Jump to content

IvarU

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by IvarU

  1. Still alltid på figuren sin normalavstand. Det kan gjøres før du legger deg ned på standplassen. Er figurene oppgitt ved påmelding, kan parallaks justeres når du går fra forrige hold.
  2. Ja, forde i kaliber 6,5 er det piper for kaliber 6,5 Creedmoor, for 260 Rem og Heym med 6 bommer for Sauer 200 STR. Slike piper har diameter 6,70mm. Når da kulene kalles 6,5/.264 og måler 6,76mm, har vi et stort problem på gang. Min oppfattning er at både produsent og forhandlere tar en ekstrem risiko for å bli erstatningpliktige ved en eventuell ulykke.
  3. Helt korrekt, når produsentene oppgir dimateren i pipene de produserer, er det CIP-standarden de oppgir og ikke den faktiske diameteren pipa har.
  4. 6,73 er større enn 6,71. I andre 6,5 kalibre som 6,5 creedmoor, https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/6-5-creedmoor-200418-en.pdf og 260 Rem. https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/tabical-en-page97.pdf som bruker 6 bommer, er maks kulediameter 6,72 og minimum riflediameter 6,71.
  5. CIP-standarden for 6,5x55SE finnes her: https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/tab-i/6-5-x-55-se-en.pdf Maksimum tillatt kulediameter er 6,71 mm. Minimum pipediameter i riflingen er 6,73 mm. Når pipene så blir produsert til diameter i området 6,76, kaller jeg det overdimmensjonert. Til sammenligning produserer Sauer pipene i kaliber 7,62Nato akkurat på kulediameteren.
  6. Størst diameter har jeg målt i Blaser og Sauer. Landerø-piper (Nielsen) har fem bommer og derfor ikke er bundet av CIP-standarden for fire bommer, som krever overdimensjonering for å være lovlig. Når de i tillegg kan levers med 190 stigning og raskere om man vil, er de aktuelle for de kulevarianter som diskuteres her.
  7. Maksimum 5 skudd i magasin står under punkt 6.192 i skytterboka. Dette punktet gjelder kun våpen i kaliber .22LR. Reglene for grovkaliber finnes i: 6.200 Våpen i kikkertklassen 6.201 Alminnelige regler a) Generelt tillates alle typer våpen og kaliber til og med 8mm, unntatt er hel- og/eller halvau- tomatiske våpen som ikke er tillatt. b) Våpen i kaliber .22LR er tillatt iht. regelverket 6.100 og 6.192. c) Det skal benyttes kikkertsikte. d) Det er ikke tillatt med kikkertsikte med innebygget avstandsmåler. e) Avtrekksvekt skal være minimum 1 kg. f ) Rekyldemper er ikke tillatt. g) Lyddemper er tillatt. h) Det er ingen vektbegrensning på våpen. Av dette framgår det at det er tillatt med magasin med plass til mer enn 5 patroner.
  8. Det merkverdige med forslaget er at de nye klassene V65A og B ikke er gitt anledning til å velge klasse 1, og er dermed fratatt muligheten til å skyte med kikkertsikte når synet svikter.
  9. Diameteren på kulene er oppgitt til å være .264". De jeg fikk er imidlertid .266", eller 6,76mm. Kan dette være noe av grunnen til skuffende presisjon?
  10. Da får du forsøke å melde deg på i kikkertklassen med skytterid for NROF. Fortell oss hvordan det går.
  11. Nei. Dette står i Skytterboka om kikkertklassen: "Medlemskap i skytterlag tilsluttet DFS kreves for å kunne delta i konkurranser."
  12. Dette er det skyteprogrammet som administrasjonen ser for seg. 15 tellende skudd på både bane og felt. "Som beskrevet innledningsvis mener administrasjonen at det skal være både baneskyting og feltskyting, med en forenklet premiering. Forslaget som så langt er drøftet er at det skytes 3- skuddserier på både baneskyting og feltskyting. Dette slik at det skytes 15 skudd (3 skudd på hver “5-skuddserie” og 6 skudd på “10-skudden”). På feltskyting er tanken så langt at det skytes 5 hold med 3 skudd på hver standplass."
  13. Det forsvares ikke. "Forbud: prosjektiler som ikke er definert som hagl (for eksempel kuler) til jakt og sportsskyting"
  14. Jeg leser det slik: Ingen oppsamlingsanordning vil bli godkjent for mantlede blykuler.
  15. https://www.landro.no/j-nielsen-design/120038/landrø-løp-for-str-740mm-6-5x55-se-21mm-approved-for-skan-twist-190 Da er det offisielt at 190-stigning er tilgjengelig til samme pris som standard stigning. Dette er en kjempenyhet for alle feltskyttere og andre som vil ha fullt utbytte av BC og lang levetid på pipa. Takk til Magne Landrø AS for fremtidrettet markedsføring.
  16. Jeg har ei Bonanza FL die fra 1970-tallet som ikke kan brukes til noe som helst. For den var det kun en løsning - ny die fra en annen produsent. Men den som har ei die som har fungert i mange år og så plutselig får problemer med å kammre i ei ny pipe, bør forutsette at det er kammeret i den nye pipa som er feil og ikke ladeutstyret.
  17. Skyttere i Kikkertklassen har samme mulighet for å være rulleført i HV og medlem i NROF som klasseførte skytter i DFS. Problemstillingen er derfor ikke-eksisterende.
  18. Den beste måten å kassere blypatroner, er å jakte kråke på kvalifiserte lokaliteter. Transporter patroner i sekken, hagla i futteral, kamuflasjenett og lokkeutstur i sittedunken. Da vil jeg se den kontrollør som overbeviser en domstol om at dette var for jakt i våtmark.
  19. Alt er merket "NATO UNCLASSIFIED" og inneholder patrontegning, kammertegning og en rekke andre tekniske data. Så er spørsmålet om det finnes nyere versjon som er gradert - det vet jeg ikke noe om.
  20. NATO bruker ikke CIP sin standard, men sine egne standarder. For 7,62 heter dokumentet STANAG 2310 og for 5,56 er det STANAG 4172.
  21. Dette er ikke påfallende i det hele tatt. Blaser skulle markedføres av Norma, og Norma ville tvinge inn SE standarden i DFS. Begrunnelsen var at ingen på Blaser-fabrikken var villig til å avvike fra CIP-standarden. Jeg målte to piper av den første produkasonen. Begge målte over 6,76 i riflingen og var dermed ikke innenfor SE-standarden. Husk at dette er hamrede piper. Dermed trengs det ikke en produksjonslinje for hver, men kun en dor for hver variant. Jeg har ikke utstyr for måling av bredde på rifling eller bommer, men alle mine piper til STR som er produsert av Sauer, har markert større bredde på riflingen enn på bommene. For Heym med fire bommer er det motsatt. Men, denne diskusjonen om hvem som produserer hva, er ikke det viktigste i denne tråden. Det viktigste er ditt bidrag om at smale bommer er å foretrekk når det skal skytes med homogene kuler.
  22. 1. Det jeg viser til er Sauer sin tegning for 6,5x55 SKAN. Sauer produserer slike piper til Sauer 200STR. 2. Den som vil ha tegningen må spørre Skytterkontoret i Norge eller hovedkontoret for tilsvarende organisasjon i Danmark eller Sverige. 3. Blaser og 4bommers Heym bruker SKAN kammer og SE rifling. Sauer bruker SKAN rifling som beskrevet ovenfor. S&L ser ut til å bruke noe mellom disse to.
  23. Du kalkulerer ut fra boringsdiameter, som er 6,50. Jeg bruker riflediameter, som er 6,73. Dette er årsaken til at vi har forskjellige resultat. Ellers kan jeg nevne at minimum riflebredde for SKAN er 3,3 +0,2mm, så kan hver enkelt kalkulere på sin egen måte.
  24. For 6,5x55SE er forholdet: Bom 1,11; rifling 1,00. For 6,5x55 SKAN er forholdet: Bom 1,00; rifling 1,66.
×
×
  • Create New...