Jump to content

Hagbart1

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Hagbart1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har prøvd fz72 no? Noen som kan/har sammenligne det med Panasonic Lumix DMC-FZ72
  2. Meiner du at det er lettere å selge sebraskinn? Har eit slikt eit etter ein afrikatur. Fint det og. Bjørneskinnene må være med filt, hode poter og klør sjølvsagt.
  3. Tenker no mest på om det er eit marked. Kjekt å ha litt peiling før ein evt bestemmer seg. Ihvertfall noen av oss som ikkje vil reise før dette er avklart DERSOM dei skyt noe da sjølvsagt!!
  4. Er det noen som veit om det er let å få solgt bjørneskinn? Vi er ein gjeng som har vært i Canada og skutt bjørn. Alle fekk minst ein svartbjørn. Skinnene tok vi sjølvsagt med oss heim. Vi kunne tenkt oss bort igjen og jakta svartbjørn, og i den forbindelse lurer vi på om det er lett å bli kvitt bjørneskinn. Alle har jo skinn etter forrige tur, og det er jo begrensa kor mange skinn ein har plass til. Det er jo for gale å reise bort og skyte bjørn og sei til guidene at bjørnen kan bare ligge da vi ikkje trenger skinnene. Det virker litt respektløst både ovenfor dyret og for guidene som gjer alt for at ein skal få bjørnen sin. Litt annerledes med cull hunting i Sør Afrika, for der tar dei jo kjøttet sjølv om ein ikkje vil ha trofeet (ikkje alltid det er trofe heller, da det kan være hodyr ein da skyt). Det koster ca 10000 kr å få eit ferdig eit bjørneskinn heim, så det er jo ikkje bare å skyte ein eller to bjørner og sei at ein skal ha skinnene dersom ein ikkje har plass til dei og ikkje får solgt dei for det det koster å få skinnene preparert. Dersom ein skyt to bjørner, snakker vi om ca 20000 kr for to skinn, og dette er jo ein halv jakttur….og det har dei færreste råd til å betale for så å legge skinnene på loftet. Ein annan ting. Vi ønsker å kombinere bjørnejakten med ulvejakt. Vi gjorde det forrige tur og, men det blei ikkje lagt ut åte for ulv før vi sjølv la ut bjørnene som vi hadde skutt. Det kom etter kvart ulv (i slutten av uken), men det var litt seint. Det vi ønsker er at det blir lagt ut åte for ulv i nærheten av leiren ei uke før vi reiser bortover slik at sansynligheten for å få ulv øker. Guidene sa til oss at det tok ca ei uke før ein ulv kom på åten. Er det noen som veit om noen som gjer dette/kunne tenke seg å gjera det? Det er nemmelig noen av oss som ikkje vil bort igjen uten at det også blir tilrettelagt for ulv også.
  5. Hagbart1

    1 Krone

    Kven reiste du med/jaktet du hos i Namibia da Pondoro? Hadde vært kjekt å visst. Er alltid på utkikk etter gode tilbud. Ser for det meste etter cull alternativ, da ein ikkje har plass til uendelig med trofeer i huset. Dessuten så koster det ein del å få trofeene heim. Kan jakte ein del ekstra for dei pengene
  6. Hagbart1

    1 Krone

    Jakt til kr 1 er billig, og høres interessangt ut. Men dagsraten er jo bare ein ting, trofeavgiften er jo den andre biten. Ser at Diana sine priser er ikkje dei billigste eg har sett. Eg har reist med African Game hunters. Ser at dei har noe billigere prisliste/trofeliste: http://www.africangamehunters.com/tariffs.html Men da kjem sjølvsagt dagsraten i tillegg. Uten å ta stilling til kva som er best, så bør ihvertfall potensielle jegere ta med begge deler når dei rekner på kva som er det beste tilbudet. Det er lett å bli reve med og skyte noen ekstra dyr når ein er nedover, og da spiller jo trofeavgiften ein enda større del av totalreknestykket. Så det er viktig å undersøke og ta med alt før ein bestemmer seg. Ingen kritikk, bare litt info/meiningsutveksling.
  7. Hallo Skulle ha skreve jaktskildring fra reisene, men det tar si tid. Får sjå kva det blir til (kva ein tar seg tid til heter det vel). Har sjølvsagt masse bilder og videosnutter fra reisene, samt masse gode minner.... Blir garantert fleire turer på meg. Har lest dei andre sine reiseskildringer fra diverse jaktreiser. Får nesten prestasjonsangst når ein les kva dei har skreve.
  8. Som andre har sagt tidligere i denne tråden, så er det nok mange bra outfittere som tilbyr jakt i Afrika. Det er nok umulig å sei kven som er best. Det kjem nok an på kva ein liker, og kva ein er ute etter. Eg må snakke ut fra min erfaring. Har vært på to jaktturer til Sør Afrika. Har reist med African Games Hunters begge ganger. Har bare bra erfaringer med dei. Har hatt med konen begge ganger, og ho var og kjempefornøyd med turene. African Game Hunters er eit lite firma som held til i Limpopo provinsen. Første gang eg var nede, jakta eg på farmen deiras i Limpopo. Fin farm, god og spennende jakt, masse dyr, fin camp og god mat og hyggelig vertskap. Det at det er eit lite firma, gjer at ein får god kontakt med outfitteren. Andre turen var ein cull hunt. Har ikkje plass til så mange trofeer, så da passer cull hunt bra. Prisen på slik jakt, er også noe lavere enn trofejakt. Denne jakten foregjekk i nærheten av Kimberley. Hadde ei fantastisk jaktuke her. Landskapet her er meir åpent enn i Limpopo provinsen. Her er det derfor mykje Springbuck, Oryx, Blesbuck med mer. Det var Springbuck vi hadde cull hunt på. I tillegg inngjekk det jakt på Blue Wildebeest, Oryx og Red Hartebeest. Den siste bytta eg mot ein Waterbuck. Pga mykje Blesbucks, kunne eg bytte noen Springbucks mot Blesbucks. Kan anbefale African Game Hunters på det varmeste. Her er noen videoer fra den siste jakten: http://www.youtube.com/user/Afrikajeger1 Her er web adressa deiras: http://www.africangamehunters.com/index.html Facebook adressa: https://www.facebook.com/Africangamehunters Hilsen ein meget fornøyd Afrikajeger
  9. Hallo Ser det er mange som er negativ til BA (British Airways) og Heathrow. Eg skal nedover i mai til Sør Afrika på jakt, og har bestilt bilett med BA via Heathrow. Skal ikkje ha våpen med. Blir for mykje styr. Får låne våpen av outfiteren. Har ingen erfaring med BA eller Heathrow, så eg håper det går bra. Håper baggasjen kjem ned samtidig som oss. Har eit par timer venting på Heathrow på vei ned. Opp er det ikkje mykje venting, men det er heller ingen krise om baggasjen evt blir litt forsinka når ein skal heim igjen. Verre dersom det skjer på vei ned... Er det noen som har dårlig erfaring med å reise slik (denne ruten)? Har tidligere brukt KLM eller Lufthansa på jaktreiser, med og uten våpen med bare gode erfaringer. BA var billigst denne gangen og hadde dei beste flytidene for oss denne gangen. Håper ikkje vi har valgt feil
×
×
  • Create New...