Jump to content

Savage85

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Savage85's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Erfaringen jaktmessig startet dagen vi henta bikkja med oppdretter. Etter en lang biltur kom vi edelig hjem og bikkja ville ikke inn men sporet som en gal på plena og etter litt fant den ei spissmus som katta hadde tatt som ble filleristet av terrieren. Starten med å trene blodspor etter noen dager når valpen hadde først blit husvarm. sporene ble lengre og lengre og fikk tak i en del rådyrskank som ble lagt i enden av sporet. Veldig ivrig på blodspor men går litt raskt. Hun startet tidlig å lose 3.5 måned når vi trente i skogen og loser både rådyr, hjort og elg. I starten loste hun 1-2 minutter under drev og hadde en stålos på 30min på en elg okse når hun var 4 måneder. Hadde sikkert fortsatt men ble ropt inn etter 30min da vi ikke var på jakt men på vanlig skogs tur. i slutten av oktober når hun var rundt 5 måneder ble hun med på jakt for første gang med resultatet av att både jeg og bikkja fikk vårt første rådyr etter en fin los. Har forandret jakten jeg driver etter att bikkja kom i hus og det er blitt lite fuglejakt og har heller fått bli med på jakt etter klovdyr. Har blitt flere rådyr på bikkja høsten som var selv om det ble kun ett på meg, har jeg også fått min første elg under los fra bikkja. Det er blitt 2 elgfall for henne sålangt. Eller så har fruen også fått interessen og har nå melt seg opp til jegerprøven. Bikkja loser nå 5-20 minutter før den tar baksporet sitt tilbake og kikker innom fører. Hi hund planer har blitt lakt på is da hund fungerer så godt på klovvilt og jeg ikke har lyst til å ødelegge noe der, men det har blitt skutt en rev for henne over baken under rådyrjakt. Har også opplevd å måtte bryte jakten en gang da to ørner sirklet par meter over bikkja. Har ikke hørt om att ørn tar hund her men det virket som di ganske målrettet var ute etter bikkja.
  2. Kan trygt si att Tjt er mye hund i liten pakke. Det har vært en litt annerledes opplevelse en en Schæfer som adlød hver minste kommando og aldri stakk av. Som liten valp hold hun seg rund oss hvis hun var løs, men en dag vi var og kastet ball på ei lokal grusbane stakk hun plutselig til ett miniatyr skogholt ved siden av banen og rådyrlosen gikk deretter gjennom nabolaget med matfar på slep. Så deretter ble hun bandhund når vi ikke var i skogen og nå kaster vi ball med dobbel langline. Schæfer skulle jo også være en huderase med høyt energinivå men det kan ikke sammenlignes. Tysker'n er en Duracell kanin på steroider. Der en vanlig hund kanskje legger seg ned og hviler en halvtime etter ett par timer på tur er tyskern i full fart inne på stua med å avlive en leke eller annet fanteri. Den er høyt og lavt hele tiden og skal være med på alt som skjer om det så er matlaging på kjøkkenet eller en tur på do. Tyskeren trenger ingen hvile eller avslapping den står opp om morgenen og venter på oss ved soveroms døra og legger seg ikke før vi går å legger oss Gamlebikkja gikk for lei av den lille å trekker seg unna, katta derimot er gjerne med på å leke litt og tar gjerne noen brytekamper både ute å inne og har av en eller annen merkelig grunn begynt å bli med oss på tur. Jeg var jo litt skeptisk på Tjt sammen med katt men disse to er fortsatt pærlevenner. Vakt instinktet på terrieren er høyt og vi får beskjed hvis det kommer folk på besøk. Som her en dag da terrieren hadde hoppet inn i peisen og var på vei opp forbi spjeldet og inn i pipa på jakt etter mistenkelige lyder da vi hadde feier på besøk på taket Ellers er den en stille hund som kun varsler på ukjente lyder ingen bjeffing ellers verken inne eller på tur. Ellers er den absolutt veldig folkekjær så fort di har kommet i hus og går godt i lag med jentungen og vennene hennes. Den går også godt ilag med andre hunder og har aldri hatt noe problem der.
  3. Finsk spets og norrbotten spets er fine hunder til skogsfugl og er ivrige både på mår, ekkorn og mink. Finnsk spetsen jeg vokste opp med tok også stålos på elg. Fra personlig erfaring er di derrimot ikke så glade i vann hvis det sjøfugl du jakter.
  4. Tengte jeg skulle følge opp denne gamle tråden og fortelle dere att etter ett år med kokulering ble valget om ny hund tatt og kjerringa fikk seg TERRIER Etter mange gode råd her om både kjerring og hund så kan man trygt si att ingen råd eller fornuft ble fulgt og sommeren 2019 kom tysker'n i hus
  5. Mye bra tilbakemeldinger her, dama var også godt fornøyd med att så mange tok hennes parti etter att hun leste kommentarene her og vurderer nå å strupe tilgangen på høna I dobbeltsenga etter att jeg tok mot til meg å brukte veto retten min angående innkjøp av kamp-mops. Jeg har kommet fra til att Tysk jakt terrier virker som den beste allrounderen, men jentungen vill gjerne att pusen skal få leve noen år til og mitt argument med att Katter har 9 liv falt I dårlig jord. Så jeg har desverre måttet utlelukke Tysk jakt terrier fra listen over potensielle alternativer til ny hund. For å ressonere meg frem til ett godt valg har jeg matte satt en del kriterier for hva jeg ønsker av hunden bade I og ikke minst utenfor jakt sesong. Fyfy liste: Rase som typisk stikker av og drar alene på jakt så fort jentungen åpner døra (er dachs da utelukket?) Bjeffer mye når den står ute I løpestreng å varsler alt fra bil til spurv (Finnsk spets min personlige erfaring) Jakter på motsatt fjelltopp av den jeg er på (britiske fuglehunder?) Hund som vill avlive egen katt (Tjt) Gjelder dette for andre terriere alla jack/parson russel? Ok liste: krever mye mosjon/hjernetrim (dette er vi forberedt på) mye pelsstell/røyting (har Schæfer hvor mye værre kan det bli) robot støvsuger er fint. Hunder på lista over potensielle: (hjelp meg å luke ut her) dachs? jack russel parson russel cocker spaniel labrador engelsk springer spaniel (er det stor forskjell på springer og cocker?) munsterlander. har disse like stort søk som di britiske vet for lite om denne rasen. toller retriever vorstehhund (mulig jeg tar meg vann over hodet her) Sikkert flere alternativer her men nå måtte jeg dra på jobb Fjernet langt tomrom på slutten av innlegget. Ei tohi varjata, mod.
  6. Som tittelen sier har min kjæreste bestemt seg for att vi skal få oss ett nytt medlem av familien. Problemet er att hun vill ha en engelsk staff og jeg tok jegerprøven I fjord. Så nå må jeg finne en god allround jakt hund og kalle det ett kompromiss. Jeg er en helt fersk jeger som har en sesong bak meg, som for det meste gikk til sjøfugl jakt og en del trost (som faktisk smaker utrolig godt). Jeg var forresten med på reinsjakt en tur å da uten våpen siden jeg kun hadde hagle. Jeg ble derimot bitt av jakt basillen og til sesongen nå er 30.06 og 22wmr også kommet I hus. Så var det valg av hunde rase og her er det litt av hvert og velge I. Til sjøfugljakten tenkte jeg tideligere på Labrador men har funnet ut att kansje hunden blir mer I veien en til nytte. Hadde med meg min nåværende jakthund (meget vannglad schæfer) men hun ble stort sett liggende I bilen da det var vanskelig for henne å ligge stille over tid. Hun hadde foresten ingen innteresse av fugl men henter alt du kaster, så en velplassert stein som plasket ved siden av anda fungerte bra å anda kom I land Jeg ønsker meg en allround jakt hund jeg kan bruke til litt av hvert, jeg har tilgang til sjøfugl jakt og gås. Og smårovvilt via statskog. Rype er det lite av her men mye trost Har også fått tilbud om litt rådyrjakt. Og jeg synnest hijakt virker veldig spennende. Så for å si det enkelt jeg ønsker en hund som apporterer I vann loser rådyr mink mår og grevling, sprenger rev og står for fugl og gjerne går blodspor også. Nei da jeg vet att det ikke finnes en hund for alt. Har vært inne på tanken om både laika og tysk jakt terrier. Men etter det jeg leser er tysk jakt terrier ikke noe for nybynnere. Jeg er vand til hund som aldrig beveger seg utenfor synsfelt med båndet av Laika hadde min far når jeg vokste opp og kan huske att den aldrig var stille når den sto ute og jeg bor ikke landlig til så vill ikke plage naboene for mye. Jeg ønsker meg en hund som kan brukes på smårovvilt (mye mink her) som også kan finne og eventuelt apportere påskutt fugl I tett skog. en mest mulig allrounder og trenger tips. Vill en parson russel eller dachs finne å apportere fugl? Noen spaniel som loser på mink/rev/grevling? Er redd min neste hund blir en engelsk staffordshire bull terrier (kan den I det heletatt brukes til noen form for jakt?) Alle tips til rase for småvilt jakt og information vill bli satt pris på takk. Fjernet gedigent tomrom nederst i innlegget. Ei tohi varjata, mod
×
×
  • Create New...