Jump to content

stisund

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

stisund's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har noe bra/dårlig å si om 3w grønn åtebelysning fra brunst? Tenker å skaffe meg lys på åta mi hvor det ikke er strømtilgang, så må ha noe som ikke drar alt for mye av batteriet.
  2. Er det blitt sett mye rev under førsteslåtten rundt omkring?
  3. Noen som vet hvilket år disse begynte å bli produsert, når de gikk ut av produksjon, og hvordan disse siktene er i forhold til Victory HT, og Conquest DL og resten av de nyere modellene.
  4. stisund

    Lokking av rev.

    Har den fløyta. Får en lyd som er så godt som 100% samme lyd som f. Eks. Crit'r vall standard-fløytquotenger jo av hvordan en blåser selvfølgelig. Den forlengeren som følger med gjør at lyden "knekker" når du blåser, iallefall til meg, så den benytter jeg ikke. Fått inn kanskje 5 rever på denne fløyta alene denne sesongen.
  5. stisund

    Lokking av rev.

    Ved lokking på store hogstflater vil jeg si det er helt nødvendig med to stykker, hvor én følger med den ene retningen, og den andre den andre retningen. Reven kommer IKKE alltid mot vinden, og da er det passe irritabelt om en snur seg for så å se reven løpe vekk. Store hogstflater uten snø er et terreng hvor det kan være irriterende vanskelig å få øye på reven når avstanden går over 100 m, så det gjelder å spisse alle sanser. Heller ikke dumt med tre stykker samtidig, men kanskje ikke fler.
  6. stisund

    Lokking av rev.

    Det er med revelokking som med mye annet at erfaring er den beste lærdom, lær av feil og bli en bedre revejeger for hver gang du er ute.
  7. stisund

    Lokking av rev.

    Har hatt mange ulike opplevelser hva gjelder lokking, vind og smyging frem til post. Hovedregelen er som du sier å ha vinden i ryggen når en lokker, og da har jeg hatt god erfaring med å komme til posten med vinden bakfra. Dette gir et fint utgangspunkt å lokke fra, om reven kommer der hvor du vil. Om du skal værsette en retning med din lukt, så blir dette i mindre grad om du kommer til posten med vind i ryggen og ikke å ha værsatt absolutt alt av terreng rundt deg. Dette må en ta vurderinger av fortløpende om en kjenner terrenget såpass godt at en vet sånn ca. Hvor reven holder til, lydløs smyging er også utrolig viktig om det er lite/ingen vind.
  8. Dette er nok noe som kommer an på hvor en bor, men her i Trøndelag er det brunst og jeg fikk inn rev rever to dager på rad forrige uke med hareskrik.
  9. Har tenkt å kjøpe kikkertsikte til allround bruk og har et budsjett som ikke overstiger 10 000,- Noen som har erfaringer med dette siktet? Noen tips til sikter som kan utkonkurrere dette i ca. samme prisklasse? Åpen for alle "kjente" merker og å se på dyrere/eldre sikter som er brukt. Ser for meg 2,5-10 eller 3-12 med 50 eller 56 lysåpning.
  10. stisund

    Lokking av rev.

    Hvilke erfaringer har folk med lokking i regn og vind?
×
×
  • Create New...