Jump to content

riggmaster

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by riggmaster

  1. Norma golden target, Diamond line. Sikkert brukbar ferdig rulla ammo.
  2. Problem dette gitt, at de en handler våpen og utstyr av faktisk følger lovverket Betyr det at de som sender et kilo krutt med vanlig post frakt pris, bryter loven??
  3. Når kommunene betaler skuddpremie for felt vilt, oppfordrer/motiverer de til jakt og felling. Da kunne de da vel også sørget for å betale søppelmottaket for å stille en kontainer til rådighet for å ta imot døde skuddpremiedyr. Jeg syns det er et problem for den vanlige borger å finne egnet plass å hive revene på, på vinteren.
  4. Skaff dere litt humor, det er da helg og snart påske Og ja det er faktisk en god følelse å se at egenlada patroner gjør jobben, blodsøl er et resultat av mange ting, men ofte hovedårsak til at dyr dør når de blir skutt på.
  5. Når du har blåst ned en elg med egenlada patron, jaktbasen går løs på skuddsåret for å fjerne litt grums, han fortsetter.....og fortsetter.....og sier litt stille til seg selv at det ser ut som om det er en granat som har gått av inni dyret. Da forstår du hvor rått det er å lage dødspatronene selv
  6. Tror det var ptg det hette. ca 1500 kroner med pillarer og skruer mener jeg det kosta. Innbefatter en del trearb med grs.
  7. 5 skudds fra midway, 10 skudds kjøpte etterpå, da ikke på midway. Det underbeslaget virker for å være kvalitet, til billigst pris. Vertebrae har billige magasiner, men dyrt underbeslag.
  8. Kjøpte på midway. Tror det heter ptg, for ai magasinene. Beste investeringa ever, funker meget bra mtp mating. Men fikk børsemakeren til å gjøre dette til en komplett søyle bedde, nytt underbeslag jobb Og det er jeg glad for at jeg ikke begynte med selv.
  9. Gjør et forsøk på å laste opp bilder av gromriggen min. Nå er den ferdig......tror jeg Ei 22-250 sps som har blitt til 308. Alt unntatt kassen er bytta. Syns den ble tøff, og den virker også Vet ikke om dette er rett plass til å vise fram børsene, men det er da ei riktig deilig 700!!! er det ikke?
  10. Ei gul bøtte?? Er dette ei gåte? mener du at man skal holde hodet kaldt, eller kjøle demperen Men jeg likte løsninga til jakt og friluft, hvis det funker så blir det jo ikke noe mer å klage på Skal måle demperens diameter og bestille med en gang.
  11. Det er behagelig å ligge å prikke klisterlappene med dempa rifle. Men det er fem skudd, og så er å blåse mellom hvert skudd.for på 22 ganger i siktet ser jeg f... ingenting etter demperen blir lunken. Hva trenger jeg å gjøre? Rams opp produkter og butikker som har løsningen.
  12. riggmaster

    Rem 700 sa Riggmaster 1

    From the album: Rifle

  13. riggmaster

    Rem 700 sa Riggmaster 1

    From the album: Rifle

  14. Syns også at folk må lov å spørre om hva som helst uten å måtte bli uthengt. Vi er idioter og verdensmestere fra hele landet. Når vi idioter spør "dumme " spørsmål, kan gjerne verdensmestere vise høflighet. Eller så ender det med dialoger, og skryt blant de beste seg i mellom. Men det er bare min mening
  15. har skutt 3 skudd med 50 grs vvn165 nå. Kronograferte til 825-830ms. Presisjonen er på plass nå. Den var på ca15 mm på 100 m. Jeg har kikkert på 6 ganger som max, så dette er jevnt over så tett som jeg stort sett klarer med dette utstyret.For å si det sånn, jeg testet også 140 grs Nosler cc med 40 grs nc96, og de samlet ikke tettere. Hadde to testladninger til med 50,5 og 51, men etter et skudd med 50,5 inspiserte jeg primeren for trykktegn, og syns den hadde antydning til krater rundt nålmerket. Så jeg er svært fornøyd, og kommer til å banke ut de andre kulene, og lade resten på 50 grs med VVN165. Dette anser jeg som ei max ladning for mi børse, men også tydelig nødvendig å overstige 800ms for å få tilstrekkelig presisjon. Men fy så fulle hylsene ble, enda jeg laga lang slange på trakta:)
  16. lager du kniver på bestilling? Syns Den første du viste var fin, likte at skaftet var rødt med spill i. Men jeg ville hatt den med Svart stål(eller hva det heter, sånn gammeldags svart og grovt...)
  17. Skrudde dia litt ekstra etter kontakt med hylseholderen, og problemet er løst:) Dette har jeg ikke gjort før, har aldri måttet skru så mye for å få kamret patronene, men det går jo mest i neck sizing så jeg vet jo ikke bedre.. Takk for alle svar! Dia er ei forster full sizer die, sikkert ikke den dårligste, men jeg har redding til 308 og syns den er mer behagelig.
  18. Gullfargede primere. Skytterlaget der selger norma diamondline, golden target osv. De ser ut for å være engangsskutte. Ingen hjemmeladere kaster sine normahylser i slike store mengder.
  19. Har fått testet 4 ladninger nå. Fra 46-49 grs vvn165. 49 grs ga 780 ms. presisjonen var innafor snuseska. Kan ikke se på hylsene at det er farlig mye kammertrykk. Utdraget gikk lett og mener presisjonen blir bedre med å øke. tror på 50-51 grs av dette, så er vi der Settedybde har jeg ingen formening om, kula er lang og satte den slik fabrikk mega 156grs sitter, 73,5mm. Må nok sette den lengre ut når det blir større mengder krutt nå, for det knaser godt på 49grs. Rekylen i børsa begynner å minne om elgjakt med disse patronene
  20. Jeg har ikke noen spesialverktøy. Så selv om den sizer patronene tilstrekkelig 1 gang, Så er det at den ikke sizer nok etter å ha blitt skutt i mitt kammer? Patronene har jo vært skutt i tilfeldige rifler på skytebanen, men etter 1 gang i rifla mi blir de for mye for dia?
  21. Kjøpte en blaser i 6,5 x 55. Både type rifle og kaliber er ferskt for meg. Valgte å plukke 1 gangsskutte normahylser på skytebanen, konsekvent fullsize de hver gang 4-5 ganger for så å kassere de. Dette er ei jaktrifle og blir ikke brukt mer enn på jakt og jakt treningsskyting. Tipper ca 500 skudd i året. Jeg valgte å fullsize for å ikke oppleve at patronene skal bli trange. Syns rettrekker mekanismen er bra, men vil unngå å må bruke makt ved kamring og utdraging. Når jeg skulle full size for 2 gang, ble ikke hylsene passelige. Siste kneika på kamring ble litt treg, samt første ved utdraging. Det jeg kan luke ut av mulige feilkilder er lengde(trim), og bruk av fett. Jeg fullsizede et annet parti med engangsskutte hylser samme kveld, og de ble perfekte for kamring. Hva har skjedd med patronene etter 1 omlading?? Jeg er ingen VITER på alt om hjemmelading, men har klart meg bra i noen år nå på neck sizing og av og til fullsizing. Hvorfor går ikke hylsene tilbake fullt ut når jeg full sizer?? Hjelp trenges
  22. Kulene skal jo brukes til å imponere med 10skuddsgrupper(for jeg har 10 skudds magasinet) på 10mm på 100m, samt være stabile og "lettvinte ut til 500m og der omkring" Mer sjelden man tar seg bryet til 800m, og de bør være så pass rimelige at man hver dag kan gjøre som i langholdsfilmen episodexx?? (å skyte opp all ammo ) Riggen er sinnsykt presis, og blir helt meningsløst å bruke feil kuler! Vi er vel kommet litt bort fra overskrifta til tråden, men den er jo basert på det at jeg hadde håpet at dette kunne være gode kuler til en meget gunstig pris. Men målet med tråden har jeg oppnådd, for dere har gitt meg svar nok til at de blir ikke kjøpt Men 180 Accubond har vært ei gokule til børsa mi, og hvis ballistic tip flyr like bra, så blir kanskje den det beste og billigste jeg kan bruke nå. Men jeg skal prøve ei eske med hybrid, bare så jeg har prøvd de!
×
×
  • Create New...