Jump to content

Decoy

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About Decoy

  • Birthday 04/13/1975

Decoy's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker for perfekt svar. 10 grain n340 til 10 gram bly var jo perfekt. Skal ut og teste i morgen. Da blir det trostejakt.
  2. Gammel tråd, men prøver meg allikavel. Har kjøpt meg 410 s/s. Har nok magnumpatroner, men for 9-åringen var de noe hissige for han. Har kjøpt meg tennhetter, wads, bly og N-340. Ble anbefalt dette for 410 med 10 grams ladning. Han hadde ikke ladedata for dette, men det var vist lett å finne ut av. Finner ingen data på dette på nettet. Tenkte å prøve med 10 grain i første omgang. Er dette helt på tur, eller er det ok. Leser her om trykkmåling, måles dette med apparat eller via tabell/ program.
  3. Da fikk jeg endelig skutt en hjort for Simba. Etter 1,5 timer i terrenget tok han kontant ut i los. Jeg ventet i 45 min før hjortekalven kom rett på meg. Simba kom ca 10 minutter etter dyret. Han var ikke så ivrig i dyret med en gang, men når han forstod at det var hans dyr, hang han seg fast i det. Lykkelig hund og jeger, med en perfekt avslutning på jakten.
  4. 74 grain mrp i Winchester hylse med a-frame 250 grain, jeg fant det på et dansk forum som hadde tabell opp til 75 grain. Synes ikke det ser så galt ut når jeg ser på lading nedenfor. Er dette en vesentlig mykere kule? http://www.robsoft.nu/databaser_se/laddata/showloads.asp?MainID=&page=5&recs=15&Ordna=KulaA&Sokning=.338%20Winchester%20Magnum Sako Laminated .338 Winchester Magnum Kultillverkare: Kulsort: Kulvikt: Speer Grand Slam 250 grains Krut tillverkare: Krut sort: Laddvikt: Norma MRP 78,7 grains Tändhattstillverkare: Tändhattssort: Hylsa: Federal 215 Total patronlängd: Friflykt: Hastighet: 83,3 mm 1,7 mm 829 m/s Spridning: Avstånd: 25 mm 80 m ----------------------------------------- Kula Norma FMJ 225 gr Kulvikt 14,6 g / 225 gr B.C 0,499 C.O.L 84,5 mm Norma MRP Max 77.3 Min 73.0 865 ms 804 ms
  5. Jada, har fulgt veiledning fra YouTube etter punkt og prikke. Skal en tur på våpenhuset etter jobb å få meg en 50 grains kule for å kontroll måle. Er det noen som har fylt opp en 338 wm til halsen med mrp. Der har jeg 74 grain.
  6. Hei, har akkurat montert lee ladeutstyr, og ladet a-frame kule med 74 grain MRP. Kruttet ligger så høyt i hylsen, at det knaser når jeg setter i kulen. Har jeg gjort noe alvorlig galt, eller er dette korrekt. Ser at noen lader med 76 grain med mrp. Har kun vekten som fulgte meg, så jeg får ikke kontrollmålt. Tør ikke prøve før noen kan veilede litt.
  7. Strømma dreveren min for en måned siden. Han går en stor omvei når vi treffer på sau, men ellers merker jeg ingen endring.
  8. Ut i fra yr.no err det meldt mye nedbør fra onsdag av. Hvordan er det med å gå på spor da. På fuglehunden så har dette ganske mye å si. Hjorten er der jo uansett....
  9. Jada, det er jo derfor vi er her, for å få erfaring av dere som har jaktet med drever i en årrekke. Har pakket sekken med termos og lesestoff. Drar til fjells på onsdag, for å prøve meg igjen. Skal sette meg ned ved de travleste tråkkene og vente til han finner ut av det selv.
  10. I kjent terreng tar han ut opp til 500 meter, men oppe i fjellet går han max 100 meter vekk fra meg. Sist gang så tok han vårt eget spor og sprang tilbake til bilen i full los. Han er jo knapt ett år, og vært i dyr to ganger, så det er ennå håp for han. Må nok få opp selvtillitten hans i ukjent terreng.
  11. Decoy

    kjøpe ruger 223?

    Har selv en Ruger m77 i 223 med Fontaine 2,5-10x50. Går så ei kule den. Gav 6.000 for den for 5 år siden.
  12. Jeg kjøpte meg en drever under forrige jaktsesong. Han heter Simba og er ett år nå. Jeg prøvde å slippe han i slutten av i fjor, men han sleit med å holde følge med oss i ulent terreng. Vi fikk skutt en hjort senere på dagen, slapp hunden til hjorten, og hunden ble livredd og stakk til skogs. Når pelsen var fjernet, kom han tuslende ned for å få seg en smakebit. Da var alt ok, til lever og lunger skulle ut igjen . Nå er han blodtrimma og klar for nytt forsøk. Tok han med 10 august for å se om vi fant noen hjort, og det gjorde vi. " target="_blank Ikke helt vellykket det der, men en fin naturopplevelse. Dagen etter fikk jeg en tilsvarende situasjon, og han loste etter kolle og kalv i 400 meter før han kom tilbake. Var litt engstelig i begynnelsen der, men det går nok bra til slutt. Skal opp en tur til uken for å prøve igjen.
×
×
  • Create New...