Jump to content

heman

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by heman

  1. heman

    Heman’s kniver

    Takk! Du er en viktig inspirasjonskilde
  2. heman

    Heman’s kniver

    Nå har jeg fått tatt noen skikkelige bilder av knivene jeg har laget til nå. De ligger i rekkefølgen de er laget på de to første bildene.
  3. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Tusen takk for svar! Da var det så enkelt (og vanskelig) som jeg tenkte. Det ser utrolig flott ut så det er noe jeg tror jeg må prøve!
  4. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Hvordan går man frem ved innfelling av noe i bakholken?
  5. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Synes også den var flott! Fin form
  6. Både videoen og tråden til Haretex har oppfølgere som viser hvordan slire lages når du har kommet så langt.
  7. Kjøp inn et stykke fin valbjørk og følg instruksene i denne videoen, så vil du tilslutt sitte igjen med en fin kniv. Vil du ha mer utfordring, og desto finere resultat kan du følge oppskriften i denne flotte tråden fra Haretex : Lykke til!
  8. heman

    Heman’s kniver

    Her er et bilde med slire. Helt klart stort forbedringspotensial, men kniven sitter fint og henger greit i beltet.
  9. heman

    Heman’s kniver

    Det er mye inspirasjon å hente på din Facebook-side også Hermansen! Gøy å høre Seawolf! Det motiverer til å prøve å gå egne veier
  10. heman

    Heman’s kniver

    Tusen takk for tilbakemelding! Dette er kniv nummer 3 og 4 jeg har laget. Nummer 1 har jeg ikke bilde av, men det skal jeg få tatt og legge ut. Nummer 2 finnes ikke lenger (ble for stygg..) Helt enig med deg når det gjelder nummer 4. Hadde en plan i hodet, men alt ble bare surr underveis. Lærerikt var det i alle fall
  11. heman

    Heman’s kniver

    De siste månedene har jeg lest alt jeg har kommet over av tips og triks her inne, og resultatet av det tenker jeg å poste i denne tråden.
  12. Hørtes ikke dumt ut! Men vanskelig å følge anbefalingen om en tykkelse på bare 2cm...
  13. heman

    Knivstål FAQ

    Jeg har fått tilbud om å låne en esse på lørdag, og jeg har ikke stål. Jeg har aldri smidd før og regner ikke med å få laget noe veldig fantastisk. Mest for å lære. Jeg har sett på YouTube at gamle filer smis om til kniver. Det kan jeg jo klare å få tak i på så kort tid. Er det en god plan, eller har noen et annet godt forslag?
  14. Tusen takk for svar! Jeg har allerede googlet meg frem til at lim er lurt, så til nå har det gått bra med nesten alle. Bare et par som har fått små sprekker. Men tror jeg må gå for tipset med plast, da kjelleren min er like varm og tørr som resten av huset. Hehe!
  15. Jeg fikk for noen uker siden tak i en stubbe av et plommetre. Har nå saget den opp i emner. Må jeg nå forsegle disse i endeveden før de legges til tørk? Jeg har også fått en kubbe med tørr plommeved av svigerfar. Han forventer nok en kniv i retur. Har dere råd til hvordan jeg får best resultat med farge, liv, spill og finish på plommetre? Siste spørsmål! Er kvist et problem? Takk for et supert forum?
  16. Tusen takk for svar folkens! Jeg endte opp med en båndsag av merket Meec og den funker fint til mitt bruk til nå ?? Jeg var å kjøpte en brukt benkborre/sylinderborremaskin i går. Så nå skal jeg ut i boden å jobbe videre med kniv nr 1 og starte så smått på kniv nr 2 ?
  17. Takk for svar erikraude! Da kjøper jeg en skrustikke først, og resten har jeg ? Jeg var oppe på Jula og kikket på båndsag ol. fra Meec. Det utgår. Så utrolig dinglete og kleint ut. Jeg tror jeg heller sparer litt og kjøper noen hakk dyrere.
  18. Jeg har endelig kjøpt hus med en verksted-bod. Den skal nå innredes og jeg har lyst til å begynne å lage kniver. I første omgang skaft. Spørsmålet mitt er hvilke verktøy jeg MÅ ha, og egentlig hovedsakelig hvor dyre må de være? Kan jeg til hobbybruk klare med med Meec-produkter fra Jula? Planen min var å kjøpe båndsag, skrustikke, sylinderborer, bånd- og disksliper.
  19. Tusen takk for svar folkens! Er overveldet over responsen:) Nå skal jeg lese, kikke og tenke mens jeg venter på skattepengene
  20. Hei! Trenger tips til en bruktbil som er/har -ganske høy -god bagasjeplass -driftsikker -gjerne ikke et drivstoffsluk - helst 4x4 - gjerne 4 eller 5 seter, men må ikke være det. - Maks 150 000kr Jeg har ingen mulighet til å fikse noe selv når det kommer til bil. Er helt grønn på området;) Setter stor pris på all hjelp:)
  21. Uff, kjenner igjen typen. Lykke til!
  22. Det er mye mulig! Og det er jeg glad for:)
  23. Idag var jeg å hentet en pakke fra Equipnor på posten. Den inneholdt 4 batterier siden de 2 batteriene som fulgte med lommelykten jeg kjøpte ikke virket. Dette helt uten kostnad! Jeg er mildt sagt strålende fornøyd med både kundeservice og varer fra dem!
  24. Fornuftig Tanfoglio har også en annen modell som er verdt en titt, og det er Gold Match. Sikkert flere bra modeller også, men er kun den i tillegg til den jeg har jeg har testa. Er hakket større med 6" pipe, godt avtrekk og knallfin balanse. Nå kan ikke jeg skryte av at jeg kan å skyte, men de gutta som kan skyte og som skjøt med Gold Matchen hadde imponerende samlinger på 25m. Han som eier den Gold Matchen var i likhet med meg meget fornøyd med sin Tanfoglio, så det virker som dette er verdt å legge pengenr i Ser fin ut den også ja:) Men jeg skal ha våpen til Production Divison i praktiskskyting, og Gold Match er ikke på lista over godkjente våpen.
  25. Blir nok en Tanfoglio på meg også da! Leverte søknaden i dag!
×
×
  • Create New...