Jump to content

Flatlando

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Flatlando's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har aldri spikka med en kniv som her egg heilt inn, så veit ikkje. Derfor eg har tenkt på det her. Fordi i mitt hode bør det være marginalt bedre
  2. Mange gode svar. Nevnte norske kniver spesielt pga det primært er nordmenn på kammeret og fordi tollekniven, den "norskeste" kniven, som er den eg ser mest av fra norske knivmakere, har trearbeid som et viktig bruksområde. Tenker spesielt det med sliping inn mot skaftet er et godt poeng. Og så er det nok langt mer krevende å få en perfekt overgang uten den lille bufferen. Så da skal eg slutte å lure på detta i alle fall. Den amerikanske varianten som blir nevnt, med 1-2 cm virker helt merkelig. Men den kjem vel kanskje fra bowiekniven, som vel var tenkt til annet enn spikking.
  3. Tenk å være så flink ja.
  4. Har sett ekstremt mye på kniver siste året, og en ting som går igjen på de aller fleste er at de har en liten uslipt kant mellom eggen og skaftet. Dette syns eg virker veldig merkelig, da man har mer kraft jo nærmere skaftet man kommer. Om dere ikkje skjønner hva eg meiner, ta en titt på casström sin Lars Fält. Der har du et eksempel på hvordan eg personlig tenker at er den beste løsningen. Egg helt inn mot skaftet. Men norske knivmakere gjemmer så og si ALDRI denne lille delen av bladet inne i skaftet. Noko som gjer at man har 5-6 mm med butt kant før man kommer til eggen. Hvorfor?? Skjønner det ikkje.
  5. Har en slik i links sjøl. Hva e prisen du har fått?
  6. Følte ts tolka det som "demontere hele hagla for å få plass til alle delene i skapet".
  7. Litt seint til bordet, men hvorfor foreslo ingen å bare legge avtrekkermekanismen/vital del i våpenskapet? MÅ jo ikkje ha heile våpenet låst inn.
  8. Var anslagsenergikravet eg var litt bekymra for med 6,5x55 korta ned og med demper (tenkte egentlig at demper stjal litt anslagskraft, men fint å høre at det ikkje gjer det.) Det e ingen fare for at kapping og demper påvirker hvor godt børsa går? Den har veldig fine samlinger sånn som det er nå, så har nødig lyst til å ødelegge det.
  9. Hei! Eg har hatt ei Kongsberg cal 308. i litt over 10 år nå og e storfornøyd. Men nå kunne eg tenke meg lyddemper. Har forstått det som at det ska være grei skuring å bytte løp på disse børsene (?). Tar og gjerne imot meininger på om 6,5x55 med lyddemper blir for puslete til elgjakt? Hvis eg ikkje får napp her, så får eg bare kappe og gjenge opp det løpet eg har.
×
×
  • Create New...