Jump to content

siggmur

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by siggmur

 1. Nå er det 5 år siden siste post. Og linkene ser ikke helt ut til å fungere. Fikk en plutselig invitasjon til jakt i Sverige. Skal reise med 308 m/lyddemper. Da er det å registrere våpenet på tullvesenet og melde seg i tollovergangen på norsk side? Hvordan blir dette med demperen? https://privattjanster-vapenanmalan.tullverket.se/#!/start
 2. Takker for gode innspill, da fortsetter jeg i samme tralten og kjøper ny 17 HMR med god samvittighet
 3. Hørtes ut som et ganske slående argument egentlig
 4. Noen måte å teste hvor "mye" dominant man er? Prøvde google uten hell. Rifle skytinga går forsåvidt greit, uten at jeg er noe råskinn. Hadde jo vært fint om man kunne skylde på øyet
 5. Oppdaget noe litt pussig i går. Jeg har skutt DFS, konkurranse og storvilt jakt i 17 år (Er 32). Har aldri sjekket på dominant øye. I går var jeg på haglebanen for å utvide horisonten, og dem tok en test og fant ut at venstre øyet er dominant. Hagle instruktøren anbefalte at jeg bare la om og lærte meg å skyte links. For tiden har jeg 1 hagle (cal 12) og 1 rifle (.308). Nå snuser jeg på en ny rifle (17 hmr), og lurer da på om folk kan si hva dem mener. Skal jeg selge .308'en og kjøpe links rifle eller bare fortsette i gamle tralten?
 6. Har i dag .308 X-Bolt. Ser etter noe litt mindre til trening og småviltjakt. Har etter mye om og men sikta meg inn på 22 wmr. Har en nabo som ikke er hysterisk glad i jakt, så i et forsøk på å skåne han (Og unnskyldning for nytt leketøy) ser jeg på A-tec quiet demper. Noen som har erfaring med denne på 22 WMR? Ligger an nå til en CZ455 med KKC og quiet demper (Har kkc på X--bolten)
 7. Hei igjen! Tenkte jeg skulle skrive en oppdatering siden folk engasjerte seg så mye når jeg spurte om råd og hjelp. Jeg endte opp med følgende: Browning X-Bolt .308 Steiner 2-8x Hausken 184 KKC Min kommentar til børsa, jeg endte med x-bolt for 2 grunner (Dårlig som de kan være). Jeg synes S&L virker bra, men gammeldags ift. Avtrekk, sikring, ikke minst også fordi jeg aldri fikk prøvd å holde i eller teste avtrekk. Det andre poenget mitt er at ift. Tikka T3, Sako Finnlight og et par til jeg prøvde, så har X-bolt et (etter mine preferanser) overlegent godt avtrekk. Andre argumenter er også magasinkapasitet og magefølelse. Steiner 2-8, synes denne er noe tung, og kanskje ikke helt fornøyd med den. Fikk den derimot for en god pris og den bygger lite over børsa. Noe som igjen er et lite problem da demperen ofte kan ses i kikkerten. Hausken demperen, kjedelig nok kom denne med pakka (kjedelig fordi jeg lekte med tanken om titan demper). Vet hva jeg har (Hadde denne på forrige børsa også), og den fungerer egentlig godt. KKC, tror jeg aldri kommer til å se meg tilbake, nå har jeg riktignok ikke gått i skogen med denne, men utrolig flott å skyte med! Rekylopptak, kinnstøtte og pistolgrep er veldig godt. Om jeg skulle ønske noe mer fra KKC, så må det være en god forklaring om hvordan man skal justere inn koblen etter kroppsbygning/lengder.
 8. Kan noen forklare meg hvorfor det er 2 000,- forskjell på Browning X-bolt Nordic Light mot samme versjonen i svart? Er det virkelig kun utsene som er forskjell? For 2 000,- kan jeg godt ha et svart løp
 9. Jeg har en kompis i forsvaret som sa noe i respons til det om vinner av NM og msteiro sin kommentar. "Det er jo tross alt en elg du skal treffe", altså det er et relativt stort mål. Det er nok ikke børsa, men personen som bommer Kan være enig i at 500gr fra eller til virker trivielt, men når man skal klatre et fjell nøye overvåket av den eldre garden, og gjerne slik at man må kjappe seg for at dyret ikke skal forsvinne, så har jeg droppet mye "nødvendig" turutstyr i sekken, som sikkert ikke utgjør all verden, men alle monner drar. Tror jeg skal i første omgang kjøpe denne riflen. Så vurdere en mindre kaliber rifle som jeg skal bruke på postjakt til småvilt. Har veldig lyst å teste ut KKC/GRS, og tror også det bidrar til å bli en bedre skytter. Kan vel også nevne at jeg nok endte på superlight fordi den nok er lettere å selge videre om den ikke var det jeg tenkte den var, enn en S&L med KKC. Enig i at det er veldig dumt at ingen har den inne, men 2 av forhandlerne jeg snakket med sa at de har så dårlig avtaler at marginene er nesten ikke tilstede med salg av S&L. Jeg tenkte også på det med stokk bytte, men synes det er ganske teit når man først bruker en del penger på et våpen med karbonstokk (Som er litt av greia med den børsa).
 10. Har tenkt og tenkt mer, og tror jeg havner på super light pga. At jeg ikke skyter jaktfelt, liker å gå mye, bratt terreng og delvis tett skog. Samtidig får jeg inntrykket av at super light'en har noen småfinesser som er mer moderne enn S&L (Dere skjønner nå hvilket nivå jeg er på for å klare å bestemme meg). Litt irriterende, fordi jeg hadde virkelig gledet meg til å teste ut kkc/grs. Men behov over lyst Edit: I tillegg, og kanskje egentlig ganske avgjørende har jeg ringt til masse forhandlere nå, alle kan få tak i S&L men de har ikke inne slik at jeg får kjent på rifla.
 11. Takker for svarene, jeg får masse god hjelp her inne! S&L er vanskelig å finne i butikk synes jeg, bor nordpå. Har ikke kjent på avtrekk eller boltgang på S&L, dem får jo veldig mye skryt på boltgang spesielt. Koker jo ned til hva man holder på med under jakta, og det er nok vanskelig å bli enig med seg selv. Jeg er nok en 50/50 driver/poster.
 12. Det er ikke meningen å melke denne for mye, jeg hadde jo egentlig landa på S&L som listet over. Så var jeg så "dum" at jeg dro til en våpenforetning. Han viste meg X-Bolt super light carbon. Ble med en gang veldig gira, og det må være noe av det beste avtrekket jeg har kjent på et jaktvåpen. Det er derimot litt annen retning ift. GRS/KKC stokk. Noen meninger om S&L vs. X-bolt superlight? Jeg tenker at superlight er akkurat det, veldig liten, lett og smekker. Veldig grei å bære, antagelig ikke like god å skyte med (?) som S&L med KKC.
 13. Skyter inn et spørsmål fra sidelinja. Hvis man ikke lader selv, 6.5mm. Og kapper til 40/45/50cm. Er det da mulig å havne i nærheten av 2200/2700kj?
 14. Tror også jeg skal ta en tur å teste om GRS eller KKC er best, ser også etter noe søking at det er forskjellige oppfatning, og det er i hovedsak størrelse på hender og kropp. Det kom jo en god del forslag som jeg ikke er godt kjent med. Det jeg sliter med å forstå,er hva som gjør en Sako Finnlight bedre enn R8x, eller finnlight vs. X-bolt?
 15. Oi det var mange GODE svar. Jeg ønsker at folk er uenig med meg, det slik man kommer framover! Jeg var jo redd for at jeg skulle få for mange meninger, og det fikk jeg Ang. Prisene så har dere nok helt rett, jeg har bare funnet og satt sammen fra alle kanter, det er nok mye å hente med å kjøpe fullpakke. Jeg klarer ikke helt å se at jeg skal få en R8 med demper og kikkert for under 40? Eller jeg noe veik på letinga. Har ikke sett så mye på blaser da de virker voldsomt dyre (Og sikkert deretter kvalitet). Skal ta noe kritikk for optikken jeg har valgt ut, men tenker dette ikke blir noe bedre om jeg går for en voldsomt dyrere rifle. Etter å ha lest gjennom alle kommentarene, lest rundt enda mer så dras jeg i retning S&L med KKC. Noe pga. Det virker som om de er et steg opp fra Tikka, men også for muligheten til å endre løp relativt rimelig. Så tror jeg i dag ser på: Schultz & Larsen Classic DL m. KKC TE-TITAN (Jeg er fortsatt litt ivrig på å teste ut dette. Vekta er jo best i klassen). Kikkertsikte er vanskelig, det er stor forskjell i priser, og jeg er nok ute etter noe i nærheten av 1/2 til maks 8 i forstørrelse. Noe annet er overkill etter min mening. Har vel skjønt at rødpunkt ikke er helt fordelaktig, det er nok et utspring av kikkerten jeg har som ikke går langt nok ned i dag.
 16. Nå har jeg lest en god del på nettet, forum og klarer ikke lande på noe. Så jeg kryper til korset og spør her. Brukt FAQ'en som utgangspunkt til info jeg har tenkt/funnet og mener er relevant. Jeg sitter i dag på en Tikka T3 SS lite (308) med 3-12 Burrisx56 og Husken 187. Frøkna ønsker å overta denne, så da er det bare å høre etter. Budsjettmessig håper jeg på å ikke havne over 40 000,- totalt sett ferdig levert. Jeg går i all hovedsak på elgjakt. Ønsker muligheten til å kunne gå småvilt, type rev, storfugl, rype etc.. Er ikke noe nybegynner når det gjelder våpen, men heller ingen ekspert. Har skutt noe konkurranse for ca. 10 år siden. 2: Generelt om kalibervalg... Her falt jeg jo naturlig først på 308, tenkte først 2 rifler, en i 308 og en i 223. 223 for småvilt, men også for rimeligere treningsammo.Når det gjelder hjemmelading nekter jeg å tro at det lønner seg med mindre man skyter mye, og da er det en ny greie og man skal ha enda dyrere og bedre utstyr til å lade med (Ond sirkel). 3: Systemrifler og emner relatert til dette Tenkte på dette pga. 2 kalibrene jeg vurderte. Når det gjelder de rimeligere systemriflene kommer jeg tilbake til noe mer rundt dette. 6: Trestokk, syntstokk eller råttistokk Her sliter jeg litt. Jeg går en god del under jakta, og er derfor opptatt av vekt. Det er ikke super kritisk, men jeg tenker på det. GRS/KKC stokk er også oppe til diskusjon, her ser jeg litt forskjellige meninger rundt det å drive (gå) på jakta og disse typene. Dette gjorde jo at jeg ikke kunne velge rimelig systemrifle (Sauer, S&L). 7: Å dempe eller ei Må si at etter jeg kjøpte Tikkaen og prøvde demper har jeg blitt helfrelst på dette. 8: Kapping av løp Igjen tenker jeg ift. Å drive. Har standard pipe på Tikkaen, og med lyddemper kan den fort bli noe uhendig i bratt terreng eller tett skog. Var innom 6.5mm, men denne kan vel ikke kappes noe særlig mtp. Elgjakt(?). Synes også T3'en blir noe framtung med demper, men det er vel prisen man betaler for en lett rifle. 9: Optikk & montasjer Har opplevd at vilt har gått fra meg når jeg står med 4x forstørrelse og dyret er på klosshold, så jeg har lekt med tanken om å feste aimpont eller lignende på kikkertsikte. Meninger rundt dette? Etter mye fram og tilbake, og frustrasjon endte jeg med følgende, litt kjedelig riflevalg, men: Tikka T3x SS lite .308W GRS Berserk TE-TITAN LYDDEMPER Kahles Helia C 2,5-10x50 (Trijicon RM04 RMR) Da havner jeg på ca. 40K. Håper noen gadd å lese gjennom alt og kan prøve å veilede en frustrert og rådløs kar!
 17. Jeg gikk på UNIS et år, de har børser til utlån, så du MÅ ikke kjøpe eget. Selv om det kan være en fordel.
×
×
 • Create New...