Jump to content

Rune Ellefsrud

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rune Ellefsrud

  1. Da er det tid for oppfølging etter tur på banen i går, i helt vindstille og perfekte forhold. Og det var deilig!! Her er første 5 skudd på 100m, med tofoten på og uten demper med CCI VMAX Her er de siste 15, med 5stk Hornady og 10stk Savage A17; Og her er de siste 15 kun med Savage A17 men MED demperen på (og etter noen gode klikk ned etter montering av denne -noe som jo er ganske så normalt) Totalt skjøt jeg 60 skudd, og med unntak av et par dårlige avtrekk som resulterte i to niere så var det kun 10'ere - så DA er i hvert fall jeg fornøyd Så hva skjedde?? Vi kan utelukke demperen, og vi kan i grunnen utelukke kikkerten også, selv om jeg strammet skruene ytterligere (dessverre fortsatt uten momentnøkkel da de jeg klarte å finne i går var ALT for grove og meste egnet for å skifte belter på gravemaskiner str XXL). Løpet flyter temmelig tight i mot stokken, men jeg merket ingen større endring etter at løpet ble varmt, og etter å ha lagt press på tofoten. TROR at de nye synthstokkene flekser mindre enn de gamle uten å ha full dekning for påstanden. Det KAN være at det var noe usynkront i festingen av de to løpsskruene da jeg løsnet og strammet disse etter å ha tørrpusset. Det KAN ha vært noe avsetninger eller små uregelmessigheter i kroningen som ble borte etter pussingen. Men mest sannsynlig var det rett og slett dårlig våpenpuss som var skyld i alt knotet, hvor pinlig det enn er å innrømme det... Pga den høye hastigheten på disse 17hmr kulene så mente flere av langholdsnerdene ("nerder"sagt i god mening og dyp respekt) at det avsettes MYE i løpet på disse, og at små kalibre/høy hastighet krever mye og grundig puss. Jeg skal ikke mene alt for mye om det gitt min korte erfaring, men at det gjorde et hav av forskjell kun etter ca 150 -200 skudd er bortenfor tvil. Så fra nå av - som Jegerbombom skriver blir det seriøs puss etter hver 50de fremover. Takk til alle som tok seg bryet med å svare, og hjelpe en novise med dette. Man lærer så lenge man lever!
  2. Fikk kjøpt meg både pussestokk, kobberbørste og kobber/bly solvent etter jobb i går. Gikk på med liv og lyst - først med solventen og deretter med våpenolje. Kjøpte også en bore mop cal 17, som var så trang at den ikke kunne brukes (det er alltid noe! !)Så da var det bare å leke Pettersmart; Fant konas Q-tips, klipte av hodene og sparte 1cm av plastrøret på. puttet disse inn i front av pussetokken, altså det gjengede hullet og de passet som gull til løpet. Akkurat passe tett. Holdt på til de var blendahvite. Litt fornøyd med meg selv og egen kreativitet der Når du drar stokken tilbake (jada - passer på å være forsiktig med kroningen)så vippes Q-tips hode 1 av mot munningen, og så er du klar til å sette på hode 2 osv. Nok om det. Det som bekymret meg litt var at når jeg studerte kroningen, så kunne det virke som om det var en ujevnhet i nedre kant. Kan være paranoia, kan være et synsbedrag, kan også godt være ingenting, men det tok en ekstra time å sovne etterpå.... Men ok, da tar jeg også Jegerbombom sitt råd med meg og kjøper med en momentnøkkel, tørker olje og sjekker skruene (har også sett de korrekte momentene et sted på 455-trådene) og tar med et ark opp på banen. Har en del punkter på papiret nå, så jeg får ta eliminasjonsmetoden suksessivt. -Puss er på plass. -skruer sjekker jeg etterpå. -Av med dempern. -Sjekke klaringen. -Igjen prøve forskjellig ammo. - så får vi ta det derfra og se på evt kroning/kikkertproblematikk etterpå. Og i siste ende som vavlo sier så er det jo alltids en reklamasjonsrett som kan hevdes også. Takk for innspill!
  3. Jeg bare fryder meg når jeg får slike svar som dette (og fra Alkymist)! Takker og bukker så mye. Opplever nøyaktig det samme som kompisen du nevner. Da blir det(mer) seriøs puss i dag. Stikker innom etter jobben nå og prøver å finne (selv om jeg har vært både på Oslo skytesenter, Magne Landrø og jaktia Jessheim uten hell tidligere), og så av med demper i morgen så får vi starte feilsøket der. Skal prøve å komme med en oppfølger så andre som kanskje har slitt med det samme kan dra noen erfaringer
  4. Aaaaah, skjønner. Var litt treig der....
  5. Mulig jeg er helt ute, men jeg er ganske sikker på at Zeiss har dette. Har selv den samme 2-12x50'en (strålende fornøyd) og linselokket ligger og roper på meg fra glassmonteren hver gang jeg innom Magne Landrø. Koster litt da; 999kr
  6. Hei! leste denne tråden med stor interesse, da jeg ikke vet mine arme råd etter en særdeles nedslående tur på banen i går - og flere faktisk før dette. Jeg har en ny cz455 stainless synth i 17hmr, med A-tec forest demper og Nikko Stirling 3-9x40 kikkert. Skikkelig pakkeløsning der både demper og kikkert er tenkt byttet ut på sikt, men jeg ville nå teste først da. Demperen virket grei nok, men kikkerten er vel ikke noe å rope hurra for. (Har en zeiss v6 2-12x50 på Tikkaen, og forskjellen er monumental) Men siden jeg skal jakte fint lite over 100m med denne og stort sett i dagslys så har den nå blitt sittende de 500 skuddene rifla har gått. Problemet er - at børsa aldri har gått godt! Først flyttet treffpunktet seg i hytt og her, som jeg fant ut var dårlig festet kikkert fra leverandør. Begge par skruer på venstre side var løse. Strammet inn disse og så var den innskutt og alt ok. ikke supre samlinger nå heller riktignok, men det får legges på skytteren tenkte jeg. Kjøpte Caldwell tofot, rispose som støtte bak, og justerte etter noen skudd litt for treffpunkt, fortsatt kun ok resultat. Så etter en 10-15 skudd, og igjen 40-50 skudd så dropper den 4-5cm og begynner å spre. Når spredninga er på 10cm på 100m så er det noe som er riv ruskende galt. Justerer 6 klikk opp - og får omtrent samme treffpunkt! Jeg har testet både cci gamepoint/fmj/varmint, Hornady og de nye Savage 17hmr spesial patronene, men får ikke samlinger man kan være bekjent av. (som jeg for øvrig får av Tikkaen, så ALT kan ikke skyldes skytteren) Jeg har justert (orginal) avtrekket til minimum, jeg har pusset, og jeg har latt være å pusse - men børsa og jeg blir bare ikke venner. Har sjekket at løpet ikke ligger an mot stokken. Har sjekket de to skruene som fester løpet (riktig nok uten momentnøkkel) Kan det være demperen som ødelegger? Er det kikkerten som flytter seg "inni"? Er det kroninga (er jo ikke mulig å se noe særlig med det blotte øyet i hvertfall) Er ganske frustrert Noen som har erfaringer å dele med en fortvilet kar?? Og del 2 - pussesaker til 22 er lett nok å finne, men til 17hmr? Fint lite. Har nå en boresnake, men er ikke fan av denne patenten. Hva bruker andre der ute på 17hmr??
×
×
  • Create New...