Jump to content

Winter

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

85 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Av de to ville jeg gått for Vmax:)
 2. Ble en rev til på tampen. Sneiet liksom innom åtet og gravde halvhjertet i skaren etter noe pellets et par steder. Gikk ikke lenge før den var på vei videre. Nå fikk jeg det plutselig travelt og klarte heldigvis å sette hulspissen der den skal sitte,helt i siste øyeblikk. Fullt mulig den hadde kommet igjen men der og da så det ikke sånn ut. Rastløs fjorårsmodell av en liten tispe. Bare 4 kg faktisk. Utrolig. Skal det bli mere rødpels nå skal den jammen ikke være langt borte:)
 3. 2230 i går kveld så jeg en skygge mellom åtet og skogen. Har vært tett med besøk av en Mår de siste dagene så jeg var ikke så allverdens entusiastisk. Men denne bevegde seg mye roligere..så hmm.. større også? Hulspiss i kammeret og av med lyset. Jammen er det rev igjen. Klask rett i bakken og sesongens nr 12 ligger med halen i helspenn på skaren. Hannrev på 6 kg. Årets lokkejakt har vært begredelig mtp fangst. Mange fine stunder men ikke faen. Siste lokkereven var i September.. Var ute igjen nå i kveld på en post med veldig god oversikt og overhøyde. Etter 10 min med PC5 kommer det jammen rev ned fra andre sida av dalen. Reven løper rett mot elva som skiller oss og velger selvfølgelig å gå ned i vinden mot en ikke skytbar retning. -du måtte komme den veien ja.. Reven tok vindsløret av meg som et elektrisk støt og forsvant (om noe nølende) i den retning den kom fra. Typisk reveplass der den kom fra men vanskelig tilkomst til god post og sjelden gunstig vindretning. Vi får se,fortsatt noen dager igjen av jakta
 4. Rev på åtet 0230 her ene natta,forsynte seg av ettebør fra lambinga. Supert åte dette. Så den stikke av bort i skogen med ei slintre rett før jeg var klar. Halvtimen senere kom den igjen for mer. Rett ned med Sierra Varminter. Stor trillrund tispe på 8kg. -et kull mindre her i dalen som skulle fores opp på småvilt i bøtter og spann utover sommeren. Men også ett kull mindre å jakte på til neste sesong...
 5. Kl 0500 en morgen i forrige uke våknet jeg av meg selv og tok som vanlig en liten sveip over åtet. Ferske spor og faktisk to rever rundt åtet på en gang. Tok den ene mens den andre hadde seg en runde i skogen og var ute av syne. Var nå helt sikker på at smellen hadde skremt vannet av den andre og at den sannsynligvis ikke kom igjen. Men ble nå sittende og spane likevel. 1 time og et kvarter etterpå kom rev nr to forsiktig i skogkanten. Fikk satt en hulspiss i den og. Samme dag sitter jeg ute og saumfarer fjellsidene med kikkerten. Hører såvidt at det piper i en varsler innenfra..? Nå? Gløtter forsiktig rundt hushjørnet og jammen er rev nr 3 der. Dette er fortsatt mens det er godt lys. Nå ble det morro med ingenting klart og smyging inn i eget hus. Klarer omsider å få dama til å sitte stille(!) og få lirket pipa ut glugga i stua. Hulspiss i lufta og lufta ut av reven. 3 stk på 12 timer har ikke skjedd meg før! Noen netter senere i uken gikk varsleren av 0125. Rett opp men ingenting å se. Ble sittende og se en stund og plutselig kommer det en luring innpå igjen. God spenning og sesongens nr 10 i bakken. 2 tisper og 2 hanner denne uka. Meget fornøyd med 100gr Sierra Varminter på reven. Akkurat den effekten jeg er ute etter. Rett ned uten spørsmål. Desverre kan det se det ut til at den siste hadde antydninger til skabb. Om det stemmer er det den første her på mange mange år.
 6. Har du prøvd RWS Jaktmatch Spesial? Lett hulspisskule som funker relativt bra. Mener de er bedre enn trege tunge kuler som er beregnet for helt andre typer villt. Koster rundt en tier. Godt går de også
 7. Her i uka kom en jegerkollga med ei kasse fiskeslo til meg. Skulle vel hakket det opp noe mere men holdt på å fryse fingrene av meg så pelma det rundt åtet i ei fart. To døgn senere og jammen var det rev der 22:30. Mye roligere enn den forrige helg. Kula midt i bogen og den knakk sammen på stedet. Hadde mine mistanker (håp) om at dette også var ei tispe så lot den ligge å drive ned i snøen. Tanken var da at godlukt av denne skulle rekke å trekke inn en hannrev på vandring før jeg må reise. Ingen ting første natta. Men så.. Ganske så riktig. 21:30 kvelden etter ser jeg en velkjent skygge stå akkurat der den forrige ligger. Den står der lenge. Over et minutt og bare sniffer og snuser og nærmest inhalerer på frøkena som ligger såvidt synlig i snøen. Den kaster hodet brått opp og ser i min retning. Blir småstresset og labber seg en runde ut av skytesona og inn i småskogen. Fader.. er det mulig.. Jeg klarte å lage en ørliten skrapelyd av noe slitt grip-tape på forskjeftet mot noe is som hadde danna seg på anleggsflata i luka. Kunne den virkelig ha hørt det lille der i vinden? Har nå prestert å lage MYE mere bråk før og likevel sluppet unna med det? Heldigvis tok det bare 10-12 minutter med intern bannskap og imaginær selvpisking før jeg ser snuten på den igjen. Denne gangen rett inn,tvers over frøken nedsnødd og glefser over noe hyse-greier. Nå.. Hjertebank i kassa og hulspiss i lufta. Full effekt. Rett ned på stedet. Sånn! Nå kan jeg reise på jobb.
 8. Takk i like så! Tviler på at reven klarer å gå forbi dette uten å sjekke det ut..;) Har delte erfaringer med stål og metall på/i/ved åte på rovdyr. Vet ikke om det er noe i det,kanskje overtro. Bruker å hugge opp bein fra hjort,rein og annet og blande det med div fiskeinnmat og hundefor. Dette går i en Gilde-bakke eller plastkasse med vann og fryses. Kassa tines i en liten stund før den fryste blokka legges på åtet. Varer også en stund i plussgrader og lukter satan. Då stikker den ikke av med sakene men må jobbe på stedet. Men men,sulten nok rev gir vel blanke både i metall og menneskelukt og alt som er
 9. Etter et meget tungt snøfall i midten av Januar og påfølgende kraftig austavind har det vært stille på revefronten,her inne opp mot Jotunheimen. Det tok en god uke før jeg så første sporene langt oppe i fjellsida,i "rette skogarypehøgde" Den må være sulten nå. -Forsyner seg sikkert godt av liryper som lar seg drive ned blandt krokete fjellbjørker og nysnøskavler for natta. På denne tiden av året er også fjellrypene trekt ned et stykke og befinner seg i omtrent samme høyden. En rypebestand i tilbakegang. Det tok enda et par dager før en ravn som ble skutt på åtet et par dager før,plutselig var borte. Natteferske revespor og revedepresjonen letter forsiktig. 0130,to netter etterpå og en karakteristisk skygge er på hugget. Raskt inn og raskt ut. Makan til virring. Virker ikke spesielt skeptisk på det svake lyset heller. Men aldri i ro. Knasker hundpellets marinert i most makrell/tomat,fiskemel og en forsiktig dose anisolje. Tok en god halv time med fin spenning før jeg endelig fikk sendt en 6,5 RWS hulspiss gjennom vinden i tett snødrev. Paff,rett i bogen. Ble liggende tvert. Puh..en vet aldri.. Tispe på 6 kg blank. Pen,fyldig og mørk rød i pelsen. Går over til 100 gn Sierra Varminter fra nå av i 6,5x55. Vinden må få løye en god del før jeg får testet noe fornuftig mtp presisjon. Det blir N19 /CCI 200 i Normahylser i en 58cm Heym-pipe,1:220 twist i en Sauer 200 STR. Noen som har relevante erfaringer,gode eller dårlige med en fornuftig ladning med god hastighet? -At den ikke akkurat er snill med pelsen er jeg klar over. Erfaringer mottas med takk!
 10. Winter

  Klubb Anschütz

  På en 1427 jeg har var det to limte settsskruer. Litt varme,en egnet vedski og en hammer så banker du hylsa fint av
 11. Det stemmer,hannrev på 7kg. Pelsen på topp nå. Viktigere med rev i bakken enn klare lyse bilder! Hva slags kamera bruker du nå fortiden? Snuser på et selv for å teste litt,men aner ikke hva jeg skal gå for. Tips settes stor pris på. Har god tro på åtesesongen nå etter to smågnagerår på rad og sikkert dertil store revekull. I fjor hvislet og tislet det rundt føttene under hjortejakta,smågnagere over alt. I år?..ikke en eneste en. Nå er det endelig blitt hvitt ute,jaggu på tide med sporsnø..
 12. Strøkent som alltid,Castor! Alltid en høydare å se revefall på film fra deg. Stå på,gleder meg til lokkeføre!
 13. Helt sikker på at det ble god filmsnutt av revefall,Castor. Fulgte linken og det ble bare vas,her iallfall.. Her i traktene ble det revefall 0500 i natt. 7 kg Hannrev med pels utenom det vanlige. Meget pen i frakken.
×
×
 • Create New...