiere, og lar dem selge sin kvote, og fordeles ellers til søkere med et større gebyr basert på andel søkere. Dyr som ikke er felt i den øvrige jakten flyttes til denne perioden. Rekkefølgen spiller liten rolle. I siste periode kan erfarne jegere få prioritet, for å sikre at viltet har størst odds for å bli felt. Småviltjakt, som i dag -- bare sentralisert forvaltning, og så kan grunneiere få kvoter automatisk, som de kan selge -- i tillegg til at andre kan kjøpe kvoter uten å bestille informasjon fra kartverken om hvilken sentrumsboende advokat som har arvet skogen av sin grandonkel og bare leier inn folk til å evaluere og hogge trær uten å bry seg om viltet. Grunneier blir varslet om alle vedtak og tildelinger, perioder og jegere. --- Men seriøst, jeg har bestemt meg for å kjøpe skog for å jakte en gang i fremtiden, så kan barna mine og barnebarna mine ha jaktmuligheter i evig mange generasjoner. http://skogsnorge.no/artikkel.cfm?Id_art=13565&Tema_id=14&Id_kanal=6 Det er tusenvis av folk som ikke ønsker å forvalte skog eller natur eller jakte som arver eierskap til norsk natur hvert år, så det er bare å vente på dagen. Og statskog selger også skog nettopp for jaktrettighetene ganske ofte: https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/statskog-vil-ikke-avslore-hvem-som-har-kjopt-enorme-skogomrader-1.1644756
 2. Eller så kan jeg kjøpe skog et par hundre meter unna der jeg bor, med tilhørende jaktrettigheter. Det eneste problemet mitt er måten jakt i landet er organisert.
 3. Tja. USA ser ut til å ha en del muligheter. Kanskje Canada, New Zealand.
 4. Som sjenert og litt folkesky, så er det faktumet at private grunneiere "eier" praktisk talt alt viltet i Norge som i praksis gjør at det er lite sannsynlig at jeg kommer til å jakte de første par årene. Det var et lite sjokk av flere grunner, i grunn, å få vite at private eier praktisk talt alt av utmark -- og dermed jaktrettighetene, og at den norske naturen ikke er norsk natur, men eid -- og at vi bare aller nådigst får lov til å gå på andres eiendom, når vi går turer. Så jeg ser først og fremst på jakt i utlandet, hvor jeg slipper å forholde meg til privatpersoner eller privat drevne organisasjoner og lag, men det blir sannsynligvis ikke de første par årene.
 5. Det er viktig med riktig riflestigning: 1:10 eller raskere på 200 grain 1:11 eller raskere til 168 grain ...1:12 er ikke egnet til subsonic. Etter å ha droppet drømmen om fabrikkladet 450 bushmaster til rådyrjakt, grunnet for mye styr med import av ammo, kjøpte jeg bare 308 med 1:10 riflestigning, etter å ha lett etter en slik rifle fra kvalitetsleverandør i et par måneder. Winchester Super Supressed 168 grain samler innenfor 3 cm i serier på 3 skudd, med meg selv som største feilkilde. Er skuffende bråkete med demper som demper 28-31 decibel på vanlig 308-ammo. Er nok minst 100 decibel med demper, nok til at alt som ikke skal høre smellet garantert hører det.
 6. Red FR

  Sako s20 levering

  I slutten av april. Rett etter påske. I begynnelsen av juni. Overgangen juni juli. I september/oktober. ... Jeg holder ikke pusten før de blir lovet levert under juletreet.
 7. Nå er Bar Match bygget med hva som sannsynligvis er en del av overskuddet fra FNAR-prosjektet, en BAR bygget i samarbeid med FN Herstal tiltenkt bruk av politi og militære. --- Så om man tar en vanlig BAR og setter inn magasinbrønnen, så er det vel teknisk sett nærmere en BAR Mk3 med DBM; https://www.browning.com/products/firearms/rifles/bar/current-production/bar-mk3-DBM-wood.html*
 8. Jeg føler jeg MÅ ha en Bergara Ridge i 450 bushmaster. Klarer anslagskravet til rådyr komfortabelt i subsonic, og feller skogens konge i supersonic. Oddsen for at den fås kjøpt i Europa ser ut som null, så import, eller smugling, virker som eneste mulighet..? Og hvordan er tilgang på ammunisjon, som vitterlig masseproduseres på fabrikker 12 timer unna..? Jeg antar at manglende markedsføring gjør at folk lader selv, mens butikkene som våget å ta inn patronene brenner inne med dem fordi de ikke er søkbare på google og uansett ikke har ammunisjonen i nettbutikken sin..?
 9. Det trengs nye lover, ikke nye tolkninger. Kunstig lov i form av laser/avstandsmåler er tillatt. I form av opplyst retikkel. Men ikke i form av digitalt forsterket bilde..? ... Tenk om bruk av hund var en ny oppfinnelse. Hunder ville vært totalforbudt i alle former for jakt, fordi de kan spore dyr på måter mennesker aldri i sin villeste fantasi ville vært i stand til -- ganske likt en lavtflygende drone med termisk kamera og kunstig intelligens. Eller -- hunder er betydelig "kraftigere" enn det, da de kan "se" dyr kilometer unna gjennom sporene de har etterlatt, gjennom all vegetasjon, over fjell og gjennom mørke, uansett om dyret nå er nedgravd i snøen. ... Edit: Jeg ser selv på termisk kikkert, men tør ikke kjøpe, og postet dette i feil tråd. På tide å stenge ti-tolv faner.
 10. ... Når jeg har 8-10 uker arbeid som har ballet på seg -- så bretter jeg opp armene og arbeider inn etterslepet. Stedet jeg bor har hatt 7 uker behandlingstid siden sommeren 2019 -- og har nå forlenget behandlingstiden til ~9 uker, i februar. Stedene med mer enn 3 uker behandlingstid har åpenbart systematiske problemer et eller annet sted i maskineriet, mellom toppen og bunnen. Jeg bare håper søknaden blir behandlet før neste naturkatastrofe eller krakket virkelig gjør våpenkjøp totalt økonomisk uansvarlig.
 11. Noen erfaringer fra Vestland nå for tiden..?
×
×
 • Create New...