Jump to content

HeavyDude

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HeavyDude

  1. 19 minutes ago, AKL said:

    M690 tenker jeg 🙂

    Hadde den i mange år selv.

    M690 var det vel ja. Har hatt den i ca 25 år, og den funker og går bra, skjøt 5 skudd hull-i- hull senest i sommer. 

  2. 8 hours ago, Hjortesson said:

    Hvilken Tikka er tung? Dagens T3x Lite veier vel 2,8 kg?

    Jeg refererte til min gamle Tikka, hvis du leser posten min. 
    For min del syntes jeg f.eks. Sako Finnlight (2.8 kg) ble for lett, fikk følelse av leketøy og ingen god følelse. Men det er jo subjektivt er jeg klar over. 

  3. Kan anbefale Sauer 404, etter mange år med Tikka. Tikkaen er bra, men tung. Sparte ca 700 gr på overgang til Sauer 404 XT. Etter ca 400 skudd i sommer begynner den og jeg å fungere bra i hop. Men som alle vet, valg av ammo er viktig , hva som går bra i din pipe varierer. Skyter blyfritt i jaktammo (.308), og opplevde bedre samlinger med Sako Powerhead Blade enn Lapua Naturalis. 

    • Thanks 1
  4. Jeg har skjønt at Harris krevet en børsemakerjobb for å få adapteret til å funke på 404, og det blir for komplisert synes jeg.  Er det noen som vet om tofot under 4.000, helst under 2.500, som kan benytte reimfestet uten ny boring etc. på 404 ?

  5. On 3/30/2021 at 10:05 PM, smaug said:

    Det alle meste fungerer. Til jakt hadde jeg sett på Neopod. Overraskende solid og nydelig finish. Kan fint være på børsa hele tiden. Veier nada. Til konkurranse og trening er Atlas en solid og fin tofot. Ellers er jo Harris eller versapod en klassiker.

     

  6. Jeg vurderer Svemko 1.0, og er nysgjerrig på om den er verdt merprisen i forhold til Hausken 224/184 eller A-Tec ?

    Gir den f.eks. mindre varme»dimming « enn de andre ? 
    Hvordan fungerer hurtigkoblingen hvis man velger den løsningen ? 

  7. Skal ha på demper, tenker enten Svemko 1.0 eller Hausken 184. Og jeg vil ikke miste for mye hastighet og anslagsenergi med tanke på reinsdyr på .. 150 meter f.eks. 

  8. Jeg vurderer å kjøpe en Sauer 404, .308. Og skal kappe løpet, men hvor mye ?

     Er til 53 cm optimalt i dette kaliberet ?

  9. Jeg vurderer Svemko Hunter 1.0 mot Hausken 224, evt A-Tec H2. Skal primært brukes på jakt, med en Sauer 101 eller 404, i 30.06. 
     

    Er det noen som har erfaring med flere av disse som har innspill og synspunkter ? 

  10. Mens jeg venter i det uendelige på svaret på våpensøknaden min, funderer jeg på hvilket våpen som skal erstatte eller supplere min Tikka M690 (30.06). 
    Valget mitt står (foreløpig ) mellom Sauer 101 XT og Sako 85 SS ( evt Finnlight I). Sauer’n finnes også i en variant med justerbar kolbekam. Så jeg funderer på om det er noe å legge vekt på, eller, om jeg får behov for kolbeforhøyer at det er like greit å kjøpe en  som ettermonteres ? Skal ha en Zeiss HT 2.5-10*50 på. 

  11. @jmosbakk Jeg har jaktet elg (+ diverse ) i ca 25 år, og ikke hatt problemer hverken med gode samlinger på skytebanen eller ett-skuddstreffer på jakt med min gamle og tunge Tikka. 
    Jeg ser ikke etter en superlett rifle , men en som er vesentlig lettere ( ikke minst å skyte stående med) enn Tikkaen, som altså veier 4.0 kg naken, ca 5.0 kg ferdig rigget på post.

     

    Ca 3.0  kg er helt ok . Og jeg må innrømme at jeg liker å skyte pene samlinger, så jeg vil ha en rifle som kan tåle treningsskyting med bra samlinger. 
    Og : 5-skudds magasin er must. 
    Kanskje oppspenner er et pluss ?

×
×
  • Create New...