Jump to content

Duejegeren

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Duejegeren

  1. Min erfaring er i hvert fall at man bør la et område få "hvile" noen dager dersom man har skutt mye en dag. Skyter man mye, dag etter dag kan man risikere at duene til slutt forsvinner helt fra området. Som regel gjennom en sesong pleier jeg ikke jakte duer på samme jordet mer enn 3-4 ganger.
  2. Det er mulig å få de ned på gress med lokkeduer ja, men langt ifra det enkleste eller beste. Jeg ville anbefalt deg å bruke litt tid på å observere områder du har jaktrett på. Sett deg ut noen timer et par dager, helst fra morgenen av, eller på ettermiddagen. Ta med deg kikkert og se etter trekkruter/flygeruter som duene brukere regelmessig (ofte mellom skogholt og spiseplass). Som regel så følger de disse ganske slavisk, og plasserer du deg med noen lokkefugler under disse, vil du ha gode skuddsjangser. Plasser da lokkefuglene som en linje som leder dem rett inn mot skjulet ditt. Dette har i hvert fall jeg hatt suksess med tidligere.
  3. Hei. Er det noen som har erfaring med å sette opp skjul i vegetasjon? Der hvor jeg jakter for øyeblikket er det ca. 2 meter høy vegetasjon rundt hele jordet. Jordet består av kortklippet gress med et vann på den ene siden (ikke det beste, vet det). Første turen satt vi opp skjulet inne i vegetasjonen, men lurer på om gjessene er redd for eventuelle farer som lurer her inne, noe som gjør det vanskelig å lokke de ned, selv ved bruk av 25 bulvaner. Vurderer å sette opp skjulet midt på jordet, men dette skremmer kanskje enda mer? Takk for eventuelle svar
  4. 10-12 store flokker grågås observert rundt Horpestadvatnet på Jæren lørdag (10.08) mellom kl.05-10. Trakk sørover i stor høyde.
  5. Noen som har erfaring med bruk av svaner som lokkefugler på gås (3-4 stk)? Har lest at noen svaner litt i utkant av "gåseflokken" virker beroligende på innkommende gjess? Eventuelt noen canadagjess? I utgangspunktet har jeg vel forstått at canadagåsa kommer ned på grågås-bulvaner, mens grågåsa ikke kommer like ofte ned på canada-bulvaner? Erfaringer?
  6. Som mange har nevnt over, så er min erfaring med lokkeduer veldig varierende. XXL-duene syns jeg i utgangspunktet er veldig bra med tanke på farger og form, men har også irritert meg over hvor enkelt malingen flasser av. Har også rundt 30 stk av skallene som er enda enklere samt noen hele lokkeduer. Problemet med disse har vært at de har altfor dårlige farger, samt at de skinner veldig. Er man ikke obs på dette, så vil denne typer lokkefugler (enten det er due, and eller gås) skremme mer enn de lokker ved bruk. Av overnevnte grunner bestemt jeg meg for å fikse de opp. Som det ble nevnt over, så er de såpass billige at man kan kjøpe nye etter hvert som de blir "utslitt". Men som sagt, prøv heller først å fiks de på egen hånd. Jeg brukte Zinkfarget grunning på spray for hovedfarge, deretter gikk jeg over med pensel og maling før det hele ble toppet med 2 strøk matt-klarlakk. Fargene er blitt mye tydeligere, og klarlakken forsegler fargene slik at man slipper flassing og skinn. Tar litt tid, men absolutt verdt det. Et annet tips er å spraye gamle dueskall matt-sorte for bruk på kråkejakt. Fungerer utmerket!
×
×
  • Create New...