Jump to content

finnclassic512sc

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by finnclassic512sc

 1. Takk for mange gode tips! Det frister nok mest med løshund siden jeg har mer erfaring med det fra andre jaktformer. Området ligger i Innlandet og det er ganske homogent utseendemessig bortsett fra et par områder som skiller seg ut med bratte lier. Så ikke mange flaskehalser dyra kan gå i slik jeg ser det. Mener jeg har lest et sted at folk har hatt stålos på hjort (slik som på elg) - hvor vanlig er dette? Og, hender det at hjorten går i ring slik som rådyr, med hund etter seg?
 2. Takk for innspill! I hvilken grad har hjorten faste ruter de velger når de har hund i hælene? Er det slik at de i alle terreng har stier som de helst bruker? Kjenner litt til bandhund og bruk av dem. Løshund er mest tiltalende av en eller annen grunn. Dersom basset henger på hardt og lenge, hva er da den praktiske forskjellen til dachs, beagle og drever? Er disse alle ganske like under praktisk jakt?
 3. Jeg vurderer å gå til anskaffelse av hund til jakt på hjort (og rådyr). Har lett tilgang til hjorte- og rådyrjakt i et terreng på østlandet. Kvota for hjort er normalt 30 dyr på ca 100.000 dekar så bestanden er ikke høy, men den øker visst hvert år. Jeg er foreløpig ikke spesielt godt kjent i terrenget mtp. hvor hjorten holder til, trekkruter osv. Jeg kommer primært til å jakte alene evt. med en eller to gjester innimellom. Er det gjennomførbart å jakte hjort alene med hund? Er dette prosjektet dødfødt? Hvis ikke, har noen tips til hunderase som kan fungere under slikt bruk? Har vurdert ulike
 4. Noen oppdateringer på denne? Har nettopp bestilt en selv. Her i dalen stikker hjorten under brunsten og kommer først tilbake etter at den er ferdig så jeg må ta sikte på å lokke koller. Når tenker dere det er best tid på sesongen? Er det kun september som gjelder?
 5. Styr unna dette firmaet. Leverer ikke. Følger ikke opp henvendelser.
 6. Har nettopp investert i kombiløp til min 512sc (7x65R). Hverken slark i hagleløp eller kombiløp. Men, har et annet spørsmål når det gjelder topplever. Med hagleløp montert, går leveren helt tilbake i rett posisjon (kl 6) når våpenet lukkes. Når derimot kombiløpet er montert går leveren ikke helt tilbake (kl 5). Kan fortsatt ta avtrekk med kombiløpet men det virker ikke som om våpenet er helt lukket siden leveren ikke er i "lukket posisjon". Skal det være slik eller er det et problem?
 7. Hei! Jeg er muligens på utkikk etter et kombiløp til min finn classic 512 sc. Slik jeg forstår er ikke 3,4 og 612-løp kompatible og løp blir (selvfølgelig) ikke produsert lenger. Kan noen tipse meg om forhandlere som kan ha dette brukt? Har fulgt med på finn.no en stund, men der selges stort sett kun hele våpen. Mvh Torfinn
×
×
 • Create New...