Jump to content

frankhovin

Members
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by frankhovin

 1. Er nok det som er løsningen, ja. Årsaken til at jeg skal ha den ut er at jeg har kjøpt et filberoptisk sikte, og dette kommer med egen skrue (som jeg ikke vet om er noe bedre, forøvrig). Men det blir nok børsemaker da; Jeg tør ikke prøve meg med grisepikk e.l. på noe så smått og delikat.
 2. Hm, enig i det. Men når den mm-skruen som passer best glipper, så er det vel enten det eller en slitt skrue? Og såvidt jeg kan se har originalsiktet aldri vært demontert før. Hadde helst sett at jeg slapp å ta den til børsemaker, men hvis det glipper en gang til er det vel det jeg må.
 3. Har fått nytt sikte til min Tanfoglio Match 9mm, og selvsagt passer ingen av de små umbraconøklene jeg har. Vet noen hvilken størrelse sikteskruen har? Jeg har nøkkel som NESTEN passer, men som glipper når jeg tar i, så jeg må konkludere med at det er tommenøkler og ikke mm.
 4. Så det er rett og slett teit å ikke ha med hundepeiler hvis det finnes en mulighet for at man noensinne kommer til å jakte sammen med hundeførere? Check 👍
 5. frankhovin

  Hvilken GPS?

  Ok, dumt spørsmål kanskje, men men. Jeg tror jeg trenger en ny GPS. Pr. nå har jeg en Garmin - husker ikke modellen - av typen med stor touchskjerm, som jeg er vannvittig lite fornøyd med. Selv etter å ha byttet den to ganger opplever jeg den som ustabil og treg. Én gang slo den seg av helt av seg selv, og når jeg slo den på igjen var startpunktet byttet ut med der jeg var da. Skikkelig morsomt i ukjent terreng. Det jeg lurer på er om det bør være en ren GPS eller en med hundepeiler? Det er jo kjekt å kunne koble seg til hunden(e) når man jakter med hundefolk. Men når jeg leser om
 6. Slike opplysninger liker jeg. Det betyr at jeg kan kjøpe et våpen som ikke koster skjorta, og heller gjøre noen tilpasninger på det ved behov. Sikter, avtrekk etc., som sikkert har mer å si.
 7. Takk for svar. Det er klart det er forskjell på 5 og 6" løp. Spørsmålet er om det egentlig har nok betydning for en mosjonsskytter som meg. Pluss at de Gold Match-ene jeg har funnet ligger på nærmere 15000,- brukt, mens jeg kan få en Match til 5000,-
 8. Hm. Ingen meninger/erfaringer, altså? Jeg ser litt på både Match og Gold Match, og lurer litt på hvor mye ekstra det er verdt å betale for 6" vs 5" løp.
 9. Er denne noe tess? Den jeg vurderer er fra 2011. Usikker på om det har skjedd noen viktig endringer de siste 9-10 årene på disse? Det virker som om man kan gjøre en del med dem, mtp. bytte av sikter, avtrekksmodifisering/justerin, grep o.l. Jeg er ute etter en 9mm til casual felt og moro, og disse ser det ut til at man får til under prisen av mange konkurransepistoler.
 10. Jeg har aldri ladet før, så: Hva trenger jeg for å komme igang? Skal lade pistol/revolver 9mm/45ACP, 44 mag., rifle 30-06/308.
 11. Jeg endte opp med en brukt Docter classic 3-12x56 i stedet. Det som tippet vektskålen var at den veier nesten 200g mindre.
 12. De holder selvsagt ikke følge med Swarowski til 20.000,- og oppover, men det ligger da i kortene. Men de jeg har snakket med sier at alle disse tre (Zeiss, Docter og Meopta) er mer enn bra nok for de aller fleste. Jeg har også sittet på revepost med ikke-europeisk optikk som har fungert helt fint. Så jeg tviler på om jeg noensinne vil komme på et nivå som kan yte en kikkert til 20-30.000,- særlig rettferdighet.
 13. Mer for pengene enn Docter?
 14. Hm. Jeg ser nå at jeg så litt feil på vekten. Noblex-en veier 790g mot Docterns 600. Det er jo en ikke helt ubetydelig vektforskjell.
 15. Ja, og jeg skulle gjerne kjøpt en Blaser til 60.000,- hvis det var aktuelt
 16. Ok, da er det uansett uaktuelt. 8x er altfor mye for sittende skyting uten anlegg (for meg).
 17. De koster litt i overkant, ser det ut til. Men er det fast 8x?
 18. x50 er for lite. 8x56 finner jeg ikke annet enn håndkikkerter i. Har du noen eksempler?
 19. Biligste brukte jeg har sett lå på 11.500,- Det er litt i overkant. Jeg holdt faktisk på å kjøpe det eller et liknende på Jaktdepotet, da han jeg snakket med anbefalet meg å vurdere Docter i stedet. Betraktelig mer kikkert for pengene, mente han.
 20. Skal ha ny kikkert med x56, og valget pr. nå i aktuell prisklasse står mellom disse to: 1. Brukt Docter Classic 3-12x56 ret 4. 7000,- + nye ringer = 7500,- Jeg ser at denne har fullpris på 12.000,- hos Jaktdepotet, og er på tilbud til 10.000,- 2. Ny Noblex Inception Nz6 3-12x56. Jeg ser at disse koster rundt 9500,- de fleste steder. Jeg har fått et tilbud på 8000,- inkl. ringer (500,-). Hva ville folk valgt? Zoomen er ikke kritisk, da jeg hittil stort sett har brukt 4 på en 3-9x42. En liten ulempe med Noblex-en er at den veier ca. 150g mer enn Docter-en. D
 21. Jeg trenger ikke superzoom, så 3-18 er egentlig unødvendig mye zoom. Jeg har 3-9 nå, og har det permanent på 4. (Dog kan det nok hende at det blir interessant med litt mer zoom i fremtiden.) Men jeg skal ha et som funker til revepost og villsvin m/lys, og har ikke funnet noen interessante x56 med mindre zoom. Pluss at jeg ikke har råd til et sikte til 20k.
 22. Hm. Hvor mye BØR et sikte med de dimensjonene veie, da? Kikket på en Zeiss 2,8-20x56 nå, og den veide 860g.
 23. Men denne - 3-18x56 til 8500,- det virker som bra kikkert for pengene, eller?
 24. Noen som kjenner til dette? Tidligere Docter, er det ikke? Ble tipset av en på Jaktdepotet, da jeg holdt på å skulle kjøpe en Zeiss, om at Docter var hakket mer for pengene. Jeg trenger et greit all-round-sikte som har god nok åpning til at det også kan brukes på revepost i måneskinn og snø.
 25. Og, sikkert verdens dummeste spørsmål, men jeg har aldri hatt lyddemper på noe våpen, og planlegger nå å skaffe en 223 med demper, pluss at jeg gjerne vil ha demper på 30-06-en: Kan man fortsatt skyte uten demper med kappet løp? Eller skader det løpet, evt. gjør børsa ubrukelig? Sånn f.eks. hvis man vil til Sverige og skyte gris med samme børse som man vil jakte hørselsvennlig med her hjemme.
×
×
 • Create New...