Jump to content

Hermes

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About Hermes

  • Birthday 06/16/1983

Hermes's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det var jo ikke langt unna. Kommer gjerne en tur opp til deg en dag. Sender deg PM, så kan vi avtale. Joda, men er jo litt stas med klauven da Har i hvert fall en som blir veldig fornøyd med å finne den.
  2. Jeg skulle gjerne hatt klauv etter hjort, rådyr, elg, hva det måtte være, kanskje en fot av rev, gjerne alt sammen, så har vi litt å variere med. Jeg bor på Hadeland. Noen i området som har noe til over, som jeg kunne fått/kjøpt?
  3. Hørt der er ok mat. Kan anbefale Hank Shaw sin bok Hunt, Gather, Cook, han har i hvert fall en oppskrift hvor ekorn er på menyen. Har lyst å prøve det selv, men ikke hatt sjansen enda. Sjekk forøvrig Hank Shaw sin hjemmeside også, for flere gode mattips: http://honest-food.net/
  4. Hermes

    Laika

    Herlig Laika virker som en veldig spennende type hund. Nå er det ikke aktuelt med ny hund her med det første, og jeg må få mer erfaring med jakt før jeg tenker på hund til jakt (er helt fersk, og har ingen familie som har drevet med jakt, så må finne ut av mye selv - men skal prøve å henge meg på svigerfar hvis anledningen byr seg). Vil gjerne hilse på laika en gang og høre litt mer om rasene. Hvis dere har treff eller lignende. Jeg følger Vladimir på FB. En veldig kunnskapsrik mann.
  5. Hermes

    Laika

    Moro! Fikk du hilse på noen av myndene hans også? Syns han har noen utrolig flotte hunder, f.eks. denne er fra hans oppdrett. Det er spennende at man i dag kan ha kontakt med erfarne hundefolk verden over, som virkelig har levd med hundene sine slik hunden er ment og avlet for. Jeg skulle gjerne ha opplevd jakt med mynder en gang, og har blitt invitert til en dame som bor i New Mexico-ørkenen med sine salukier - en dag, en dag!
  6. En artikkel om shiba og jakt: Shiba Inu as Hunting Dog http://yokohamaatsumi.the-ninja.jp/page005.html
  7. Hermes

    Laika

    For interesserte, siste nummer av det internasjonale tidsskriftet for bevaring av "Primitive Aboriginal Dogs" har kommet ut, og det inneholder en artikkel om "Hunting Laikas" av Aleksander V. Popov. Obs, det er en PDF: http://www.bradanderson.org/pads/Journa ... nglish.pdf
  8. Da vet jeg i hvert fall at det kan fungere. Jeg får tenke litt på det, kanskje det hadde vært fordel å gå uten han første gangen, siden det er debuten min, og jeg da kan konsentrere meg mer om meg selv. Jeg tenkte først og fremst at det kunne vært kjekt å ta han med om jeg skal dra alene på jakt. Det er jo litt hyggelig med en firebent venn når man telter alene på vidden. Han vet at han skal gå bak meg i nedoverbakker om han er festet til meg (vil nødig bli dradd i nedoverbakke). Den kommandoen kan jeg nok overføre til andre situasjoner også, bare øve litt på det.
  9. Han er vant til skyting fra avstand, vi går mye tur like ved en skytebane (pistolklubb, så ikke de verste smellene). Han har aldri reagert på det, og heller ikke på torden og lignende. Men vi må selvsagt teste han litt nærmere, kanskje være med til skytebanen en gang eller to, og tasse litt rundt på avstand. Jeg ser faren ved at han rykker til om fuglen flyr opp. Samtidig tror jeg at jeg kan lære han til å stå i ro i slike situasjoner. Han vet f.eks. at det ikke nytter å jage fugl (men verre med katt) når han står i løpestring ute i hagen, mens han flyr etter straks han er løs (så han vet å gjøre forskjell på de to).
  10. Hermes

    Laika

    Ville bare nevne at jeg har blitt interessert i laikaene den siste tiden, etter å ha lest litt og hatt noe kontakt med Vladimir Beregovoy. Beregovoy har også mynder, som jeg selv har, så det var i forbindelse med det at jeg kom i kontakt med han. Kanskje det blir laika på meg også med tiden? Hvem vet, min samboer er enn så lenge ikke helt overbevist, hehe. Beregovoy har skrevet en bok om jakt med laika, som kanskje er til interesse: http://www.laikabreeds.com/content/ Skal følge med i denne tråden!
  11. Hei dere, Fersk jeger her, gitt at jeg står på prøven neste onsdag. Jeg tenker rypejakt blir debuten min, forhåpentligvis allerede til høsten. Jeg har hund, men dette er ikke jakt-/fuglehund. Jeg liker derimot å gå tur og oppleve natur sammen med hunden min, og lurer på om noen av dere har erfaringer med å ha med hund på jakten som ikke er ment å være med på selve jakten? Hunden vil gå i bånd, med magebelte så jeg har hendene fri. Han er en stille hund som ikke bjeffer på vilt, men han har en del jakt i seg og vil gjerne jage dyr som beveger seg. Spørsmålet mitt er om han bare vil være til forstyrrelse? Kommer jeg innpå rypene (fjellrype) med hund ved siden av meg? Jeg tenker at han kan være god å ha i ettersøk om det skulle være nødvendig, da han er flink å bruke nesen sin. Ellers blir han bare turkompis på jakt. Erfaringer? Noe jeg bør tenke på?
×
×
  • Create New...