Jump to content

erichsen

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

erichsen's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Nå som Våpenkontorene i mer enn to uker ikke har gitt ut tillatelser lenger for kjøp av disse tidligere godkjente riflene (godkjentlista er fortsatt online på Lovdata). Hvordan blir de solgt? Må de som skal avhende ta kontakt med en importør/eksportør som vet å utføre riktig papirmølle for salg til utlandet? Er det mulig å utføre som privatperson uten for mye pes? Hvordan går de som vil selge til f.eks the Amerikanske markedet frem?
  2. Du har fått med deg at det er POD som lager godkjenningslistene og at de har lagt frem utkast av de listene som trår ikraft med nye forskrifta?
  3. Tror du må lese en gang til hva jeg skrev. Les også hva som ble kommunisert fra POD i midten av Mai. Hvis et skytevåpen ikke har godkjent bruksområde i Norge kan det ikke brukes. Hvordan skal da folk kunne bruke noe som er forbudt i inntil 3 år? Brukes forbudte skytevåpen på jakta mister den person både jegerkortet og alle våpenkort, tidligere dommer (ref. seljakt Finnmark) tilsier at det også blir 5 års karantene. Det blir stående i skapet inntil avhending.
  4. Hvordan skal den bli brukt på jakta når forskrifta fjerner den fra godkjentlista for jaktbruk? Har du sett hva som er kommunisert fra POD ang. godkjenning til jakt og sportsbruk? Det er POD/Kripos som produserer godkjenninger.
  5. Er der noen her inne som vil sette opp et eksempel på jaktgarderobe som dekker så mye av bruksområdet som mulig til jegere som tilgang på; postjakt storvilt, postjakt sjøfugl, småvilt/fugl på fjellet (ingen skog), smyg på storvilt, smyg på småvilt, revjakt i utkant av jordet, veldig lange jaktturer på vidde (villrein) og ei rifle som egner seg til jaktfelt ila. NJFF? Jeg har merka at mine valg av billige og gamle/eldre våpen ikke var det mest praktiske til jakt selv om de er fult lovlige. Ønsker å vite hva folk foreslår. 1) hagle småvilt? 2) hagle sjøfulg? 3) lita rifle småvilt? 4) kort rifle smygjakt? 5) solid rifle post? 6) drivjakt med mulighet for følgeskudd? 7) kombi? drilling? 8 ) system? Hva trur folk at egner seg til NJFF jaktfelt? I jeger- og sporterklassen.
  6. Mulig at det er diskutert anna sted i tråden. Er møye å lesa seg opp om. Ikke godt å forstå alt som står i lovteksta og skriva. Lurer på no enkelt. De som har f.eks glock17 med 21 skots magasin. Blir disse magasina å avhende umiddelbart, eller var det tre år på å kvitta seg med dem? Hva med dynamisk eller praktist rifler i 223rem utførelse? Standard magasin der er 30 skots, ikke 20. Blir det at "alle" rifleskyterne må avhende sine "go to" standard kap. magasin for at kjøpe 20 skots? Er ikke godt å bli klok på detta. Legger heller tid i å forstå detta enn å henge seg opp i om ruger mini er militær eller ei. Denna lova kommer til å anvendes på langt flere skyttere enn de som eier mini.
×
×
  • Create New...