Jump to content

Trasop

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da gikk hunden fersksporprøve for noen dager siden og bestod. Gikk på elgspor og et par ganger ga den litt lyd men jeg fikk roet han og gått videre. Takk for tips fra kammeret!
 2. Hei, takk for raske og positive svar, Pakker med langline og peil. Mvh Karl
 3. Hei, jeg har invitert en del gode venner til å jakte med meg på hytta på fjellet. Da en av de spør om det er ok at han tar med en Vizla han pleier å passe. Hunden er 3 år og har ikke jaktet før. Men går som regel løs i skogen på tur, og i følge min kamerat tar han av og til stand når de er ute og går. Men han har aldri sjekket ut om det er fugl foran hunden da, eller bedt han reise fugl. Jeg er av den sorten som tenker at det er alltid gøy å prøve noe nytt, så jeg sa at han jo gjerne må ta med hunden. Det jeg trenger tips til er: Hva kan vi gjøre feil og hva kan vi gjøre rett for at hunden kan begynne å utvikle seg som jakthund. Jeg har bare jaga inn hare og rådyr hund før. Og det meste som står å lese handler jo om å hjelpe valpen eller unghunden igang. denne er 3 år.
 4. Har tenkt tanken, men liker jo å lade selv på kveldene og ladingen har jeg tid til, det er meditasjon etter en lang dag. Tar rådet og starter med en rolig lading.
 5. Når det gjelder bæreflate så tenkte jeg Lapua scenar ligner en del på Sierra gamekingen i fasongen.
 6. Ja, det er vel kanskje best å begynne ennå mer forsiktig, Vurderer eventuelt å kjøpe N160 krutt, da er det ladedata i Ladeboka. Med 3 barn og kone kan jeg ikke bruke opp for mye egentid på banen med testing før jakta setter i gang.
 7. Hei, fant ladedata hos Vithouvari sin side. Dettte er da på: Brenneke TOG kuler 150 gr. der er det oppgitt 41,2 min og 44,1 maks og lapua scenar 150 gr. har oppgitt 38,6 min. - 41,7 maks. Begge med N550 Kan jeg da trygt begynne med feks. 40 grains til mine sierra 160gr. kuler? Mvh Karl
 8. Hei, vanligvis når jeg skal lade og ikke finner eksakt ladedata finner jeg noe som rimer sånn passe. Men denne gangen finner jeg liksom ingenting å ta utgangspunkt i. Lest i ladeboka, sett på vithouvari sine sider osv... men finner liksom ikke noe som ligner. Noen som har tips til hvor jeg bør lete videre?? Tenkte lade med n550 krutt og sierra gameking 160 gr. Da jeg har n550 krutt og bruker dette til både mausern og 243. min.
 9. Tusen tusen takk for så fine svar. Da skal jeg prøve litt med line og sele og se om han skjønner at vi skal være stille. Elgku tørr jeg ikke nærme meg nå nei... Hvis jeg merker at hunden blir heit, altså setter inn firehjulstrekk og peser. Kan jeg da si til dommeren at vi roer oss noen minutter før vi går videre??
 10. Hei, jeg og min 2 år gammle beagle gikk i dag blodsporprøve med 1. Premie som resultat. Det er bare en herlig følelse etter mye trening. Men nå er det dags for fersksporprøve. Og det står det lite om i bøker og på nett. Alt handler om blodspor. Hunden jakter rådyr og hare så tror jo det skal gå greit. Men skulle gjerne lest litt og trent noe. Det jeg er mest engstelig for er at han skal bli litt heit og lose altså bruke målet sitt. Tips om alt rundt fersksporprøve tas i mot med takk.
 11. Takk for deling av erfaringer, jeg har satt meg ned nå og oppdatert peilen og halsbåndet med Garmin sin oppdatering side/app. Hvis listen med alle forbedringene stemmer så skal indre skje på alle måter. Jeg er tydeligvis litt treig for jeg oppdaterer slike ting alt for sjeldent skjønner jeg. Blir spennende å teste rekkevidde etter dette.
 12. Hei, har en Beagle hann på snart to år. Han jakter rådyr, og hare. Men kunne jo tenke meg å utvide sesongen med revejakt også. Det er jo dessuten god viltpleie. Men, noen som har tips til hvordan de ville gått i gang. Ikke mye spor snø om dagen, så ikke så lett å sette ham på rette sporet. Det vil jo være fare for at han får hare på beina i stedet for. Rådyr er jeg ikke så bekymra for nå da han slipper disse straks de velger å gå litt lengre.
 13. Takk for svar, men hvor lang rekevidde erfarer folk at de har med garmin peilen sin.?
 14. Hei, synes den siste tiden at hundepeilen har hatt litt dårlig rekkevidde. Har alpha 100 med t5 mini. Synes den var bedre for et år siden. Nå mister jeg ofte kontakten når hunden er over 600 meter borte. Hvis ikke det er paddeflatt eller at jeg er på en høyde. Kan av og til få han inn på 800-900 meter men det hører nå til sjeldenheten. Før hadde jeg som regel rekkeviddde over 1 km. Noen som vet hva som kan være årsaken, eller har opplevd dette selv? Begge antennene ser ut til å sitte riktig. Noen som har erfaring med å bytte til vanlig T5? har en litt stor beagle hann, så han bør vel klare det forsåvidt. Men vil jo aller helst ha det i orden med T5 minien da denne bare er året gammel. Burde jeg levere den inn og klage eller kan jeg ikke forvente bedre enn max 1 km rekkevidde under gode forhold.
 15. Jeg får vel svare på min egen post siden jeg nå har prøvd å slipppe beaglen min på føre med godt med snø. Det var 70 cm snø i terrenget tenker jeg, men mye skare. Så hunden løp mye oppå. Slapp han klokka 9.30 og han kom ikke inn igjen til varmen/bålet før 18.30. da hadde han hatt flere loser og mye tapsarbeid. Han virker å bli ganske så jaktidiot. Han kom ikke på innkalling før han var helt tom og ca 300 meter unna. Det var vanskelig å gå inn på losen med så mye råtten snø. Det som ikke gikk så bra var pungen til hunden. Den var sår når han kom inn. Så slipper han ikke på slilt skarpt føre igjen før jeg får en løsning på dette. Smurte pungen hans med sinksalve, og håper dette hjelper. Andre tips mottas med takk.
×
×
 • Create New...