Jump to content

Roffen

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Roffen

  1. Kappet fjæra et par vindinger, fungerte bra det... Så langt.
  2. Det er enkelt å bytte nål. Etter andre brudd fikk jeg to nåler gratis, koster rundt 400k stk. Prisen for bytte og jobben er ikke problemet, det er ødelagt stevne som er kjipt. Har også skutt litt GSP, men liker Benellien bedre.
  3. Jeg har skutt med WC90 i ca tre år, ingen planer om å bytte den. Har måttet bytte tennål 2 ganger, syntes den skulle holdt lenger, men ellers veldig fornøyd.
  4. Byttet til extended firingpin, registrerte da at det er en del motstand i fjære som returnerer nålen. Kan den kappes/byttes, slik at mest mulig kraft går til anslaget. Tilsynelatende trenger ikke den fjæra være kraftigere enn at nålen returneres. Eller er jeg på villspor her...?
  5. Skulle gjerne bestilt noen ekstra front sikter til min STI targetmaster. Litt smalere enn hva som sitter på i dag. Finner mange sider, men de med utvalg sender ikke ut av USA. Noen som har tips om hvor jeg får bestilt sikter? Har i dag et korn som er ca. 2,5x4mm. Det antar jeg er det samme som 0.100 x 0.160 - da måler jeg kun høyden på kornet, ikke feste. Stemmer det?
  6. Roffen

    Glock-praten

    9mm er i utganspunktet et handikap i spesialfelt. 9mm Glock blir kanskje unødvendig vanskelig. Ser at Sig har noen kompakte 9mm som går i spesial, kanskje bedre alternativer...
  7. jeg har Benelli MP90S - har vunnet flere stevner med den. Etter ca 5000 skudd har jeg opplevd 2-3 kilinger, men nå kan jeg ikke huske sist den sviktet. Måtte bytte nåla etter ett år, men ellers har denne fungert veldig bra...
  8. Roffen

    Glock-praten

    skyter mye 22 matchpistol. En ev Glock var for morofaktoren ja, men vil også treffe, så andre kompakte 9mm som går i spesialkassa kan også være aktuelt. Har du en BUL som går i kassa..?
  9. Roffen

    Glock-praten

    Et spørsmål til Glock «fansen» Hvor egnet er en Glock 19 til spesial felt dersom jeg vil skyte 9mm i denne klassen..? Skyter mye felt, og er opptatt av presisjon og resultater, men har andre våpen jeg vil bruke til «viktige» stevner. Dette blir for mere uformelle klubbstevner og trening. Det er mange meninger om Glock. En av styrkene til Glock er vel at det er ekstremt funksjonssikkert, nødvendigvis ikke den viktigste egenskapen for baneskyting. Er våpenet spesielt uegnet for all konkurranse..? Tanken er at en G19 kan bli et morsomt våpen for trening og uformelle stevner, der man kan skyte OK på et klubb(felt) stevne, og opplever progresjon etter litt trening. Tenker også at det kan ha en overføringsverdi for andre våpen/klasser å trene med et vanskeligere våpen - men det er kanskje et forsøk på å rasjonalisere kjøp av en Glock...
  10. Jeg kjøpte en "vanlig" 686 for et år siden, angrer litt på at jeg ikke kjøpte en Competitor med en gang. Nå er den fin, men bytte etter av sikter (jeg ville ha samme LPA som på competitot) og grep (samme som competitir) så ville ikke pris differansen vært så stor. Denne måtte også tilbake til børsemaker et par ganger for justeringer. Basert på min noe begrensede erfaring så er det mer variasjon mellom revolvere enn pistoler, så sjansen for å få et "mandagseksemplar" er større. Jeg vil anta at performance senter sender ut bedre produkter.. En eldre S&W er nok heller ikke dumt. Det sies at kvaliteten var bedre før. Vær klar over at kornet kan vær støpt fast på eldre modeller, for meg er muligheten for å bytte ut korn og skur viktig..
  11. Oslo Sportsskyttere har 7-felt. En forenklet feltøvelse, tre ulike avstander på egen utviklede figurer. 20, 15 og 10meter. 2 serier på hver avstand, 6x6 skudd. hver 14-dag over 7 ganger. 4 beste resultater teller. 12stk stilte til start på første lag kl. 08.00 nå på en lørdag. Dette har fungert svært bra for OSS, og trekker mange folk. At det går over tid, så man rykker opp og ned på liste er også et element som gjør det spennende. PS! Viktig at det legges ut lister etter hvert stevne, så man enkelt kan følge resultatet. Gir en drive til å møte opp neste gang. Det er gjerne et kjent navn rett over deg på lista som du gjerne vil slå..:) Stevner og uformelle klubbmesterskap er nok viktig for aktiviteter. Uten konkurranser hadde nok skytingen dødd ut for min del..
  12. Tenkte på futeral til oppbevaring ja. Litt smidigere ved transport, opp/ned av baggen osv.. Men hylsteret jeg har er rimelig trangt, så det Maskinhylstet du linker til må jeg nok også innom å kjøpe...
  13. Finner ikke egnet futeral til min Benelli WC95, samme størrelse om GSP(den er kanskje mer kjent?). Spør etter dette i alle relevante butikker jeg er innom, finner heller ingenting på nettet. Noen som har tips her..?
  14. Roffen

    Valg av 9mm

    Andre tur på banen med Sig’en. To-hånds fra 25meter samlet den bedre enn hva jeg klarer med min .22. Så X-five var nok rett valg for min del....
  15. Ved å ta denne testen https://www.synsam.no/slik-tester-du-synet-selv så er det ingen tvil om at mitt venstre er dominant, men jeg har en teori om at det ikke er veldig dominant, ettersom jeg klarer å skyte med høyre...?
  16. Mange bra innspill her, som vanlig.. Jeg får som det sies prøve meg litt frem. Jeg får til øvelsene som linkes til over med begge øynene, og på banen skyter jeg greit med begge åpne når jeg bruker høyre (ikke dominante). Da vel og merke på bane med vanlig skive. Når det blir felt figurer og tette blinker, og liten tid, da kniper jeg automatisk igjen venstre. Det er felt og presisjon jeg skyter mest, så lapp er sikkert enkleste løsning. Har alltid antatt at høyre var dominant, men en enkel test viste fort at det var venstre, så kan jeg jo håpe på at det bare er litt dominant, og at høyre lar seg trene opp..
  17. Bestemte meg for å trene litt på å skyte med begge øyne åpne. Men så har jeg et dominant venstre øyet, og skyter med høyrehånd. Selv om jeg ikke akkurat lever av skyting så liker jeg å finpusse litt på detaljer for å bli bedre, det er litt av moroa - nå var planen å legge av meg "uvanen" med å knipe igjen ett øye. Hva gjør man, trene opp venstre hånd, eller høyre øyet. Eller bare fortsette med å lukke det ene øyet fordi viktigheten av dette med begge øynene åpne er "overdrevet"...? Selv toppskyttere bruker jo lapp, så det er vel også et alternativ...
  18. Roffen

    Valg av 9mm

    Da ble det en Sig X-five supermatch på meg til felt bruk. Burde kanskje vært en x-six, men fikk et OK tilbud på en "brukt", så da prøver vi 5". Har prøvd en del 9mm siste, og har nok hatt litt høye forventinger etter å ha skutt mye med en .22 Benelli 95WC - Får ikke i nærheten samme tette samlinger med 9mm som med .22, men håper det vil nærme seg med litt trening. Valget stod til slutt mellom Pardini og Sig - fikk testet begge i et stevne, og skjøt tilnærmet likt med disse..
  19. Den er ny i år, så det er tennstift i ramma. Måtte tilbake til butikken to ganger pga div feil før jeg til slutt fikk nytt våpen. Tønnelås ved DA avtrekk bla.. Så dette med s&w og halvfabrikat er også mitt inntrykk. Da den ble kjøpt var avtrekket bly tungt, forhandler (som er børsemaker) løp inn på bakrommet og "fiksa" på noe. Da ble avtrekket vesentlig lettere.. hva han gjorde er jeg usikker på. Har etter det vært hos annen børsemaker for bla bytte korn, han mante skruen til fjære var kort, så den ble byttet....
  20. Jeg har nok dratt-stoppet-justert sikte - dratt litt mer osv helt til skuddet har gått. Skal prøve å trene på jevnt trekk. Fant også noen tips på nett, og som du også nevner så ble det nevnt at DA avtrekk var noe man hadde mye nytte av å tren på hjemme i stua, bla sette en hylse på toppen av revolveren å trene til man kunne dra flere «raske» avtrekk uten at hylsa datt ned...
  21. Blir det det nødvendigvis det, mange som skyter revolver som sier at det egentlig ikke har så stor betydning? Men nå her jeg ikke sjekket «pallplasseringen» til de som har sakt dette...:) Dro skruen helt inn, måtte til slutt få satt inn lenger skrue. Tar en 1/4 vri etter en klikk, og det pleier å hjelpe. Skal bestille en ny ladning med 38 spesial, vært greit å fått noe med mye hetter, så ikke jeg må skru til avtrekket er 10kg..
  22. S&W 686, original fjær... Gått 3-400 skudd..
  23. Selv med stram fjær klikker det i tide og utide, 2-3 klikk så er et stevne ødelagt. Sist fikk jeg lyst til å kaste hele revolveren på skauen, men jeg bør kanskje prøve med annen amo først...:) Er Fiocchi og Geco som har klikket de siste gangene. Det er vel slik at produsentene bytter hetter innimellom, så det er kanskje ikke noen fast møster på hvem som er myke..?
  24. Hvordan ta gode/riktige avtrekk med en revolver? Etter mange stevner med .22 er overganger til Revolver stor. Fra kun å bruke ytterste delen av fingeren på avtrekket så bruker jeg på revolver halve fingern. Fingeren sklir over avtrekket, begynner på tuppen,, så går skuddet et sted midt på fingeren.. Ser på tørrklikk at jeg alltid får et lite napp til høyre. Klarer å unngå dette ved å legge fingeren på avtrekket nesten inn på site leddet.. Har noen skytebøker med gode innspill til grep, avtrekk mm for pistol, men DA revolover avtrekk blir liksom noe helt annet...
  25. Roffen

    Valg av 9mm

    Jeg vurder akkurat samme selv, og i samme rekkefølge. har en ide om at jeg vil skyte best med Pardini. X-SIX/Five appellerer likevel litt mer..? Ser at det ligger noen X-five ute brukt, men skal kun brukes i felt, og da ønsker jeg i utg punktet 6"
×
×
  • Create New...