Jump to content

lars725

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lars725

  1. Rognebæret har helt rett; det er anslagsenergien som avgjør effekten i målet, denne er lik kvadratet av hastigheten multiplisert med kulevekt. Det er faktisk så enkelt. Hva denne anslagsenergien skal brukes til avgjør valg a prosjektiltype. Også ganske enkelt. Du finner faktisk svaret på baksiden av de fleste ammunisjonsesker og dette gir anledning til direkte sammenligning av forskjellige kalibre og kulevekter og eliminerer behovet for all synsingen og svadaet.
  2. Amen. Hos XXL passer jo alt.
  3. Er i noenlunde samme situasjon som relativt ny jeger. Etter mye leiting, lesing og mer eller mindre gode råd kom jeg til at ei separat hagle og rifle ble mitt valg. Fant aldri rette kaliber-kombinasjonen og så var det kompromisset som komboen representerer; det er jo strengt tatt hverken ei skikkelig hagle eller ei skikkelig rifle. Jeg valgte 12-76 og .22WMR for småvilt med et ekstra .22LR løp til trening. For større vilt har jeg planer om en .308W
  4. I Hordaland fungerer det også rimelig greit. Våpenkontoret i Odda tok 8 dager å behandle søknaden etter at Lensmannen i Os hadde brukt 2. Inkludert postgang.
  5. Og dybdesynet forsvinner med bare ett øye åpent. Spesielt for hagleskyting (trap etc.) gjør dette an enorm forskjell.
  6. Dette er feilinformasjon. Det fremgår klart fra Våpenforskriften Kapittel 4, paragraf 29. Privat overdragelse av våpen. at fremgangsmåten er den samme som for overdragelse fra en våpenhandler. Har akkurat mottatt våpenkortet etter privat kjøp av brukt våpen med generell søknad som kun oppga våpentype og kaliber. Skulle bare mangle.
  7. lars725

    Sako Quad

    Hei, noen som har erfaring med bruk av Leupold QRW på en Quad Hunter Pro? Lurer på valg av ringhøyde (low/med/high) for montering på denne skinnen http://kinneysshootingsupply.com/collec ... rail-0-moa" target="_blank" target="_blank Kikkerten er 1"/40mm. Takker
×
×
  • Create New...