Jump to content

Berdan

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Berdan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bekreftes. Har akkurat samme fett-erfaring den siste tiden jeg også. Fordømt irriterende, blir jo sleip på tommel og pekefinger av å lade magasinene. Mye dritt i kammeret, samme erfaring med funksjonsfeil og mateproblemer har jeg også. Og det i en Ruger MK2, som ikke akkurat er kjent for å være kresen i kosten... Men men, er uansett bedre enn den eska med S&B i .22 LR, som en kis kom drassende med på skytebanen her i forrige uke. Den lukta brent kotelett og sprengte bakenden av hver tredje hylse.
  2. Har lyst til å poste denne, selv om det ikke er direkte relevant. Det er mange gode momenter her: http://www.nrk.no/rogaland/for-mye-sikk ... 1.11503971 Her er det noen godt formulerte og meget gode poeng, som er direkte overførbart til debatten om våpenloven så vel som datalagringsdirektivet.
  3. Aha, javisst! Ante meg at det var noe sånn du skulle. Men Øivind har nok rett, du må på med caribide, lav hastighet og masse olje. Lykke til!
  4. Av ren nysgjerrighet: hva skal du med høl i sleiden...?
  5. Hi, I'm Larry Potterfield with MidwayUSA... ...and That's the way it is!
  6. Stemmer nok det... Her oppe i Trøndelagen er det vel Dag Ole Ward som er "the man". Sies å være en av - om ikke - landets dyktigste på håndvåpen. Synd han er opptatt 25 timer i døgnet... Men i nærheten av Åmli... ALM innpå Moi kanskje?
  7. Eller du kan skaffe deg en hus-elg. Denne vil passe på reviret sitt, og holde andre unna. Noe slitasje på parkettgulv og dørkarmer må påregnes...
  8. Godt innlegg. Minner om megapixelracet for digitalkameraer, og gigahertzkrigen på prosessorer. I en verden der kjøp og salg i stor grad foregår uprøvd og over internett, er det naturlig at det produktet som kan skilte med lavest/høyest -etellerannet tall er det som selger mest. Rett og slett en markedsføringsgreie...
  9. Jeg husker i fra tidlig 90-tall, kompisen hadde en trykkluftsdrevet hetteutstøter. Mekket i hop av et utskutt løp i riktig kaliber, som han kappet av slik at bare kammeret og en liten rest av løpet sto igjen. Tuten der kula vanlig vis kommer ut, gjenget han opp og skrudde på en godt dimensjonert magnetventil. Bak denne mener jeg han hadde ei dykkerflaske. Mekanismen som holdt igjen hylsa i kammeret laget han av en kraftig hengsel som han sveiset fast på undersiden av løpet, slik at den kunne vippes opp mot bakenden av kammeret. Det ble sveist på en arm på hengselen, og borret hull i den slik at tennhetta kunne poppe ut. Det fiffige var at denne mekanismen da den ble lukket, traff en mikrobryter som åpnet for trykkluften. Hettene haglet veggimellom, men dæven så effektivt det var - enten du hadde berdanhetter eller boxer.
  10. Om du er tjukk i penger kan du eventuelt se på denne: http://www.vertebrae.no/index.php/no/ne ... ser-detail Jeg for min del pleier å banke på hos mine lokale stål-sjapper og høre om de har noe 10mm avkapp med hardhet tilsvarende Hardox 450, i diverse størrelser. Gamle slitestål fra skuffer og skjær er fine. På skytebanen min henger jeg opp disse etter kjetting, i trær på forsjellige hold.
  11. Min personlige mening, som eier av en MK2: Du har ingen garanti for at pistolen blir perfekt med det nye avtrekket fra Volquartsen. Det har du hos en autorisert børsemaker. Dessuten koster det over tusen kroner for det settet der, penger som etter min mening er langt bedre anvendt hos en kyndig våpensmed. Avtreksjustering på MK-serien til Ruger er hyllevare hos en erfaren børsis. EDIT: Jeg har selv dette settet fra Volquartsen i min MK2, mitt første våpen. Jeg er ikke fornøyd. Det er for lett (mindre enn 1kg) og kryper når våpenet er nypusset. Det går seg til litt etter noen hundre skudd når den blir møkkete, men det er fortsatt for lett til å kunne brukes i konkurranser. På alle mine andre våpen har jeg levert de inn for tjuning. Det har blitt et langt bedre resultat, til ca. samme pris ± noen hundringser.
  12. Hm... Blåneringssaltene jeg har brukt, har bestått av ammoniumnitrat og natriumhydroksid. Er det sånn at kaliumnitrat og ammoniumnitrat kan brukes om hverandre, hovedsaken er at saltet spaltes og skiller ut oksygen? Dette er oppskriften jeg har fulgt, varmet opp til ønsket temperatur nedi f.eks. ei blygryte. 100g ammoniumnitrat. (Finnes i isposer. Sånne som sportsfolk bruker når de slår seg.) 300g natriumhydroksid. (Kaustisk soda. Fås på malerforretninger.) 6 desiliter vann (Baterivann. Spesielt om du har mye kalk i springvannet ditt, kalk er ikke bra. ) Kok opp til 145 C og putt nedi grundig avfettede deler. Dersom badet koker før ønsket temperatur er oppnådd, kan du la noe av vannet dampe ut. Kokepunktet vil da øke. La delene kose seg i gryta til ønsket farge er oppnådd, eller i en god halvtimes tid for dypsvart resultat. Gjerne rør litt på delene i starten slik at du unngår krystallisering av salt på delene, da kan det bli flekker. Merk at da vi snakker om flytende lut, er det selvsagt påkrevd med skinnhansker, lærforkle, oljeregnjakke, ansiktsskjerm, gummistøvler og ringbrynje. Funker bra den der altså... EDIT: Dæven så mye tvilsomt man finner når man googler på nitratsalter. Spørs nok om PST fort fatter interesse ja...
  13. Jeg ville i alle fall ikke brukt maling. Det blir fort striper og hakk. Men, Egon, åssen er det når man blånerer slike kortsmellere? Plugger du løpet på noe vis? Jeg ser for meg tre forsjellige scenario her... 1. Man plugger ikke løpet. Det kommer nitratguffe i løpet, det blir fint og blått inni. Dette har ikke noe å si for funksjonaliteten, og slites vekk etter to skudd. 2. Man plugger ikke løpet. Det kommer nitratguffe i løpet, det blir fint og blått inni. Dette er FORFERDELIG, og løpet er nå som brom å regne. 3. Man plugger løpet. Når det senkes i nitratbadet, varmes det opp og luften inni løpet ekspanderer. Pluggen smeller ut av løpet og man får 145 grader varm lut i trynet. Om man eventuelt ikke vil ha blånert innsiden, ser jeg ikke umiddelbart noen annen løsning enn å fylle hele løpet med en eller annen masse som tåler både temperatur og hissige kjemikalier. F.eks. RTV-silikon...? Jeg har brukt metode # 1 over der. (Mulig jeg har brukt metode # 2 uten å vite det... hehe.)
  14. Åssen går det med finishen, herr Olsen? Eller har du forsøkt nitratblånering på kjøkkenet, i mors gamle aluminiumskasserolle?
×
×
  • Create New...