Jump to content

Hokusai

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hokusai

  1. Jeg er en ganske uviten fisker så jeg vet ikke om det er noe å skryte av, men var på fisketur på Elgå i Femundmarka, der jeg fikk denne siken. 2 dager med fiske fra land og båt ga ingen resultat. utenom mygg og bo-bilturister var det lite fauna å observere. Sent på siste kvelden, etter å ha donert rikelig med blod til førstnevnte ved et bekkeløp fikk jeg plutselig noe som rykket i stanga, men den ga lite kamp, og jeg var ikke helt sikker på om det var en fisk eller ei grein jeg dro med meg. Stakkars fisken hadde nok gitt opp å leve, for den var det bare å dra rett ut av vannet. Vekta og lengden aner jeg ikke, men den smakte skikkelig godt!
  2. I skrivende stund er nettbutikken stengt for "oppussing". Spent på om den åpner igjen før tilbudsperioden er over!
  3. Gå for BLR'n, den er mye tøffere!
  4. Hva med Browning BLR da? jeg har ingen erfaring med den selv, men ifølge Brownings egne side er den delbar og kommer i mange fine kaliber, men 3 kg er kanskje ikke det man definerer som lett?
  5. Jeg prøver å veie mellom å jakte på (sør-)Senja eller Dividalen. har ingen tidligere erfaring fra hverken av stedene, men så lite fugl der jeg jaktet ifjor og håper på bedre fangst i år!
  6. Hva mener du? Er det en fredet art du henviser til? Jeg har ikke så så mye kjennskap til New Zealand, men så en episode av Meateater hvor han var på bl.a. Tahr-jakt i alpene på sør-øya. programmet beskrev det som at det var svært liberalt hva og når man kunne jakte. Forøvrig spøkte de i episoden om hvor mye enklere det hadde vært om de hadde brukt helikopter, trodde ikke de mente for å drive viltet da.
  7. Reven blir første byttet jeg prøver meg på, siden jeg er helt fersk som jeger, og vet ikke hva jeg skal forvente, men gleder meg. Jeg har sett en rett over boligfeltet, men kan ikke jakte lovlig der, så jeg håper den har venner noen kilometer lenger nord. Tenkte jeg skulle prøve å lage et "musedrivhus", noen som har erfaring med det? Er ingen skuddpremie her i tromsø, såvidt jeg vet, men i noen nærliggende kommuner skal det være mulig å få noen hundrelapper, uten at jeg tror det i seg selv vil motivere meg. Hvorfor dra langveis når fjellet rett utfor døra har så mye å by på, liksom
  8. litt usikker på hva slags regler du henviser til, men kompis har fast adresse på begge sider av atlaneren og reiser mye imellom, så når han tilbyr seg å hjelpe har jeg ingen dårlig samvittighet for det
  9. Så det er det? Z3, case closed? Hva med funksjonene den ikke har, kontra f.eks. Viper, som FFP og opplyst retikkel? vil jeg greie meg fint uten dette i nordnorsk dunkelt høstlys med lav sol som stadig er bak fjellene?
  10. Takk for tilbakemelding fra begge! Hvordan vil disse alternativene fungere i den lave høstsola, skjult bak fjell for eksempel, i forhold til et med opplyst retikkel?
  11. Jeg har fått en mulighet til å kjøpe et kikkertsikte igjennom en venn som er på besøk i USA, men har blitt usikker på hva jeg bør velge som første sikte. bør være noe som egner seg til nordnorske forhold til et vidt spekter av jakt, da jeg ikke har råd til å svi av penger for en kikkert til hvert dyr jeg ønsker å jakte på. Denne høsten blir første gang jeg går på jakt å ser for meg det blir jakt på gås, rype, rev, kråke, heilo, storfugl, and, skarv og kanskje jeg er så heldig å få være med på elgjakt eller seljakt. Var i utgangspunktet solgt på en Vortex Viper PST FFP 4-16x50, men jo fler tester jeg leser jo mer usikker er jeg på om dette er egnet for meg, eller om det er et sikte som bare brukes på bane til lange hold og under ideelle lysforhold. Tyske/østeriske sikter er jo åpenbart svært ettertraktet, men et billig sikte fra en av disse produsentene er jo i samme prisklasse som et "dyrt" viper-sikte, så jeg er usikker på om det er noe bedre bildekvalitet på disse. hvordan vil dere vurdere det? Så, med disse tingene tatt i betraktning, og egne erfaringer: hvis du hadde 1000 USD å bruke, hva ville du kjøpt på f.eks. http://www.cabelas.com ? forventer å montere den på et jugoslavisk 6,5 x 55 våpen, om det har noe å si. Jeg er helt grønn på dette med kikkertsikter, og har bare skutt gjennom ett, de få skuddene som krevdes på jegerprøven, Hjelp fra dere på kammeret hadde vært svært godt mottatt
  12. Hokusai

    Heilo

    From the album: Ville dyr

    fanget på minnebrikke på fjellet rett opp fra huset.
  13. Hokusai

    2 ryper

    From the album: Ville dyr

    2 ryper skadeskutt med mobilkamera, rett innfor jaktområdet, litt over 1 km fra husdøra.
  14. Hei! Først vil jeg gratulerer alle med det som slår meg som et saklig og informativt forum! Jeg er en bygutt (tromsø) som nettopp har avlagt jegerprøven, og gleder meg vilt til høsten! Jeg har aldri vært på jakt før, så jeg kommer nok ikke til å være den mest aktive her på forumet til å skrive innlegg, men heller luske rundt å ta til meg lærdom. Det kan forventes at jeg blir å stille noen dumme spørsmål fordi jeg rett og slett ikke vet bedre! ellers kan det nevnes at jeg er på utkikk etter et 6.5x55 lings-våpen, og som skrevet over har jeg lite peiling, så her kan noen på forumet gjøre seg noen penger på min uvitenhet så snart våpensøknaden er innvilget.
×
×
  • Create New...