Jump to content

IvarU

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. IvarU

  223 med 1:10

  To praktiske eksempel. Til venstre 40gr. Sierra Blitz King, og til høyre 40gr. Hornady V-MAX skutt i 7" stigning. Skyteavstand: 96 meter.
 2. https://dfsgrasrot.no/rogaland-skyttersamlag/sections/2408/articles Dette er terminlista for 2020. Ta utgangspunkt i at feltsesongen er i samme tidsrom for 2021.
 3. Hadde ikke du nettopp kjøpt ny rifle med finnsk riflestigning, 200mm? Da skal du ha full kontroll på de kulene.
 4. Posisjonen på hevarmen ser rektig ut. Feilen må derfor ligge i avtrekket.
 5. Jeg tror det er hevarmen som ikke er helt i lås. Hevarmen har ei kule som skal låse på utsiden av låskassen. Hvis denne kula kun hviler nedpå låskassen uten å gå i lås, vil tennstempelet ikke nå fram til patronen. Sørg for at hevarmen kommer helt ned. Vis gjerne et bilde av posisjonen på hevarmen når den har klikket.
 6. Jeg vet ikke noe om Bifrost, men jeg vet at originalen på Sauer 200 STR er spesiallaget for liggende og fungerer utmerket. Det du derimot trenger, er et kikkertsikte som kan monteres langt nok fram til at du slipper å få kikkerten i skallen.
 7. Jeg har XM30. Husdyr på beite vises fint på over 200m. Rådyr er gjenkjennbart på 100m på grunn av bevegelsene ikke på grunn av formen. Tidligere i høst så jeg et rådyr på litt over 100m som klatret opp på et dobbelt steigjerde. Jeg trodde først at det var en rev. Da jeg kom tettere innpå, viste det seg at det var et rådyr som da klatret over neste steingjerde. En annen episode var da jeg så en liten flekk som kom mot meg fra ca. 100m, på vei mot bebyggelsen. Jeg var usikker på om det var en rev. Det viste seg at det kun var hodet som ble gjenngitt som varmt område. Først på 15m kunne jeg
 8. Slik ser prisen ut for å la jegerne skyte på elektronikkskivene.
 9. Disse kulene er ikke til å stole på i 14" stigning. Velg FB-kuler på maks 50gr. til å begynne med.
 10. Mitt poeng er at med 308 kan du ikke bevare skinnet med å skyte andre steder enn i hodet. Jeg skyter med 40gr. V-MAX og sikter mot kroppen.
 11. Kulevalget betyr ikke noe. Det som betyr noe, er at du treffer reven i hodet og at du har sikker bakgrunn. .
 12. Som jeg skriver ovenfor, var det nettopp faren for mantelsprengning jeg var redd for. Så langt har jeg skutt 30 skudd med de nevnte kombinasjonene uten en eneste sprengning. Ikke det store antallet, men jeg har fått svar på mitt spørsmål - dette går uten problemer.
 13. Spørsmålet for meg var: Kan jeg skyte 40gr. kuler i 7" stigning i kaliber 223 Rem? Jeg fryktet mantelsprengning og dårlig presisjon. For å prøve dette, skjøt jeg Sierra BlitzKing og A-MAX på 96 meter skyteavstand. Utgangshastigheten er over 1100 m/s. Samlingene vist på bildet holder i masse vis til min revejakt. Resultatet er slik at jeg garantert vil velge stigning for tunge kuler.
 14. "Utslitte, 74cm, Sauerpiper vokser vilt rundt alle DFS-skytebaner i Norge. Kapp av 13 cm bak på ei slik pipe og monter den i muffe. Da får du ei billig pipe, og samtidig en masse andre muligheter med det samme våpenet.
×
×
 • Create New...