Jump to content

Trasop

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for deling av erfaringer, jeg har satt meg ned nå og oppdatert peilen og halsbåndet med Garmin sin oppdatering side/app. Hvis listen med alle forbedringene stemmer så skal indre skje på alle måter. Jeg er tydeligvis litt treig for jeg oppdaterer slike ting alt for sjeldent skjønner jeg. Blir spennende å teste rekkevidde etter dette.
 2. Hei, har en Beagle hann på snart to år. Han jakter rådyr, og hare. Men kunne jo tenke meg å utvide sesongen med revejakt også. Det er jo dessuten god viltpleie. Men, noen som har tips til hvordan de ville gått i gang. Ikke mye spor snø om dagen, så ikke så lett å sette ham på rette sporet. Det vil jo være fare for at han får hare på beina i stedet for. Rådyr er jeg ikke så bekymra for nå da han slipper disse straks de velger å gå litt lengre.
 3. Takk for svar, men hvor lang rekevidde erfarer folk at de har med garmin peilen sin.?
 4. Hei, synes den siste tiden at hundepeilen har hatt litt dårlig rekkevidde. Har alpha 100 med t5 mini. Synes den var bedre for et år siden. Nå mister jeg ofte kontakten når hunden er over 600 meter borte. Hvis ikke det er paddeflatt eller at jeg er på en høyde. Kan av og til få han inn på 800-900 meter men det hører nå til sjeldenheten. Før hadde jeg som regel rekkeviddde over 1 km. Noen som vet hva som kan være årsaken, eller har opplevd dette selv? Begge antennene ser ut til å sitte riktig. Noen som har erfaring med å bytte til vanlig T5? har en litt stor beagle hann, så han bør vel klare det forsåvidt. Men vil jo aller helst ha det i orden med T5 minien da denne bare er året gammel. Burde jeg levere den inn og klage eller kan jeg ikke forvente bedre enn max 1 km rekkevidde under gode forhold.
 5. Jeg får vel svare på min egen post siden jeg nå har prøvd å slipppe beaglen min på føre med godt med snø. Det var 70 cm snø i terrenget tenker jeg, men mye skare. Så hunden løp mye oppå. Slapp han klokka 9.30 og han kom ikke inn igjen til varmen/bålet før 18.30. da hadde han hatt flere loser og mye tapsarbeid. Han virker å bli ganske så jaktidiot. Han kom ikke på innkalling før han var helt tom og ca 300 meter unna. Det var vanskelig å gå inn på losen med så mye råtten snø. Det som ikke gikk så bra var pungen til hunden. Den var sår når han kom inn. Så slipper han ikke på slilt skarpt føre igjen før jeg får en løsning på dette. Smurte pungen hans med sinksalve, og håper dette hjelper. Andre tips mottas med takk.
 6. Hei, jeg har de siste helgene jaktet med min Beagle gutt oppe i Hurdal. Det har gått fint hittil, men begynner å tenke at det nå er for mye snø. Han er rimelig stor til Beagle å være. Og han elsker snø. Men når blir det for mye? Noen som har erfaring fra dette? Noen tanker?
 7. Hei, takk for mange fine svar. Da kjører jeg pussestokk metoden. Og finner maks lengden. Men skjønner at de sjelden blir for lange eller korte i brekk våpen.
 8. Hei, har ladet en del til 243. og 30.06 men skal i gang med å lade til ny kombi. Er det noen smart måte å beregne COL på brekkevåpen når jeg skal begynne å lade. Noe jeg ikke må gjøre eller som eller er annerledes med R patroner og lading? bortsett fra at jeg tenker å lade forsiktig til denne kombien.
 9. Hei, en liten oppdatering, rett før jul begynte hunden å henge på litt lenger. Kan nå henge på gjennom et par små skogteiger og et par jorder. Stopper ikke foran en hver vei heller. Så nå er jeg egentlig fornøyd. Lengre enn han går nå trenger jeg egentlig sjeldent. Synes det er fint at han slipper når han er et stykke utenfor terrenget. Så får vi se om han henger på lengre på haren i vintrr, for den går jo ikke så langt som regel.
 10. Ja, jeg hadde satt opp en felle i garasjen med ost. Men skjønner jo at den ikke brydde seg med den når den hadde et eget lager av hundemat den hadde stjålet fra hunden. Rotta var frekk nok ute her i stad og stjal igjen. Bor dessverre i villastrøk. Ellers hadde 22. Kunnet gjort jobben.
 11. Denne vinteren har jeg fått rotter i garasjen som hundegården ligger inntil. De frekke rottene går inn i hundegården og stjeler maten til min Beagle, som virker likeglad med at rottene forsyner seg. Ser at rottene har hentet mat fra hundegården og laget seg matlager i garasjen. Er det noen som vet om rottene vil slite dersom jeg henger matskålen opp på stativ på sprinkelveggene i hundegården? eller klatrer de rett opp sprinklene så det vil være til ingen nytte. Tips mottas med takk!
 12. Ja min snur heldigvis når han kommer til fylkesvei. Må lære han skiltene.🙂 Er heldigvis glad for at han gir seg når dyra går langt ut.
 13. Ja her ble jeg nok misforstått. Han får selvsagt komme til fallet og har blitt tilbydt innmat. Men syntes det var så gjevt at han gravde det ned med engang. Ville visst spare godsakene til en fin anledning.
 14. Så fint å høre at de stadig kan utvikle seg. Han har hatt rask progresjon i høst. Så da får jeg ha tålmodighet. Hunden er jo da bare 1 1/2 år og han har Jo faktisk fått dyrene frem til post flere ganger i år, og hadde alle på postene vært litt flinkere så hadde det falt flere dyr for ham. Jeg pleide å ta ham med til tapet tidligere men har sluttet med det. Skal vurdere å gjøre det på nytt igjen.
 15. Det ble fin jakt i regnet. Fin los og dyret turet fint. Men litt rusten postjeger holdt skuddet. Men ellers var vitringen god nok.
×
×
 • Create New...