Jump to content

MortenMoe

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Største størrelse hos nonstop er tight nok på vår kv-tispe på 27kg.
 2. Hunden bør uansett kunne bli en god apportør (det kan jo absolutt alle raser bli) og således en ressurs på jakt.
 3. Vil først si at jeg nokså prinsipielt er mot blandingsavl, men det er klart, tar man først til seg en blandingshund kan man jo for all del prøve å utnytte instinktene som måtte følge med på kjøpet. Ja det ER sannsynligvis en god sjanse for at den ikke har sterkt nok standinstinkt. Ca 50/50 vil jeg tro. Om det er snakk om en valp går det vel an å se om du får lokket fram standinstinktet med en rypevinge? Om valpen (eller unghund eller hva det nå snakkes om her) faktisk fester stand ville jeg, i motsetning til en "fullblods" stående hund brukt en del tid på å forsterke standinstinktet med vinge og evt tamfugl. Dropp reis, støkk heller fuglen selv, og tren inn sitt når fuglen eller vingen letter fra ung alder (3-4-5mnd litt etter individ) så kan det jo hende resultatet blir et bidrag fremfor heft på jakt=) Gode apportører på begge sider også.
 4. Har hørt om at det i noen tilfeller gies disp til bruk av løs på drevet halsende på elg. Kriteriene her er jeg veldig usikker på, men mener det var diskutert i en annen tråd her tidligere.
 5. Nå er man vel ikke videre forpliktet til annet enn å stå oppført i registeret. (Som ettersøksekvipasje). Når det er sagt kunne vel registeret vært utformet litt annerledes mtp hvor vidt den enkelte kan eller ønsker å inngå avtaler med andre. Evt vist ettersøksringer i aktuelt område. Selv har jeg lagt ned jobben med hunden for å ha tilgang på hund selv. Jobber turnus, og reiser mye på annen jakt i friturene på høsten. Har derfor kun avtaler med kompiser jeg jakter sammen med, som selv har ansvar for å vite at jeg er tilgjengelig når de jakter. Med vil jo tro de fleste lokale jegerforeninger kan tipse om ettersøksring eller ekvipasjer som selger avtaler fremfor å måtte ringe gjennom listen fra topp til bunn=)
 6. Leste for en stund siden om en Engelsk Staff som var godkjent ettersøkshund. Hadde visstnok lagt ganske mye jobb i det, men hunder kan jo trenes til det meste. Og hunden er jo familiehund mesteparten av året for mange. Men det er klart, man får noe mer "gratis" med instinktene som følger med om man kjøper seg en jakthund.
 7. Hei. Har selv en korthåret vorsteh. Vi er godkjent ettersøksekvipasje, hun står på fugl, apporterer (selvfølgelig i vann også), støter rådyr (ikke skutt rådyr for henne enda). Hun loser dessverre ikke. Håper å få preget mer på rev i år, og ikke umulig at det blir felt et rådyr eller 2. I tillegg trekker hun meg på sykkel og ski, samt bærer kløv. Kan absolutt anbefale vorsteh til allsidig bruk, men vær klar over at det er mye arbeid. Tysk jaktterrier er en rase som tiltaler meg litt, men har ingen personlig erfaring utover å ha blitt lost på i båt av en.. Men inntrykket jeg har fått er at de kan være litt skarpe mot andre hunder, og på fall. Uansett rase må nok hunden være like mye hobby som jakta er, om du skal ha noe nytte av den på jakt, så jobb blir det uansett rase. Munsterlander har nok mange av kvalitetene du ønsker. Spaniel er også raser som er kjent for å spore godt, ha høy vannpasjon og er gode apportører. Så vidt meg bekjent gode familiehunder også. Her er det jo et par størrelser å velge i også. Lykke til med valg av hund=)
 8. Helt enig 32-40 win. Men nå tolket jeg det slik at det var prisen på kortet (som stort sett her høyere) chiefen refererte til, og ikke regulering av antall.
 9. Gode poenger fra Geco5 vedr bruksverdi i jakt av "utradisjonelle jakthunder". Når det gjelder hvor vidt grunneier har andre grunner til ikke å ønske hund på eiendommen hadde i alle fall jeg forventet at det var tydeliggjort utover å ikke selge kort for jakt med hund. Kan det være så enkelt som betalingsvilje hos de som har hund som hobby i tillegg til jakt?
 10. Bayer er nok en suveren ettersøkshund, og kikket litt på rasen selv en stund også=) Men om du har lyst på spaniel er nok ikke det heller noe dårlig valg. De fleste gr.8 hunder er lettlærte hunder med gode anlegg for sporing.
 11. Om du tenker på en bevegelig prøve melder du deg ganske enkelt på, så tar dommeren kontakt og dere avtaler tid og sted. (Slik gjorde i hvert fall jeg det). Har ikke kravene i hodet mtp selve sporet, men er noe sånt som 600m, 3dl blod, 2/3 opphold i blodet på ca 10m der minst det ene skal være i forbindelse med vinkel i sporet. Kan nok være flere momenter, samt revideringer etter at jeg leste meg opp på dette. Om du ønsker å gå for championat mener jeg kravet til norsk viltsporchampion er 3x1.premie blodspor der minst 1 må være fra ordinær prøve, og 1.premie gitt av minst 2 forskjellige dommere. Har fuglehunden som godkjent ettersøkshund, men skriver få avtaler da jeg ikke vil binde meg til elg- og rådyrjakt hele høsten;-) Snakk med din lokale jegerforening, så kan du sikkert få råd og tips, samt svar på om etterspørselen er tilstede.
 12. Ville trent på å slappe av i hundesenga inne. Mulig det er alt som trengs=)
 13. Vorsteh er ikke løs på drevet halsende. De er støtende hunder=) Støter ut vilt, og forfølger kun korte avstander.
 14. Har ikke erfaring med hjort, men har hatt flere gode sjanser på rådyr for vorstehren. Min loser som sagt enda ikke, men i de (små) terrengene jeg jakter i er i alle fall en støtende hund å foretrekke. Har sporet inn på rådyr på 15 meter i bånd også, og satt da i ca 20min og så på rådyret med en noe gira, men stille hund=D Men for all del, wachtel og Kleiner munsterlander er nok gode raser å vurdere også=)
×
×
 • Create New...