Jump to content

Opsahl97

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Opsahl97's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tikka T3 Lite i kaliber 6,5x55
  2. Om du er ute etter en allrounder rifle kan jeg varmt anbefale en Tikka T3 (Lite/Hunter) i kaliber 6,5x55. Kjempegode rilfer med veldig god presisjon, pålitelige og de er gode å skyte med. Samtidig er 6,5x55 et kaliber som dreper alt fra elg til småvilt uten problemer, og med moderat kjøttødeleggelse. Ryklen er svak og ammunisjon er billig og fåes kjøpt overalt. Generelt et kjedelig og standard kaliber, men helt uslåelig på alle felter. Ser at du skal jakte rådyr, og da har jeg erfaringer med at en .223 ødelegger ganske mye kjøtt i forhold til en 6,5x55 pga sin eksplosive eksanering og høye hastighet.
  3. Når kan man/bør man begynne å bruke hareskrik for å få inn rev på lokk? Er egentlig bare den lyden jeg får til bra, så begynner å bli kje Twisted Syco nå
  4. Hallo! Jeg har nå gått til anskaffelse av skytterbukse fra Magne Landrø. Størrelse 54 fikk jeg ikke på meg grunnet at je var for brei over ræva. Men 56 passer bra i bredda, men den er for lang i beina. Har noen erfaringer om hvordan det er å legge opp beina litt? Kunne selvfølgelig kjøpt Dagfinnrud bekledning, men siden jeg driver å kjøper Sauer så tok je meg itte rå. Slik blir buksene da jeg står rett.
  5. Har en generell dragning til de norske Krag riflene, men finnes det noe diopter som er kjent passer på disse med framsikte som er lett og montere? Kan du bruke rekrutt amunisjonen til DFS i Krag? Det er 6,5x55 med 100 grains prosjektil og rundt 800 m/s
  6. Hallo Har noen erfaringer med denne rifla? Kan de som har det bare si noe om hvordan den er?
  7. Mener kikkertsikte til bruk på rådyr og rev. Blir jo litt skumt lys da jeg skal jakte.
  8. God ettermiddag! Jeg leter etter en kikkert som skal brukes til jakt. Ønsket prisklasse er 2000-4000 kroner. Har folk noen tips til kikkert til denne prisen?
  9. Opsahl97

    17HMR/22LR

    Takk for god hjelp!
  10. Opsahl97

    17HMR/22LR

    Hallo Har noen et skriv som beskriver forskjellen på 17HMR og 22LR med tanke på anslagsenergi, utgangshastiget og ballistikk? Er det noen som har formeninger om hva som er den beste anskaffelse av disse to med tanke på å kunne ta ut små skadedyr?
  11. Hallo! Jeg driver mye å skyter med luftgevær hjemme, men er tom for blinker, og de jeg lager selv blir itte heilt bra. Er det et sted på internett der jeg kan finne blinker til å rpinte ut på A4 ark? Har en fridag i morra så hadde satt pris på raskt svar.
  12. Hei! Er det blitt krav om at det å være ekspanderende prosjektil på småvilt som rev? Men er det totalforbud mot heilmantel kuler? Blyspiss gjør fort stor skade på skinn og pels. Bruker kaliber 308.
×
×
  • Create New...