Jump to content

HMS

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

HMS's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. HMS

    Klikk med dobbeltrifle

    Har ikkje lada sjølv enno, men skal. Kan justera i munningen her ja, har ikkje gjort det enno men kjem til å gjera det. ca 25-30cm mellom løpa på 100m pr i dag. Dobbelt rifler er kjekke ja, dei har ein x faktor bolt rifler ikkje har. Cons&pro's som du seier, har ei til eg også i 470NE. Men har også ei bolt, når det ikkje passar med dobbel. den er forøvrig i .510 Førland..... , så det ligg vel an til eindå ei, litt meir "normal". Hatt ei 338WM i 10-12 år, så ny magnum blir det ikkje, lei av dei store kjøttødleggelsane.
  2. HMS

    Klikk med dobbeltrifle

    takkar for innspel så langt, tar gjerne imot fleire. blir nok ein tur på skytebanen for å testa Sako ammo m.fl., så få me sjå. Vil som sagt gjerne beholda børsa, veg kun 3kg (brukar jernsikta som er på børsa), veldig smidig og fin i tett skog, og skal gå fint å bruke den "heilt" ut til 100m med begge løpa og endå lenger med eitt. god jakt til alle.
  3. HMS

    Klikk med dobbeltrifle

    "Du får aldri et fredfullt jegerliv med å lure på om neste skudd går av eller ikke, eller om du får fatt i ny ammunisjon" Godt poeng.
  4. Kjøpte ei heilt ny Merkel 141 i 9,3*74 som har klikka fleire gonger i begge løp (tils. 4-5 gonger i.l.a. 18 avtrekk) med Winchester Supreme, produsert i Sverige. Tennhettene hadde anslag av ulik dybde, alle var midt i. Butikken sendte våpenet til børsemakar og tilbakemeldinga frå butikken var at anslagsenergi frå tennstempela var heilt topp. Men at plassen i våpenet der bunnen av hylsa er under avfyring var innanfor toleransegrensene, men opp mot maks verdi. Og at dersom tjukkelsen på hylsebunn var ned mot minimum verdi, kunne dette kanskje vera forklaringa. Med dette fekk eg våpenet tilbake. Butikken tok samstundes tilbake resten av Winchester ammo'en eg hadde kjøpt og eg fekk ut tre andre produsentar, desse har eg ikkje fått testa enno. Tykkjer uansett at dette er litt rart. Høyrer gjerne om andre har liknande erfaringar og/eller meiningar om dette. I utgangspunktet vil eg gjerne behalda rifla, den er veldig kjekk og hendig. Men, når eg fekk ein spissbukk på 20 meters hald og høgreløpet klikka........bytta eg avtrekkar og bukken falt for venstre løpet. Men det er jo ikkje derfor ein har to løp!
  5. se der ja, flottings! Takk for tips.
  6. Noen som veit om dei gjenga linsebeskyttarane til Swarowski passar til Zeiss også?
  7. Heisann, litt tid er gått sidan du starta tråden. Korleis gjekk det med prosjektet ditt?
×
×
  • Create New...