Jump to content

psvanevik

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vargen, Takk for initiativet ditt! Her har vi fått wn svært god tekst på kort tid! Jeg har et inspill anngående denne Mini 14... er kampen om et omsetningsforbud en tapt sak? Kunne ordlyden vært noe i denne retningen: «Mini 14/30 ervervet til jakt etter forskriftens startdato vil være forbudt» Jeg har litt tungt for å se hvem som vil tape på dette, myndighetene følger 22.07 kommisjonens annbefalninger, EUs direktiv, slipper å vurdere kompensasjon, slipper kostnadene til byråkrati, oppsporing, konfiskering og destruksjon, og ikke minst slipper å irritere lovlydige personer.
 2. Måtte redigere innlegget mitt, siden jeg klarte å etterlate et laaaangt og irriterende mellomrom...
 3. Slingshooter har et poeng. Noen ganger trenger vi å høre det vi ikke liker, så vi også kan forstå hvordan våre «motstandere» tenker. Vi vet så utmerket godt hvorfor minien ryker, og vi burde forstått at dette har vært en tapt sak for lenge siden. Symbolpolitikken var for sterkt, og motargumentene for svake. Argumentene for å eie en rifle med stort magasin med jakt som ervervsgrunnlag har rett og slett ikke vunnet terreng utenfor skyttermiljøet. Vi må innse det. Vi kan være uenige, men kanskje vi skal prøve å forstå hvordan våre motparter tenker så vi kan forebygge nye begrensninger og forbud senere Om myndighetene var ute etter å rasere hobbyen vår som flere her antyder, kunne de enkelt gjort det og samtidig fått bred støtte i befolkningen.... Heldighvis ble det langt ifra slik. Istedet for et totalforbud mot pistoler og halvautorifler som våre Engelsktalende skyttervenner måtte akseptere, ligger vi ann til å få en lov og forskrift som til tross for noen svært dårlige gjennomtenkte punkter, faktisk gir oss noen viktige liberaliseringer også. Hva bør vi gjøre fremover for å få økt aksept i samfunnet for hva vi driver med?
 4. Det vet du ikke petrol. Kanskje greit å tenke litt på hva man skriver på åpent forum
 5. Det er akkurat det jeg tror vi kan utnytte for alt det er verdt. Kanskje merker politikerne at dette blir langt dyrere enn man trodde - og at det er rimeligere og enklere å gå for tidligere praksis med omsetningsforbud.
 6. Listhaug innrømmer at halvautoforbudet er ren symbolpolitikk, og det er akkurat det vi skyttere hevder også, så det er litt feil å bruke denne sammenligningen her Longshot. Heldigvis for oss, fikk FRP sitt forslag flertall i voteringen, så regjeringen må nå vurdere en kompensasjonsordning.
 7. Tvilsomt - dette er kommet etter inspill fra klubber. Når det er nesten like mange Norgesmestre som deltakere, er tiden moden for å gjøre endriger
 8. Status per idag om jeg har forstått det riktig: FRPs og AP sitt forslag 2 fikk flertall i voteringen, og derfor er den mye omtalte "innleveringen eller selge til utlandet" foreløpig droppet. Nå må stortinget vurdere hva som er fornuftig kompensasjon. Dette blir ikke fullt så lett, for her må flere hensyn må tas. Hva er fornuftig kompensasjon, noe jegere kan akseptere og hva er man villige til å betale? Burde flertallet heller gå inn for "innlevering eller selge til utlandet" løsningen? Klarer vi å overbevise våre representanter om det uetiske med å selge til utlandet? Akkuratt dette tror jeg er enkelt. Forslaget er nemlig så uetisk og (unnskyld språket) teit at jeg tror de kanskje er i ferd med å se det selv allerede... Ingen får solgt rifla i Norge, og ingen vil innlevere sineiendlm, så da er utlandet siste utvei og problemet bare sendt videre. Dette kan og bør brukes mot Høyre for alt det er verdt. Tåler det VG testen? Hva syntes allmennheten om at Høyre presser våpeneiere til å selge "Utøya-rifla" til utlandet? Var ikke hele hensikten å kvitte seg med "makkverket" og være et foregangsland til etterfølgelse for resten av Europa? Jeg er ingen politiker, men jeg tipper opposisjonen tar imot denne gavepakken fra Høyre med åpne armer. Klarer vi å få de som per idag er for denne løsningen til å se hvor dumt det er? Om vi klarer det, hva er så mulighetene? Fornuftig kompensasjon - som kan vise seg å ikke være så fornuftig likevel. Det er jo tross alt mange som skal ha erstatning... og jegere har jo rekordhøy tillit i samfunnet. Disse hersens Mini Ruger 14 er jo så elendige at de må ha nye stokker, avtrekk, gjenging, lyddemper, ny rosa lakk osv osv, og dette koster laaaangt med enn vi trodde.. Kanskje det er best og mest lønnsomt å lande på et omsetningsforbud likevel? Det er jo tross alt det som har vært praksis før... Det er mitt forslag Skog, jeg tror vi har, som du sier, gode muligheter til å påvirke prosessen.
 9. Sitter nå på sofaen sammen med minstemann og ser på Paralympics skiskyting. Noen av dem har ikke bein en gang, andre er nesten blinde. Blir imponert, litt rørt, men også minnet på hvor utrolig enkelt jeg egentlig har det. En lignende tilnærming kan vi ha til våpenlovgivningen. I Australia klarte de å rasere en hel idrettsgren med sine forbud. Det samme ville EU kommisjonen gjøre i Europa. Her nøyde man seg ikke med forbud mot halvautoer, men også forbud mot hjemmelading, plombering av samlevåpen, 5 års lisenser og vurdering av psykolog for å eie våpen !!! 22 Juli kommisjonen, som har vært Stortingets store referansepunkt siden tragedien ville forby nesten alt av pistoler og halvautorifler + kreve våpen innelåst på politikammer når ikke i bruk (om jeg ikke tar helt feil.) Hvor står vi idag? Jo, mesteparten av kravene til 22 kommisjonens kapittel 17 og EU kommisjonens opprinnelige forslag er sendt i søppelbøtta. Vi får skyte millitærfelt, jakte med halvautorifler, hjemmelade, skyte dynamisk, trene Nivå 2, får kjøpe stort sett det vi trenger av våpen og jeg slipper å betale for psykologtimer. Hvor tror dere vi hadde vært uten skytterorganisasjonene våre? Utøya var mer dødelig enn både Dunblane og Port Arthur, og det var ikke akkuratt mangel på vilje og argumenter for å innføre lignende forbud i Norge. Mens våre kollegaer i andre land har måtte se deres lidenskap og idrett bli revet bort, er vi i en helt annen posisjon i Norge. Som Hopalong og Fleskebacon sier, gjenstår det fortsatt omfattende juridisk arbeid før et forbud kam skje. Det kan vise seg at kommiteen har svelget over langt mer enn de trodde.
 10. Hei Hassel! Hva mener du med "forbud mot omsetning"
 11. En så alvorlig påstand må du nesten begrunne nærmere. Anbefaler deg forøvrig å lese litt opp på hva tilbakevirkende kraft betyr, hva du mener det bør være er irrelevant.
 12. Antall våpeneiere kan umulig ha økt med bare 1000 på 5 år. Det er langt flere. Vi vet av tidligere saker at våpenregisteret inneholder fei, noe forvaltningen også selv har påpekt. Bare i min skytterkrets har vi fått 40-50 nye skyttere, og mistet kanskje 5 i samme periode, og ingen av oss vet hvor mange uregistrerte hagler eller svartkruttvåpen som er der ute. Jeg tror hverken du eller jeg tar feil, det kommer ann på hvordan man leser tilgjengelig data.
 13. Tallene i artikkelen du henviser til ser ikke riktige ut, for det var 485 170 våpeneiere per 2012, og det har, som også påpekt i artikkelen, vært en svært svært stor økning av våpenkort frem til 2016. Idag er det 2018. Men samme det
 14. Tallet er langt høyere. Det er ikke alle lovlige våpen som er registrert
×
×
 • Create New...