Jump to content

Jonaldo

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Jonaldo's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vore på nokre turar i eige grunneigarterreng i Sogn. Sett bra med fugl begge gangane (100 ++) og det har vore ein del fjellrypeobservasjonar med fine store kull/flokkar. Konklusjonen er at det generelt sett er forholdsvis stor oppgang i bestanden i vårt terreng på fjellryper. Sist tur støkka vi også opp tre/fire liarypekull (10+,10+,9 og 7 (3+4)), men her er det meir usikkerheit rundt bestandsutviklinga då vi før jakta har sett ein del utan kull og litt få observasjonar i jakta. I nærliggande område er det derimot rapportert om lite med fugl, men dette kan sjølvsagt ha med stamfuglbestanden å gjere, då kulla (ihvertfall på fjellrype) er brukbare der og.
  2. Sett eit orrfugl kull med 3-4 unga i Sogn.
  3. Er rapportert om lite ryper i Sogn og Fjordane i forkant av jakta. Har imidlertid tilgang til eige jaktterreng i Sogn (grunneigar) der vi 10. september i år observerte totalt 105 ryper fordelt på ikkje så mange, men store kull. Dei fleste kulla, både fjellrype og liarype, var på 5-10 stk med store fine kyllingar. Totalt sett synest det som ein liten oppgang i vårt terreng i år. I nærliggande områder er det imidlertid rapportert om personar som ser lite fugl, kva som gjer dette er vanskeleg å seie, men jakttrykket kan sjølvsagt ha ein effekt. I fjor skaut vi ut veldig lite av den fuglen som var og kjem til å gjere det same i år, men nokre jaktturar til blir det.
  4. Har gått ein del i Sogn i fjellet og sett litt ryper. Følgande kull er sett (voksne + ungar). 3 og 6 med liarype, 3, 6 og 8 med fjellrype. Har og sett kun voksne i lag både på fjellryper og liaryper: 1 (stegg), 1 (stegg), 2 (1 stegg),2 (1 stegg) ,3 (1 stegg), 4 (3 stegga), men her er det kanskje nokre ryper som har skjult ungane sine også sidan det var klukking involvert frå hoene på nokre av plassane.
×
×
  • Create New...