Jump to content

runesole

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by runesole

  1. Bodde i Colorado en kortere periode, der var våpenregistre i følge loven ulovlig. Så er store forskjeller på hvordan våpeneiere behandels innad i USA. Personlig syntes jeg våpenregistre er en bra ting, men det bør ikke misbrukes på den måten som artikkelen viser til. Et slik offentlig register vil nok øke innbrudd hos våpeneirere betraktelig og føre til at flere kriminelle får tilgang til våpen.
  2. Da er leverandøren av skapet kontaktet. De sa det var tilstrekkelig å bruke to skruer i rygg slik at skapet var forankret med 150 kg. I følge politiet tidligere i dag kan det godt festes i en "lettvegg" og må ikke boltes til noe mur. Da ser faktisk problemet midlertidig løst ut for min del, glemte bort en vegg blir verre når jeg skal tilbake til hybelen og det ikke er noe brukbar vegg igjen. Tar fortsatt imot gode forslag, da dette er en veldig midlertidig løsning.
  3. Ringte politet i dag, man kan ikke oppbevare vital del i bankboks. Ser ut som alt håp er ute for meg nå da. Er det mulig å lage egne hull i skapet til bolting, f.eks fire i vegg, null i bunn?
  4. Har samme problem selv nå. Er det noen som har erfaring med oppbevaring av sluttstykket i ekstern bankboks og resten av våpenet og ammunisjon i et låst skap hjemme? Har et lite våpenskap som ikke kan lastes med 90 kg ekstra ballast eller boltes fast i noe vegg der jeg skal bo. Å flytte er ganske uaktuelt. Må jeg heller bare gi opp hele fritidssysselen?
  5. Glock skal jeg ikke ha, og det er så sikkert som det kan forbli. Estetikken og historien vel så viktig som kvaliteten.
  6. Beretta 92S er den anbefalte modellen da? Eller enda bedre, har du SKU nummeret? Finner ingen våpen på beretta.com som passer med 92 Stock navnet Finnes det en norsk importør? Har hørt med pvas.no, de skulle ha ca. 10.000 for FS eller 11.000 for 92F A1. Syntes det var litt i overkant, men kan forstå det ettersom det ikke var et våpen de førte til vanlig.
  7. Skal vel alltids få noen til å stikke innom kammeret med papirene om jeg kan skaffe uttalelse fra klubben på forhånd. Nå er klubben i en annen landsdel en det aktuelle politikammeret da, det gjør vel kanskje alt litt mer innviklet.
  8. Kan man levere søknad forskuddsvis? Tenker at man f.eks leverer en søknad i dag, som ikke blir vurdert før ut i august en gang? Skal reise ut av landet en stund, men har ikke vært medlem av en klubb i over seks måneder ennå. Aktivitetskravet er selvsagt i boks, og kommer til å opprettholdes frem til jeg reiser. Tenker å kjøpe våpen i utlandet for import om dette går smertefritt.
  9. Jeg har tenkt på en italiensk lagd fs92 som førstevåpen (muligens sammen med en 22LR), men blir litt i tvil etter å ha lest denne tråden.
  10. Det vil altså være veldig dumt å velge denne med det første? Ettersom jeg ikke vil få tillatelse til å kjøpe verken grov eller militær senere om jeg allerede har kjøpt en spesialpistol som kan gå i disse klassene? Er vel neppe en fordel det? Blir kanskje en .22 LR utgave da, men ser for meg at den ikke er helt optimal der heller.
  11. Under hvilken skytegren går 9 mm short (.380)? Sitter og funderer litt på hva slags våpen jeg skal søke om når den tiden er inne. En slik frister en del: http://www.beretta.com/Defence-Pistols- ... f=2&id=787" target="_blank Det lages i .22 LR også: http://www.beretta.com/Defence-Pistols- ... f=2&id=790" target="_blank Noen som har erfaringer med Beretta Cheetah?
  12. Krever politiet personlig oppmøte? Kan man f.eks levere elektronisk, via posten, eller få en annen person til å levere søknaden for meg?
  13. Da er våpenskap i hus. Merkelig at det ikke skulle registres på noe navn.
  14. Men kan du låse inne våpen og ammunisjon i samme skap?
  15. Hvordan er dette med reglementet til oppbevaring av håndvåpen? Kan jeg kjøpe et slikt skap: http://www.xxl.no/jakt-vaapen/sikkerhet ... ap-9004661" target="_blank ... og stu inn så mange håndvåpen jeg får plass til? Står at det er beregnet for inntil 7 hagler, men vel det si at jeg ikke får lov til å oppbevare håndvåpen i det Ikke lett dette systemet for en nybegynner. Finner ingen steder noe om regelverket på hvor mange våpen man har lov til å oppbevare i hvert skap. Og de færreste forhandlere ser ut til å vite dette.
×
×
  • Create New...