Jump to content

IvarU

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by IvarU

  1. Still alltid på figuren sin normalavstand. Det kan gjøres før du legger deg ned på standplassen. Er figurene oppgitt ved påmelding, kan parallaks justeres når du går fra forrige  hold.

  2. Freeride skrev (12 timer siden):

    Vil det være en ulempe om dreide kuler med smale drivband er et par hundredeler større en riflingsdiameter? 

    Ja, forde i kaliber 6,5 er det piper for kaliber 6,5 Creedmoor, for 260 Rem og Heym med 6 bommer for Sauer 200 STR. Slike piper har diameter 6,70mm. Når da kulene kalles 6,5/.264 og måler 6,76mm, har vi et stort problem på gang. Min oppfattning er at både produsent og forhandlere tar en ekstrem risiko for å bli erstatningpliktige ved en eventuell ulykke.

    • Like 1
  3. Biskopen skrev (14 minutter siden):

    Dette er jeg med på.

     

    Det jeg ikke helt skjønte var hva du mente med at noen piper krever overdimensjon for å være lovlige?

    6,73 er større enn 6,71. I andre 6,5 kalibre som 6,5 creedmoor, https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/6-5-creedmoor-200418-en.pdf og 260 Rem. https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/tabical-en-page97.pdf som bruker 6 bommer, er maks kulediameter 6,72 og minimum riflediameter 6,71. 

  4. Biskopen skrev (20 minutter siden):

    Kan du utdype hva du mener her?

    CIP-standarden for 6,5x55SE finnes her: https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/6-5-x-55-se-en.pdf

    Maksimum tillatt kulediameter er 6,71 mm. Minimum pipediameter i riflingen er 6,73 mm. Når pipene så blir produsert til diameter i området 6,76, kaller jeg det overdimmensjonert. 

     

    Til sammenligning produserer Sauer pipene i kaliber 7,62Nato akkurat på kulediameteren.

  5. M67 skrev (10 timer siden):

    Har jeg ikke peiling på, målt alt for få. Men alle mine europeiske er overdim. og de amerikanske er innenfor. @IvarU?

    Størst diameter har jeg målt i Blaser og Sauer.

     

    Landerø-piper (Nielsen) har fem bommer og derfor ikke er bundet av CIP-standarden for fire bommer, som krever overdimensjonering for å være lovlig. Når de i tillegg kan levers med 190 stigning og raskere om man vil, er de aktuelle for de kulevarianter som diskuteres her.

  6. Sharpshooter skrev (34 minutter siden):

    Regelverket sier maks 5 skudd.

     

    John-A

    Maksimum 5 skudd i magasin står under punkt 6.192 i skytterboka. Dette punktet gjelder kun våpen i kaliber .22LR. 

    Reglene for grovkaliber finnes i: 

     

    6.200 Våpen i kikkertklassen
    6.201 Alminnelige regler
    a) Generelt tillates alle typer våpen og kaliber til

    og med 8mm, unntatt er hel- og/eller halvau-
    tomatiske våpen som ikke er tillatt.

    b) Våpen i kaliber .22LR er tillatt iht. regelverket
    6.100 og 6.192.
    c) Det skal benyttes kikkertsikte.
    d) Det er ikke tillatt med kikkertsikte med
    innebygget avstandsmåler.
    e) Avtrekksvekt skal være minimum 1 kg.
    f ) Rekyldemper er ikke tillatt.
    g) Lyddemper er tillatt.
    h) Det er ingen vektbegrensning på våpen.

     

    Av dette framgår det at det er tillatt med magasin med plass til mer enn 5 patroner.

  7. Jegermeistern skrev (5 timer siden):

    Etter skytingen i går kom jeg i prat med tre V73-akyttere. De skyldte sine mediokre resultater (ca. 340) på at de ikke så særlig godt lenger. Jeg spurte hvorfor de ikke hadde skaffet seg kikkertsikte, uten å få særlig svar. Jeg tilbød dem å prøve våpenet mitt, i en pause mellom laga, men de virket ikke interessert (jeg hadde, tli sammenligning, skutt 348, med 20 % syn på sikteøyet).

    Det merkverdige med forslaget er at de nye klassene V65A og B ikke er gitt anledning til å velge klasse 1, og er dermed fratatt muligheten til å skyte med kikkertsikte når synet svikter.

  8. Bartemannen skrev (42 minutter siden):

    Mulig jeg skrev det klønete, men jeg mente selvfølgelig om man brukte en skytterid knyttet til en NROF avdeling som var oppført som skytterlag i DFS.

    Jeg får nå opp NROF (hovedforbundet) som skytterlag når jeg søker hos DFS.
    Så det kan jo virke som alle de lokalavdelingene som før var registrert som selvstendige skytterlag, nå er slått sammen til et lag.
    Og har man ID der så kan man jo delta?

    Da får du forsøke å melde deg på i kikkertklassen med skytterid for NROF. Fortell oss hvordan det går.

  9. Jegermeistern skrev (På 29.8.2023 den 19.17):

    Jeg kan tenke meg (skal diskutere det med John Olav, jeg møter han vel på IT-karusell-finalen) at det blir som "Nybegynner Ung" på LS på Voss: 25 sk liggende på 100 meter, og alle får minnemedalje. Ikke noe mer premiering, og ikke felt etc..

     

    Dette er det skyteprogrammet som administrasjonen ser for seg. 15 tellende skudd på både bane og felt. "Som beskrevet innledningsvis mener administrasjonen at det skal være både baneskyting og feltskyting, med en forenklet premiering. Forslaget som så langt er drøftet er at det skytes 3- skuddserier på både baneskyting og feltskyting. Dette slik at det skytes 15 skudd (3 skudd på hver “5-skuddserie” og 6 skudd på “10-skudden”). På feltskyting er tanken så langt at det skytes 5 hold med 3 skudd på hver standplass."

  10. Nybegynn3r skrev (28 minutter siden):

    Hvordan kan kulefang og oppsamling kunne forsvarliggjøre skyting med Oryx og Nosler Partition, men ikke Lapua Scenar L OTM?

    Det forsvares ikke.

     

    "Forbud

    • prosjektiler som ikke er definert som hagl (for eksempel kuler) til jakt og sportsskyting"

     

  11. Nybegynn3r skrev (1 time siden):

    Jeg leser det slik; 

    Forbud mot bruk av rifleprosjektil som inneholder >1% bly til jakt og sportsskyting.

     

    Unntaket (til bl.a. sportsskyting med krav om bl.a kulefang) derimot gjelder ikke ikke-ekspanderende kuler, som "full metal jacket" kuler (inkl. "open tip match" kuler).

     

    Men dette kan umulig stemme.

    Jeg leser det slik: Ingen oppsamlingsanordning vil bli godkjent for mantlede blykuler.

  12. M67 skrev (5 minutter siden):

    Tja. Det er et antall skyttere, stort sett av den eldre garde som stadig har problemer med å size hylsene sine inn i nye kammer. Kan det være slik at det er en del eldre dier som er av feil dimensjon?

     

    K

    Jeg har ei Bonanza FL die fra 1970-tallet som ikke kan brukes til noe som helst. For den var det kun en løsning - ny die fra en annen produsent. Men den som har ei die som har fungert i mange år og så plutselig får problemer med å kammre i ei ny pipe, bør forutsette at det er kammeret i den nye pipa som er feil og ikke ladeutstyret.

  13. Jegermeistern skrev (1 time siden):

    Jeg kan muligens se for meg en viss reaksjon, for eksempel fra Kikkertklassen, som bare har mulighet til å oppnå 3 premier.

     

    Skyttere i Kikkertklassen har samme mulighet for å være rulleført i HV og medlem i NROF som klasseførte skytter i DFS. Problemstillingen er derfor ikke-eksisterende.

  14. bassetjeger skrev (9 timer siden):

     

     

    bassetjeger skrev (9 timer siden):

    Eller er det bare å kassere på forsvarlig måte? 

    Den beste måten å kassere blypatroner, er å jakte kråke på kvalifiserte lokaliteter. Transporter patroner i sekken, hagla i futteral, kamuflasjenett og lokkeutstur i sittedunken. Da vil jeg se den kontrollør som overbeviser en domstol om at dette var for jakt i våtmark. 

  15. Per-S skrev (3 timer siden):

    Dette er nok ikke helt korrekt. NATO har sine egne standarder, men en STANAG er bare en avtale om å standardisere noe, ikke den tekniske delen av saken.

    Standardisering av denne typen ammunisjon ligger i M-C-MOPI, AEP-97. Denne er gradert så jeg kan ikke gå mer i detalj om innhold. Jeg mener også å huske at STANAG 2310 og 4172 er gradert.

    Alt er merket "NATO UNCLASSIFIED" og inneholder patrontegning, kammertegning og en rekke andre tekniske data. Så er spørsmålet om det finnes nyere versjon som er gradert - det vet jeg ikke noe om.

  16. Ei tohi varjata skrev (6 timer siden):

    Jeg vil tippe at 98,6% av linkene dine er til amerikanske sider. SAAMI har heldigvis relativt lite de skulle sagt både i Europa og om 7,62x51 (og andre NATO-patroner), hvor det er CIP-standarder som teller.

    NATO bruker ikke CIP sin standard, men sine egne standarder. For 7,62 heter dokumentet STANAG 2310 og for 5,56 er det STANAG 4172. 

  17. ignorant skrev (11 minutter siden):

    Det virker også påfaldende, at Blaser i en periode kamrede med SE kammer.

    Dette er ikke påfallende i det hele tatt. Blaser skulle markedføres av Norma, og Norma ville tvinge inn SE standarden i DFS. Begrunnelsen var at ingen på Blaser-fabrikken var villig til å avvike fra CIP-standarden. Jeg målte to piper av den første produkasonen. Begge målte over 6,76 i riflingen og var dermed ikke innenfor SE-standarden.

     

    ignorant skrev (18 minutter siden):

    Yderligere virker det tankevækkende, når man ser på den igangværende skyteforbud  på både Blaser og Sauerproducerede Scanpiber. At der skulle være tale om 2 forskellige produktionslinjer. Efter at produktionem flyttede til Izny

    Husk at dette er hamrede piper. Dermed trengs det ikke en produksjonslinje for hver, men kun en dor for hver variant.

     

    ignorant skrev (21 minutter siden):

    De Sauer STR piber jeg har set gennem tiden, har som sagt ikke overholdt de mål du referer til ;-) 

    Jeg har ikke utstyr for måling av bredde på rifling eller bommer, men alle mine piper til STR som er produsert av Sauer, har markert større bredde på riflingen enn på bommene. For Heym med fire bommer er det motsatt.

     

    Men, denne diskusjonen om hvem som produserer hva, er ikke det viktigste i denne tråden. Det viktigste er ditt bidrag om at smale bommer er å foretrekk når det skal skytes med homogene kuler.

  18. ignorant skrev (4 timer siden):

    Kan du nevne bare 1 producent som leverer piper med den riflebredde du nevner for Scan kalibren.
    Og kan du vise hvor denne standard beskrives
    Sauer, Blaser, 4boms Heym og S&L kører markant smallere riflinger

     

    1. Det jeg viser til er Sauer sin tegning for 6,5x55 SKAN. Sauer produserer slike piper til Sauer 200STR.

    2. Den som vil ha tegningen må spørre Skytterkontoret i Norge eller hovedkontoret for tilsvarende organisasjon i Danmark eller Sverige.

    3. Blaser og 4bommers Heym bruker SKAN kammer og SE rifling. Sauer bruker SKAN rifling som beskrevet ovenfor. S&L ser ut til å bruke noe mellom disse to. 

  19. ignorant skrev (38 minutter siden):

    CIP minimumsbredde for rifling i en 6,5x55 SE, er 2,5mm Om denne minimumsbredde anvendes, så vil bommen være 2,6mm g det medfører et forhold på 1,04 til 1,0 

    Du kalkulerer ut fra boringsdiameter, som er 6,50. Jeg bruker riflediameter, som er 6,73. Dette er årsaken til at vi har forskjellige resultat. Ellers kan jeg nevne at minimum riflebredde for SKAN er 3,3  +0,2mm, så kan hver enkelt kalkulere på sin egen måte.

×
×
  • Create New...