Jump to content

Trasop

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Trasop

 1. Hei, ønsker å skifte pipe og kaliber på min sako a2 varminter fra .243 win til .308, men vil jo ha det skikkelig gjort. Noen tips til en børsemaker ikke alt for langt unna Oslo?
 2. Da fikk jeg dratt innom XXl og tittet godt på trugene. De har den samme feilen som så mange andre billige kopier. De ser stort sett helt fine ut, men har en svakhet. Piggene under helen var laget av tynn blikkplate, og jeg tror at dette punktet kommer til å bli ødelagt så fort man setter ned truga på skrå på litt hardt føre. Resten av truga så grei ut. Blir ikke klok på at ikke de ser dette selv når de lager trugene. Men da ser det ut som om det blir Tubbs journey 36 i stedet.
 3. Hei, salg på disse trugene nå. Og jeg klarer ikke se den store forskjellen på disse trugene og billige truger fra kjente merker som Tubbs og atlas. Har noen prøvd disse? Skal brukes på harejakt noen dager hvert år.
 4. Tusen takk for litt etisk drøfting. Jeg har vel tenkt sånn jeg også, at med den ekstremt milde vinteren der jeg jakter, så er det ikke kritisk om han skulle få en rådyrlos tidlig på året.
 5. Hei, som det står i overskriften så er han ikke rådyrrein, jeg vil ha ham som kombihund, hvis mulig. Men synes derfor det er vanskelig i forhold til innjaging på hare, for det er ofte vanskelig å være helt sikker på at det ikke finnes rådyr i terrenget der man jakter.
 6. Hei jeg synes av og til jeg har for dårlig rekkevidde på min alpha 100 og t5 mini. Er det noen som har erfaring med å sette på lengre antenne på Alphaen. Og ga dette effekt på rekkevidden i så fall?
 7. Hei, ønsker å slippe hunden for å fortsette inngjagingen på hare. Har to terreng. Ett på lavlandet østlandet. Der er det bart og grønt og har ikke vært mye snø i vinter, men her er det selvsagt flere rådyr også, og dermed fare for rådyrlos. Eller jeg kan jakte i Hurdal og da velge terreng høyere oppe med færre rådyr. Men der har det vært mer snø i år, pleier ikke ta ut rådyr der, men sjansen vil jo alltid finnes. Hva tenker folk? Dette er første jakthunden min så har ikke gått opp alle disse dilemmaene før.
 8. Da tar jeg sjansen på at ett batteri skifte vil gjøre susen. Fikk bestilt ett batteri på nett. Så får jeg satse på at jeg klarer jobben selv. Tar gjerne i mot tips om batteri skifte.
 9. Har overtatt en astro 320 med Dc40 halsbånd. Var ikke med lader så kjøpte en ny billader. Men båndet virker ikke til å ta til seg lading. Og selvutlader fort. Båndet er nesten ikke brukt men har ligget i mange år. Har til daglig selv en Alpha hundre med t5 mini. Men hadde tenkt å ha denne astro 320 med dc40 båndet som reserve. Spørsmålet nå er om jeg skal koste på dc40 båndet nytt batteri? og er det noen som gjør service på disse båndene ? Har allerede brukt 350 på ny lader.
 10. Det er det som er litt vanskelig å ta stilling til. For vil jo gjerne kunne jakte hare på høsten oppe på fjellet med han. Og jakte hare på senvinteren. Men er som sagt redd han vil miste interessen for rådyr. Liker godt å få være hundefører på rådyrjakt og vil som sagt ikke miste den muligheten.
 11. Hei, takk for svar. Skal ikke klage over hunden, har jo fått skutt flere dyr for han denne sesongen, og flere kunne det vært om jeg hadde vært mer erfaren og kjent terrenget ennå bedre. Men begynte å få sving på det i slutten av sesongen. Har nå blitt litt usikker på om jeg skal fortsette å jage han inn på hare. Er plutselig blitt litt engstelig for at han skal foretrekke hare fremfor rådyr. Ser for meg at det er kjedelig med postskyttere og lagsjakt. Så begynner hunden og jakte hare. Innspill og erfaringer tas i mot.
 12. Hei, da kan jeg vel egentlig svare på spørsmålet selv. Hunden Spike (beagle) ble 2 år i mai. Så var rett over 2 år da jakten startet opp i år. Prøvde først noen dager på fjellet etter hare. Men han slet med å få harene ut av sete. Samt at han var litt skopusser. Videre ble det Rådyrjakt i lavlandet etter dette. Han begynte med korte loser som i fjor, og ett søk på noen hundre meter. Slapp han til slutt på en kolle jeg visste det pleide å stå rådyr og hadde en kamerat som posterte der rådyra pleier gå. Ble en kort los før dyret lå i bakken. Hunden har tidligere vært litt lite interessert
 13. Etter oppdateringen jeg gjorde av peilen og halsbåndet i fjor vår, ser jeg at denne sesongen klarer peilen lengre distanser. Den får ofte litt hikke ved 1 km pluss, men holder jeg den opp over hodet så har den gitt meg posisjon på hunden ut til litt over 2 km. men da følger den ikke opp hver 5 sek.
 14. Tusen takk, for svar, det er til ett brekkvåpen. Så jeg tenkte begynne forsiktig. Men ser at dette blir en snill ladning. Har ikke QL. Hadde jeg hatt det hadde jeg nok begynt med 42grain i stedet. Godt å høre at 78% er tilstrekkelig fyllingsgrad. Jeg valgte N550 krutt da jeg bruker dette i 30.06 og i 243 også.
 15. Hei, jeg har ladet noen 7x57r med 39grain N550 krutt. kula er 160 gr. Sierra GK. Dette fikk jeg en bekjent til å kjøre i QL. Ser at jeg trykkmessig er på trygg grunn. Nesten litt slapp. Men har jo ikke så god hylsefylling med 78%. Vil dette ha mye å si?
 16. Da gikk hunden fersksporprøve for noen dager siden og bestod. Gikk på elgspor og et par ganger ga den litt lyd men jeg fikk roet han og gått videre. Takk for tips fra kammeret!
 17. Hei, takk for raske og positive svar, Pakker med langline og peil. Mvh Karl
 18. Hei, jeg har invitert en del gode venner til å jakte med meg på hytta på fjellet. Da en av de spør om det er ok at han tar med en Vizla han pleier å passe. Hunden er 3 år og har ikke jaktet før. Men går som regel løs i skogen på tur, og i følge min kamerat tar han av og til stand når de er ute og går. Men han har aldri sjekket ut om det er fugl foran hunden da, eller bedt han reise fugl. Jeg er av den sorten som tenker at det er alltid gøy å prøve noe nytt, så jeg sa at han jo gjerne må ta med hunden. Det jeg trenger tips til er: Hva kan vi gjøre feil og hva kan vi gjøre rett for at hunden kan
 19. Har tenkt tanken, men liker jo å lade selv på kveldene og ladingen har jeg tid til, det er meditasjon etter en lang dag. Tar rådet og starter med en rolig lading.
 20. Når det gjelder bæreflate så tenkte jeg Lapua scenar ligner en del på Sierra gamekingen i fasongen.
 21. Ja, det er vel kanskje best å begynne ennå mer forsiktig, Vurderer eventuelt å kjøpe N160 krutt, da er det ladedata i Ladeboka. Med 3 barn og kone kan jeg ikke bruke opp for mye egentid på banen med testing før jakta setter i gang.
 22. Hei, fant ladedata hos Vithouvari sin side. Dettte er da på: Brenneke TOG kuler 150 gr. der er det oppgitt 41,2 min og 44,1 maks og lapua scenar 150 gr. har oppgitt 38,6 min. - 41,7 maks. Begge med N550 Kan jeg da trygt begynne med feks. 40 grains til mine sierra 160gr. kuler? Mvh Karl
 23. Hei, vanligvis når jeg skal lade og ikke finner eksakt ladedata finner jeg noe som rimer sånn passe. Men denne gangen finner jeg liksom ingenting å ta utgangspunkt i. Lest i ladeboka, sett på vithouvari sine sider osv... men finner liksom ikke noe som ligner. Noen som har tips til hvor jeg bør lete videre?? Tenkte lade med n550 krutt og sierra gameking 160 gr. Da jeg har n550 krutt og bruker dette til både mausern og 243. min.
 24. Tusen tusen takk for så fine svar. Da skal jeg prøve litt med line og sele og se om han skjønner at vi skal være stille. Elgku tørr jeg ikke nærme meg nå nei... Hvis jeg merker at hunden blir heit, altså setter inn firehjulstrekk og peser. Kan jeg da si til dommeren at vi roer oss noen minutter før vi går videre??
 25. Hei, jeg og min 2 år gammle beagle gikk i dag blodsporprøve med 1. Premie som resultat. Det er bare en herlig følelse etter mye trening. Men nå er det dags for fersksporprøve. Og det står det lite om i bøker og på nett. Alt handler om blodspor. Hunden jakter rådyr og hare så tror jo det skal gå greit. Men skulle gjerne lest litt og trent noe. Det jeg er mest engstelig for er at han skal bli litt heit og lose altså bruke målet sitt. Tips om alt rundt fersksporprøve tas i mot med takk.
×
×
 • Create New...