Jump to content

BPP

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei godtfolk. Jeg fikk dette tilbudet av bekjent i Zimbabwe grunnet kansellering. Depositum er betalt hvilket reduserer dette i utgangspunktet meget gode tilbud. Jeg må ha svar I DAG om noen går for dette. Gjelder 7 dagers jakt som MÅ være avviklet senest 18. April! Førstemann til mølla men jeg vet en tysker som antagelig tar denne i morgen. Jeg har i utgangspunktet opsjon på denne ut dagen. Trofe avg $ 10 000 7 dager a $ 400!!! 2% vat $ 500 consession fee Forøvrig på påskefjellet og «in the doghouse» og generalen vil ikke ha enda et sett støttenner i huset (ihvertfall ikke uten extra smurning). jakten er med en av de beste i bransjen. PM meg evt bjoernpp@hotmail.no ved interesse. Jeg skal passe på mobilen ihvertfall til 20:00 tiden i kveld.
 2. Hei, De sivile hadde også tommel utfresing og spor til ladeklips. Fin liten detalj som også kan benyttes av sivilister , det hender ihvertfall at jeg gjør det. Stokken kan godt være original, blinget opp med kolbekappe. I så fall bør det være noen stempler som røper opphavet. 30-06 pipa kan ha vært den originale..!? Mauser lagde ihvertfall på `20 tallet en del rifler for eksport i 30-06 med small ring gjenger. Underbeslaget er vel tuklet med evt, ikke original. Ser ut som den har hatt plombering for reinsdyr jakt? Mulig det er en Mauser modell "C" da de etter hva jeg mener å huske ikke hadde hengslet magasinbunn som B og A.
 3. Det du har der er en sivil Oberndorf Mauser. Uvisst av hvilken grunn så har noen av de small ring løps gjenger. Har en selv.
 4. Det er -64 som har lagt ut bilde av meg og elefant #2. Helt sykt øyeblikk forøvrig. Bare minutter før kom 8-10 elefanter flat out mot oss. Jeg skyter med åpne sikter og har god hjelp i en stødig tracker som slipper litt lys over siktene. Jeg tror Graham som holdt lykta for meg om han ikke var totalt blendet av munningsflammene fra Rigbyen ikke visste hva som egentlig skjedde ellers så slapp han en terning i buksa. Men stod i det gjorde han. Fin fyr Graham.
 5. Du har booket med Nyamazana? Gratulerer i så fall, og du har VIRKELIG noe å se frem til. Vet du evt hvor du skal jakte?
 6. Takk for tipset. Jeg har hatt samme problemet med Kynoch hylser og det i en 416 Rigby. Altså, i det kaliberet er jo trykkstandard som hamster fis i brødboks å regne, men opplevde det allikevel. Ingen øvrige trykk tegn. Har vært i kontakt med Kynamco og får ikke svar av de etter at de test skjøt lot`en som jeg brukte. Bra du oppdagen problemet på banen i stedet for som meg da jeg matte ta rifla av skulderen for å repetere da vi hadde 8-10 elefanter som kom flat out mot oss i lyset fra halvbra lommelykter.
 7. BPP

  Kynoch hylser

  Her er er kort-kort versjonen https://www.africahunting.com/threads/zimbabwe-night-hunting-crop-raiding-elephants-with-nyamazana-safaris-april-2017.38598/
 8. BPP

  Kynoch hylser

  They don't make them like that anymore. Pass på de der Pondoro?
 9. BPP

  Kynoch hylser

  Har ikke sagt jeg ikke prøveskjøt. Det var ikke tid for noen plan B. Leveranse av patronene ble forsinket og jeg fikk i siste øyeblikk lånt skytebane rett før avreise. Noterte meg at hylsene hang (det var ulikt i hvor stor grad) og iom at jeg hadde skikkelig mauser mekanisme hånterte den alle greit uten hickups Fokuset mitt var dessuten på å bli sikker på siktet.
 10. BPP

  Kynoch hylser

  Jeg skal skal sjekke ut det du sier Pondoro. Det kanskje råeste og beste minnet var å se elefant nr 1 gjennom en munningsflamme av en annen verden over maisåkeren den stod i. Det har brent seg på netthinna
 11. BPP

  Kynoch hylser

  Det er nyprodusert Kynamco ammunisjon. Merkelig, JA, så definitivt! Det var ikke varmt, faktisk litt kaldere enn her på berget enkelte dager.. Rifla spiser og hiver ut alt rimelig greit. Har kjørt rimelig hotte ladninger i den (Norma hylser) uten noen som helst problemer. Glupe meg tenkte som så at den jo er regulert med original Kynoch ammunisjon i sin tid, så hva kunne være bedre enn ny ammo med de samme spesifikasjoner... Det var hevarmløftet som var tungt. Case sticking er vel å ta litt hardt i, selv om jeg måtte bruke litt krefter. Det er ingen trykktegn på hylsene. Jeg har drevet litt med hjemmelading og vet hvordan hylser som er sizet for hardt ser ut. Jeg kjenner igjen strukturen i messingen.. Jeg drev forøvrig med nattjakt på elefanter i Zimbabwe. Scary shit. Vi opplevde vel ca 5 direkte angrep. Hadde elefant så nærme som 1,5 - 3 meter samtidig som vi var innesperret av andre elefanter. Landsbyscouter freaket ut og jeg mistenker en av de svært rutinerte trackerne også for det samme. Jeg fikk 2 elefanter.
 12. BPP

  Kynoch hylser

  Hei Er nettopp tilbake fra hårreisende spennende elefantjakt hvor også ammunisjonen bidro til ekstra spennende øyeblikk. Jeg opplevde case sticking og hardt hevarmsløft noe du definitivt vil unngå i de situasjonene jeg havnet opp i. Feks når 8 - 10 elefanter kommer for full maskin mot deg og du må ta rifla av skulderen for å få tatt ladegrep.. jeg lurer på hva årsaken er? Jeg brukte Kynoch 410 grain solids. Rifla er en gammel Rigby og kammeret på denne er spot on specs. Når jeg finmåler uskutte patroner finner jeg at de er mindre enn standard for 416 Rigby. Over skulderen er de målt med mikrometer ca 13,20mm. Standard for 416 Rigby sier 13,72mm. I mitt hode minner patronene om patroner som er sizet for hardt. Kan dette være årsak? Takknemlig for tips. BP
 13. Pass på den Sako`en Per-S. I mitt lille hode den beste rifla Sako noen gang har laget. Rifla til guiden var noe for seg selv. Patina i bøttevis. Godt vedlikeholdt men, så og si totalt blankslitt løp og nedslitt nettskjæring og maaaange hakk og riper etter mange ti års hard bruk. Hadde jeg ikke visst at det var nytteløst ville jeg forsøkt å kjøpe den. Repeteringen var selvfølgelig supersmooth og sikkert som grunnfjellet. Jeg har lest litt i tråden du sikter til og hadde tenkt å skrive noen ord da jeg startet min jegerkarriere med en M98 (Jugoslavisk M24) med modifisert mil stokk og hadde mange fine stunder med den men blir så irritert av de mange inkompetente innleggene at jeg lot det være. Jeg må også si at det er en del kloke ord/innlegg der så føler at det meste egentlig er sagt. For å si det sånn, om litt over 2 måneder er jeg på elefantjakt. På sånn jakt vil jeg ha det beste verktøyet og førstevalgetmitt er en gammel Rigby i 416. I bunn og grunn en (lang) ordinær M98. Bak det valget er det ikke noe romantikk, religiøs overbevisning, menighets tilhørighet eller synsing etc etc. M98 har den beste og sikreste matingen, beste ekstraksjon, beste ejektor og den sikreste avfyrings mekanikk og en av de absolutt bedre sluttstykkestyrings systemene. Enkelt valg
 14. Use enhough gun er nå mitt råd..vel og merke hvis en ikke skal dilte lydig i hælene på guiden. For en del år tilbake hekta jeg rifla over skulderen mens guiden balet med kanoen. Vi hadde nettopp padlet inn til bredden for en liten rast, og jeg tenkte at jeg skulle gå inn i skogbeltet som omga elven bare for å ta en liten titt. Et stykke inn i skogen blir jeg var en stor bjørn i høy fart med pararell retning som meg hvorpå jeg river av unødvendig utstyr og spurter på avskjæringskurs i tilfelle bjørnen skulle stanse eller skifte retning. Bjørner kan være uforutsigbare og har som topp-predator ikke den naturlige årvåkenheten til feks hjortedyr. Etter noen hundre meter åpnet landskapet seg noe og jeg stanser for om mulig få øye på den igjen og joda.... bjørnen hadde gjort 90 grader og kom i høy fart rett mot meg, avtand ca 50 meter. Skudd var umulig pga vegetasjon og den løp sikk sakk mellom små trær og busker. Første skudd sjansen min ville bli på ca 10-15 meters avstand. Jeg hadde noen sekunders tenketid og jeg har vært på noen bjørnefall tidligere og visste at denne måtte stoppes ellers ville jeg få den i bena. Jeg besluttet da kjapt å sette skuddet på innsiden av høyre skulder så snart den rundet det siste treet hvilket jeg også da gjorde. Bjørnen gikk rett ned i skuddet og rullet nesten opp på skotuppen min hvorpå den døde relativt kjapt. Jeg var glad jeg for anledningen hadde rifla til guiden, en gammel oppboret (fra 8x60 til 338 Win Mag) Sako med M98 mekanisme. 250 grain Nosleren hadde gjort jobben og hadde nærmest eksplodert i anslaget og laget et digert krater og splinter hadde perforert både hjerte og lunger. Bakdelen av kula lå forøvrig base forward under mageskinnet. Jeg tviler på at våre normale elgveltere hadde gjort den jobben så bra og sørget for en særdeles glad, skjelvende, adrenalinfylt men fortsatt like hel jeger
 15. BPP

  Valmet 412 Super lux

  Søk opp "våpenpleie" på Facebook. Meho Saracevic som eier siden selger meget god stokkolje og sett for oppussing av stokker evt så tar han oppdrag.
×
×
 • Create New...