Jump to content

Odd Eirik

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Odd Eirik's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Et par spiseskjeer til 5-600 kuler. et kg er koster ca 500 NOK og det er maange spiseskjeer på kilogrammet.
  2. Ja det som er gjort med låskassen er at det er frest en utsparing da 3006 er 5 mm lengre og på utsiden for å merke den om. Ville ha den mest mulig autentisk men du har rett, det er like greit å skaffe en annen M98 i originalt kaliber.
  3. Har en M98 bygget i 1940 og den har som mange andre tid fått skiftet løp til 30-06. Er det kostbart å bytte tilbake til det originale 8x57?
  4. Er som sagt på prøvestadiet ennå så gir meg ikke så lett, ja åpne sikter. Så lenge den funker til dynsmisk er jeg fornøyd. Kan selvfølgelig kjøpe en custumfanfuckintastic rifle til fleretusen femhundre og få samlinger på 5.56 mm på 500 meter men det er ikke poenget her. Målet er rimelig og brukbar ammo som funker i en kul rifle. Jeg liker det enkle designet og den klassiske looken. Lett å demontere og enkel å modifisere. kan sende deg noen kuler hvis du vil prøve btw
  5. Kanongøy, ja med N133 veksler den som bare det. Jeg kan sende deg noen kuler så kan du prøve selv. Skal ha litt mér N110 neste gang få å få den til å veksle. Funker dette så blir det dette kruttet. Kulene kommer på ca 15 øre stk. Det er en tiendedel av Nosler sine med samme vekt
  6. Nei det kan jeg ikke. Dette er unektelig et rekreasjonsvåpen og det er mulig å ha mange fine dager på banen med. Skal man vinne konkurranser er det nok sikkert en del ulemper med en mini på samme måte som det er med AR. På en mini er det mulig å ha en folding stock som gjør den mér kompakt feks.
  7. Her er resultatet med nevnte kule og 10,5 grain med N110. Hadde lignende samlinger med 16 grain N133 så begynner å nærme meg noe. Dette er kort hold, ca 20 m, samtidig er det åpne sikter og en mini14. Så nå skal det støpes opp en drøss med disse og pulverlakkeres i Ruby Red fra Eastwood.
  8. Minien kan man regulere gasstrykket på, skifter til mindre dyse så kaster den ikke hylsene så langt og det blir mye mindre slag og spark i mekanismen. Avtrekket kan også tunes med nye fjærer og kontaktflater poleres til det blir supert. Det følger med skinne og originale kikkertringer som sitter som støpt på våpenet. Hvem har sagt at pistolgrep er det beste? Gassystemet er selvrensende som gjør at man kan skyte blykuler uten at systemet blir fullt av slagg. Pipen er også frittflytende om det har noe å si. Magasinbytte går som en lek sålenge man holder inne utløseren og samtidig skyver det tomme fram med fingen, da detter det ned av seg selv. Og hvor ofte trenger man skifte magasin? de fleste stager er jo under 30 skudd. Skjønner at AR er the shit for mange, samtidig er det andre våpen som også gjør jobben like bra.
  9. Minien har samme mulighet for optikk og jeg har aldri hatt funksjonsfeil med den. Ja låskassen er støpt men hva er galt med det? Den er kraftig nok til sitt bruk og det er en mye mer effektiv og kostnadsbesparende produksjonsmetode. Hva er en AR-upper laget av da?
  10. Hei Eksperimenterer med en 77.225 grains kule fra arsenal molds. Dette er en plain base uten gc. har prøvd N140 og N133 uten særlig hell. Har pulverlakkert men tror jeg har hatt for harde ladninger, opp mot 23 grains med N140. Bør jeg ligge på rundt 15-16 grain?
  11. Hva er det som er så bra med AR, minien gjær samme jobben
  12. Mini 14 kan vel brukes til DSSN etter de nye forskriftene
×
×
  • Create New...