Jump to content

Doberhjerte

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Doberhjerte

  1. "Etter departementets syn tilsier imidlertid lovens forarbeider at enkelte rifler som opprinnelig er konstruert for jakt eller sportsskyting, også rammes av forbudet." Er det nå vedtatt at Ruger mini 14 ikke vil kunne overføres til dynamisk sportsskyting, og vil dette ramme andre rifler også?
  2. Takk Dette var utrolig oppklarende. Hvilke av riflene (nye og gamle) på den nåværende listen, vil samstemme med våpenloven § 5 andre ledd nr. 3 (halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruerte for heilautomatisk funksjon eller for militæret eller politiet.)?
  3. Hvilken av de gamle våpenlovene mener du? Det er et virvar av oppfatninger om forskrifter og lover, om mange blander disse sammen, som sikkert er hensikten også. Dersom den nye våpenloven er fra 01.06.2021, når er den forrige fra, og hvilken vil la ervervingene gå fri?
  4. Erlend Meyer: Det er heller ingen som tror at det bare er til å betale medlemsavgift i DSSN, og ikke stille opp. Hvor fikk du det fra? Slemmo: Dem som har ervervet Mini-14 kun til jakt, er selvfølgelig lite interessert i dynamisk. Det gjelder nok også Garand og de resterende på listen. De vil nok være like lite interessert i å betale for en plombering, og la den støve vekk. Derfor vil jo dynamisk være like aktuelt/ uaktuelt som å plombere.
  5. Hvorfor diskuteres plombering og "tapsprosjekt" som salg til utlandet som gode alternativer, når man kan ta med seg de "uønskede" riflene til dynamisk skyting? Dersom man virkelig ønsker å beholde riflen, vil ikke da dynamisk være det beste alternativet?
  6. Kan noen forklare meg hvordan man kan overføre Ruger mini 14 og Garand til sportsskyting, når 30 rifler (alle?) allerede er forbydd innen sportsskyting?
  7. Da mottok jeg idag, godkjente søknader for Mini 14 og Garand M1. Jeg ble litt overrasket. Gir dette noen indikasjoner på hvor vi ender opp hen? Så er spørsmålet. Dersom det ikke blir tilbakevirkende kraft, hvor lang tid har jeg da til å erverve, før loven trer i kraft?
  8. Noen som kjenner til hva vi kan forvente oss for Garanden, nå som Stortinget ønsker å fjerne våpen med militær bakgrunn? https://framtida.no/2018/02/27/stortinget-seier-nei-til-halvautomatiske-vapen
  9. Her er magasin-belter til Garand https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=114151023&alertType=ss&WT.synd_type=agent
  10. Ta det helt med ro. Det blir altfor dyrt uansett. Da må du i såfall nøye deg med en FrankenGarand
  11. Det var synd, men takk for avklaringen. Da får Garanden bare være. Jeg bruker ikke 14500,- på noe som er bygget opp av forskjellige brukendes deler, uansett hvor kvalitetsstemplet de er.
  12. Vil stykkprisen dobles, uansett hvor mange bestillinger de får? Er det en side med oversikt over hvor mye en slik import vil koste?
  13. Jeg har forhørt meg med Swenor Import AS. De kan importere nyproduserte Garand M1 (Fulton Armory), dersom de får nok bestillinger (grunnet en mengde avgifter). Dem de tilbyr nå er oppussede versjoner. Tenker jo at skal man først legge ut 14000,- på et oppusset våpen, så kan man gjerne legge litt på, og få et splitter nytt. Hva er stemningen for dette? Her er Fulton Armorys hjemmeside: http://www.fulton-armory.com/M1-Garand-Rifles.aspx
  14. Er det noen som kjenner til om ATA Arms Etro 09 kan skifte ut kolben?
  15. For dere som enda leter etter en Garand M1, så reproduseres disse av Fulton Armory http://www.fulton-armory.com/M1-Garand-Rifles.aspx
×
×
  • Create New...