Jump to content

Trasop

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trasop

  Finne COL på 7x57r kombi

  Hei, takk for mange fine svar. Da kjører jeg pussestokk metoden. Og finner maks lengden. Men skjønner at de sjelden blir for lange eller korte i brekk våpen.
 2. Trasop

  Finne COL på 7x57r kombi

  Hei, har ladet en del til 243. og 30.06 men skal i gang med å lade til ny kombi. Er det noen smart måte å beregne COL på brekkevåpen når jeg skal begynne å lade. Noe jeg ikke må gjøre eller som eller er annerledes med R patroner og lading? bortsett fra at jeg tenker å lade forsiktig til denne kombien.
 3. Hei, en liten oppdatering, rett før jul begynte hunden å henge på litt lenger. Kan nå henge på gjennom et par små skogteiger og et par jorder. Stopper ikke foran en hver vei heller. Så nå er jeg egentlig fornøyd. Lengre enn han går nå trenger jeg egentlig sjeldent. Synes det er fint at han slipper når han er et stykke utenfor terrenget. Så får vi se om han henger på lengre på haren i vintrr, for den går jo ikke så langt som regel.
 4. Trasop

  Rotter i hundegården

  Ja, jeg hadde satt opp en felle i garasjen med ost. Men skjønner jo at den ikke brydde seg med den når den hadde et eget lager av hundemat den hadde stjålet fra hunden. Rotta var frekk nok ute her i stad og stjal igjen. Bor dessverre i villastrøk. Ellers hadde 22. Kunnet gjort jobben.
 5. Trasop

  Rotter i hundegården

  Denne vinteren har jeg fått rotter i garasjen som hundegården ligger inntil. De frekke rottene går inn i hundegården og stjeler maten til min Beagle, som virker likeglad med at rottene forsyner seg. Ser at rottene har hentet mat fra hundegården og laget seg matlager i garasjen. Er det noen som vet om rottene vil slite dersom jeg henger matskålen opp på stativ på sprinkelveggene i hundegården? eller klatrer de rett opp sprinklene så det vil være til ingen nytte. Tips mottas med takk!
 6. Ja min snur heldigvis når han kommer til fylkesvei. Må lære han skiltene.🙂 Er heldigvis glad for at han gir seg når dyra går langt ut.
 7. Ja her ble jeg nok misforstått. Han får selvsagt komme til fallet og har blitt tilbydt innmat. Men syntes det var så gjevt at han gravde det ned med engang. Ville visst spare godsakene til en fin anledning.
 8. Så fint å høre at de stadig kan utvikle seg. Han har hatt rask progresjon i høst. Så da får jeg ha tålmodighet. Hunden er jo da bare 1 1/2 år og han har Jo faktisk fått dyrene frem til post flere ganger i år, og hadde alle på postene vært litt flinkere så hadde det falt flere dyr for ham. Jeg pleide å ta ham med til tapet tidligere men har sluttet med det. Skal vurdere å gjøre det på nytt igjen.
 9. Trasop

  Rådyrjakt i regn med Beagle

  Det ble fin jakt i regnet. Fin los og dyret turet fint. Men litt rusten postjeger holdt skuddet. Men ellers var vitringen god nok.
 10. Tusen takk for raskt svar. Jeg har et annet terreng også. Der er det noe mindre dyr. Søket er selvsagt noe større der. Men synes fortsatt han gir seg litt tidlig. Men han er en litt stor beagle. Så mulig han fort setter litt mye fart på dyra. Men tror du han med alder og erfaring vil kunne bli mer påholden?
 11. Hei, har en beagle på 1 1/2 år. Vi var mye ute i vinter og har jaktet en til to dager i uken denne høsten, mest rådyr, og det er skutt ett dyr for han. Han har hatt hareloser også, men ikke skutt dyr for han. Det kunne vært skutt flere rådyr for ham, for han har fått dyrene på beina, men rustne postjegere og (meg selv inkludert) som ikke har skutt gjør at det ikke har vært felt flere for ham. Men over til spørsmålet. I går hadde vi en super jakt der han hadde fire loser på rådyr. I typisk rådyrterreng med store jorder og små avgrensa skog teiger. Det jeg imidlertid opplever er at han tar ut dyr, følger på disse, men går de ut av skogen og ut på jordet gir han seg alltid etter ca 400 meter ut på jordet. Losen går ofte ca. 1 km totalt. Det er for såvidt fint at han ikke forfølger de over til nabo skogen og fortsetter der, Men opplevde i går at han tok ut dyret på ene siden av en rund skog, fulgte på rundt kollen, men slapp/mistet de der. Rett før dyrene hadde nådd postrekka. Han fortsetter da å forsøke å finne sporene, men ofte så kommer han da tilbake til utgangspunktet og gjør slik jeg forstår det et omjag før han på nytt forsøker å finne ut av tapet. Han fungerer jo som jakt hund, men tenker han kanskje skulle vært litt mer på holden og hattt ennå lengre loser i skogen. Er jo forsåvidt veldig fornøyd med at han gir seg når dyret går rett ut av terrenget. Er det slik at han vil utvikle seg på sikt dersom han bare får fortsette og jakte og trene, eller er det noe jeg bør gjøre mer/mindre av? Noen som har erfaring med dette?
 12. Takk for refleksjoner rundt tidspunkt for slipp av hunden. Ja, ser den med at hunden må jobbe mer og lærer seg å søke grundig. Men mest interessant var det med at losen turer bedre når du er alene. Det har jeg i liten grad tenkt over. Vi har i det siste vært flere postskyttere i terrenget. Så selvsagt kan det påvirke losen sin gang. På en annen side er jeg mindre og mindre opptatt av å skyte selv. Jeg kjenner ofte at det fineste er å lykkes med hunden slik at en av mine jaktkamerater får en skuddsjanse.
 13. Hei, jeg jakter med en ung Beagle på 17 måneder. Han har hatt flere loser og det er skutt ett dyr for ham. I jaktlaget diskuterer vi nå om vi bør være oppe og på post tidligere enn vi har vært hittil. Vi har pleid å møtes halv ni i terrenget og vært på post ca kl. 9.00 og jeg har da slipt hunden rett over 9. Er det imidlertid bedre å være tidligere ute? noen som har erfaring i forhold til dette? MVh Karl
 14. Trasop

  Rådyrjakt i regn med Beagle

  Takk for svar. Det motiverer til å finne frem Gore texen og kjøre på til helgen.
 15. Hei, sitter og planlegger jakt til helgen. Men ser at det er meldt regn og atter regn i helgen. Er det noe spesielt jeg bør tenke på i den forbindelse? Skøyt første rådyret for hunden for 14 dager siden. Men lurer litt på hvordan vitringen og drevjakten blir i regnvær. Noen som har erfaring fra dette?
×