Jump to content

Fuskelapp

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fuskelapp's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Reputation

  1. Hei

    sjekk gjerne siste reply på 1885 tråden. 
    mvh

    Hans Kåre Røysland

  2. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Får ikkje gjort noko med det første. Men skal huske å publisere etterkvart. Målet er å prøve den på storvilt, godkjent prøve i fjor. Oppskytinga må gjerast på papp med 50'en, fekk ikkje gjort det i vår. Mogleg å få gjort ei oppskyting seinare i haust. Vil sjølsagt bevare den også, so helst ikkje ut i for mykje regn.
  3. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Eg er forsiktig med å prøve nye ladingar utanom offisielle ladedata. Men synest ladinga di ser fornuftig ut. Begynte du lavere og stegvis oppover til du havnet på 68grains N-140? Eg har N-140 eg brukar til 308win.
  4. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Bra, tar gjerne imot fleire slik tips.
  5. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Ok, skal ta det rolig her. Med N-120 begynte me på 36grains. Det er no ca 13år sia. Eg kan diskutere det med krutt forhandleren min. Dei har ofte vært interessert å sjekke, dersom ein lurar på noko.
  6. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Fint du ville hjelpe med ladedata. Dette er dei første offisielle data eg har fått i dette kaliberet. Ser det er Quickload som har dei. Må skaffe meg N-133 krutt. Blir spennende å sjå kor mykje dette fyller i hylsa.
  7. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Ja, skal få ut nokre bilder. Prøve seinare i dag.
  8. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Takk for svar. Har vært opp i 42 grains N-120. Men det vart best samling med 39. Må prøve med kronograf ja. Huskar eg rekna på Winchester sin high velocity lading i dette kaliberet. Utgangshastigheten skulle være 678ms. Og energi 3298fpe, omregningen til joule var å dele dette på ca 0,738. Men den sparkar bra med denne ladningen! Rifla er bra tung, so det må litt kraft til for hiva på den. N-120 er vel ganske rasktbrennande krut. Dei ladedataene ser svært interessante ut! Vil du fortelle meg kvar du får tak dei? Veit du korleis å regne ut hastighet og anslagsenergi ved 100m? Eller finne ein tabell?
  9. Fuskelapp

    Winchester 1885

    Eg har ein winchester orginal take-down modell i dette kaliberet. 50/110 EX. Rifla er frå ca 1920. Bruker barnes 300grains blyspisskule, starlines hylser og 39grains vihtavuori N-120. (ikkje offisielle ladedata) Dette kruttet fyller svært lite i den store hylsa, tomrommet blir stengt med brennbart kunstig ull fra gamle boblejakker. For å holde kruttet nede mot tennhetta. Tatt storviltprøva med den nokre ganger, men ikkje fått dyr med den enno. Har ikkje målt utgangshastighet. Det er interessant med andre ladedata for krutt der ein kan få bedre fyllingsgrad i hylsa. Nokon som har ladedata til 50/110 med 300grains kuler? Med krutt som er tilgjengeleg her i landet?
×
×
  • Create New...