Jump to content

HenningHarry

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HenningHarry

  1. Kjøpte en slik die, Redding som er nevnt her, fra hjemmelading.no. Koster det hvite i øyet. Forøvrig en fantastisk service og levering på hjemmelading.no. Bestilte utstyr Onsdag morgen, hentet på Posten Torsdag kveld. Dien har forøvrig samme gjenger som Lee diene mine så den passer i Lee enkeltstasjonspressen min. Kaliberet jeg kjøpte var forøvrig .338 Lapua Mag. Nå gjenstår bare å finne en hylseholder for .338 Lapua som passer Lee Auto Prime verktøyet...det var en annen sak.
  2. Hei Razorback, Jeg er ikke veldig erfaren på hjemmelade fronten selv, men jeg har plukket opp mye interessant informasjon i diverse tråder her på forumet. Å finne en "universell" krutt-type er vel så godt som umulig, du må nok påregne å handle inn spesifikke typer til det kaliberet og kulevekt du ønsker å prøve, les litt i trådene her så danner du deg et bilde av dette. Det som du også ønsker å anskaffe deg veldig raskt er en "ladebibel". Ladeboka kommer vel akkurat i 7. utgave i disse dager og der vil du finne en del forslag til ladninger på de kalibrene du har oppgitt her samt forskjellige kuletyper. Det finnes også en del tråder her på forumet med forslag til ladninger og kuler i diverse kalibre. Selv sitter jeg å studerer andres erfaringer på .44 Mag fronten da jeg er på jakt etter å finne/prøve ladninger som er litt mer snille mot hånda. Siden jeg antar du er relativt ny innen hjemmelading så nevner jeg et par veldig viktige faktorer om emnet. Husk å ikke overskride ladningene, vær nøye på vekter og kruttladningene som skal oppi patronene. Dobbel kruttdose eller ingen kruttdose oppi en patron er katastrofe i denne bransjen og det er lettere enn en tror hvis en er noe uoppmerksom eller bruker så små doser at det kan være vanskelig å se kruttmengden oppi hylsa. Forskjellige krutt-typer gir varierende grad av fylling i patronene så dette med korrekt mengde krutt oppi hylsa er viktig. La ikke merke til om du hadde skrevet at du hadde kruttvekt, dersom du ikke har anskaffet dette enda så er det sammen med ladebok antakeligvis det første du har lyst til å kjøpe, også før kuler og krutt. Håper dette var litt til hjelp - lykke til med ladingen, det er gøy!
  3. Dønn enig med deg Tomas, jenter inn i skyttermiljøet er veldig positivt. Jeg har egentlig aldri presentert meg selv på forumet, men jeg er en relativt aktiv skytter, leder av Hafrsfjord Pistolklubb i Stavanger og aktivt medlem i Stavanger Sportsskytterlag (Dynamisk Sportsskyting), så skyting er hverdagsaktivitet. Jeg er ikke noen god skytter da, men resultatlistene skal jo fylles uansett Gitt rollen i HPK så driver jeg med opplæring av nye skyttere på pistol, utrolig kjekt å kunne formidle idretten vår til nye, det gir meg personlig en hel masse glede og i den forbindelse så har jeg også lagt merke til en liten ting, jenter de følger med på opplæring og blir raskt gode skyttere
  4. Hei Silje, Velkommen på forumet. Gratulerer med ei flott børse du har fått deg. Har blant annet en Beretta selv, og ei "Harry" Browning halvauto. Begge er veldig gøy og etter årevis med bom så har jeg funnet ut at leirduebanen er en lur plass til å omsette det en trodde til "å... er det sånn det virker".
  5. Jippi Endelig en til med Carabin - jeg har lest forumet her opp og ned en stund med alle de gode tipsene til min gode gamle 10/22 Carabin som ikke har gjennomgått en eneste modifikasjon fra fabrikken... i dag er det imidlertid bestilt en hel del nytt til den fra Midway, stokk, avtrekk, mag. utløser og litt sånt småsnacks,
×
×
  • Create New...