Jump to content

Asle1987

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Asle1987

  1. Kanon, jeg fant denne også http://www.tofa.no/sider/artikler.asp?t ... al=nyheter - ganske ok side, men ikke så enkel på øyet som fiskevann.org siden. Håper det skjer noe der snart, og at den blir en ressurs som de skryter av.
  2. Asle1987

    Chapuis S/S

    Det er faste choker, 1/4- 1/2. Kan du gi litt mer informasjon om ammo du har funnet ut fungerer perfekt, så jeg slipper å prøve å feile like mye. Var på rypejakt i helgen, fikk løsnet to skudd - med andre ord ekstremt lite fugl.
  3. Asle1987

    Chapuis S/S

    Da har endelig kjøpstillatelsen kommet, og haglen står trygt plassert i våpenskapet. I morgen drar vi på dens jomfrutur i fjellet, skal se om det er noe rype å få skutt. Håper jeg er like forelsket i hagla etter turen som jeg er nå. Det skal bli ganske spennende å se om det blir tungt for håndleddet å holde i engelsk stokk hele dagen, men det får vi helt enkelt se.
  4. Hei, Er det noen av dere som har forslag til sider på nett som har oversikt over fiskevann? Jeg har funnet to tre stykker nå, hvor http://fiskevann.org/ er den siden som kommer nærmest det som kan kalles en slik side. Den er for øyeblikket ganske tom, så kunne godt tenke meg å se om noen har andre forslag. Noen gode fiskeforum der ute på world wide web? Gjerne med lokal informasjon.
  5. Jeg bruker Schaftol Mørk, og synes resultatet blir vakkert. Er det noen som har noen andre å anbefale? Hørte det var en kar her på forumet som solgte veldig bra stokkolje? Er kvaliteten utrolig mye bedre enn Schaftol?
  6. Asle1987

    Chapuis S/S

    Da er jeg med ja Jeg har tidligere ikke jaktet noe storvilt - men kunne tenkt meg en DR fra Chapuis selv, og starte med en tur til Afrika i året. Skal ned en tur i juni neste år, for Put Foot Rally - skal se om jeg ikke får til å kombinere det med litt jakt.
  7. Asle1987

    Chapuis S/S

    Hva betyr DB i 7x65R, er det bare jeg som ikke forstår. Jeg er ikke veldig inne på våpenutrykk enda - da jeg kun har eid to hagler tidligere, og denne Chapuis blir min tredje. Nå venter jeg bare på at Rogne skal gjøre seg ferdig med det de må gjøre, og på at lensmannskontoret skal behandle ferdig kjøpetillatelsen. Gleder meg til å få den hjem, og teste den første runden på støkkjakt.
  8. Supert å få så kjapt svar, men det var jo noen momenter her som ikke var helt heldig. Treskinga har jo skjedd for en god stund siden, dessuten vet jeg ikke av en eneste erteåker her i Trøndelag. Jeg vet om et trekk, men det er ikke mange duene som flyger over der - jeg får helt enkelt prøve meg i noen dager. Det bor jo en aldri så liten gambler i meg, og det passer jo bra i denne sammenhengen. Vi får håpe det går bra og at flaksen er på min side denne gangen! Den gode gamle prøv og feile teorien. Uansett tusen takk for svar
  9. Asle1987

    Chapuis S/S

    Ja, det er den nye serien jeg har kjøpt. Chapuis RGP Round Design, gleder meg vilt til å få den. Akkurat nå er den hos børsemakeren for litt justeringer i stokklengde osv, så blir det mer lerdueskyting også framover. Nå har man ingen unnskyldning lengre.
  10. Heisann, Er veldig ny på duejakt, men har kjøpt inn 12 lokkeduer av typen NRAFUD. Jeg har noen kjappe spørsmål som jeg setter utrolig stor pris på om noen kan hjelpe meg med: - Når er det best å jakte duer?, og hva kommer det an på? - Hvilken ammunisjon anbefales på duejakt? - Hva er de viktigste faktorene for å lykkes? - Hvor mange lokkeduer bør man ha? - Hvilken formasjon må man plassere lokkeduene? - Hvilken tid på døgnet er det best å jakte duer? - Er duer god mat? - Er det noen som har erfaring med duejakt i trøndelag? Det ble kanskje litt mye på en gang her, men jeg er utrolig lærevillig og synes denne jaktformen er særdeles spennende. Er det noen der ute som kan hjelpe en fersk duejeger med en liten kjapp innføring i duejakt? På forhånd tusen takk!
  11. Asle1987

    Chapuis S/S

    Det kan nok være at du sier noe der altså. Jeg går jo som oftest på støkkjakt, og da blir det som dere vet en god del klarstilling. Men uansett, jeg skal prøve det - det kjentes iallefall veldig rett ut når jeg prøvde det i butikken. Nå skal det også sies at jeg forelsket meg rimelig kjapt i elegansen i denne hagla, tror franskmenn er litt mer sofistikert enn italienerne. Eller Tyrkerne for den saks skyld (har en Yildiz nå..)
  12. Asle1987

    Chapuis S/S

    Høres bra ut, jeg fikk valget mellom pistolgrep og rett engelsk stokk - men jeg valgte rett. Synes det er litt kult å ha noe "ingen" andre har
  13. Asle1987

    Chapuis S/S

    Hei, Jeg har gått til innkjøp av en Chapuis S/S med engelsk stokk, personlig synes jeg denne hagla oser av kvalitet og ser veldig bra ut. Er det noen som har erfaringer? Er dere fornøyd med hagla osv? Ser fram til svar.
  14. Heisann, Jeg er meget intressert i å reise på Småviltjakt til England eller Skottland. Er det noen som har noen tips til arrangør? Kan være alt fra rypejakt i England med klappere til revejakt. Er egentlig bare intressert i å få en litt annen jaktopplevelse enn den vi er vant til i Norge. Ser fram til å få svar fra dere.
×
×
  • Create New...