Jump to content

elgoksen

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by elgoksen

  1. Hei Takk for svar. Var inne på hjemmesiden til Seleverkstedet nå, og det blir vel til at jeg ringer dem, tenker jeg. Slik værmeldinga er nå, ser det ut til at det blir dårlig føre i lang tid fremover
  2. Hei Prøvde potesokker for første gang i går og det gikk ikke veldig bra. 4 stk sokker ligger igjen ute i skauen! Har hørt litt forskjellige måter for å få disse til å sitte,men min måte fungerte tydligvis ikke Brukte sportstape over sokken og litt oppover leggen. Har hørt noen sa at en måtte være forsiktig med å stremme for hardt med tanke på blodtilførsel til potene osv. Har noen noe erfaringer med hvilke sokker som fungerer og hva som skal til for at de skal sitte på? Til info så jaget han( Beagle) i godt over 1 time og returnerte med friske fine poter, men tar ikke sjansen på flere slike uhell. I og med at jeg er rimelig fersk i gamet,lurer jeg også på om dere slipper i det heletatt på skareføre? Jeg vurderer å ikke gjøre det. Dumt å påføre hunden lidelser og samtidig spolere resten av sesongen....
  3. Hei Må nesten hive meg på denne links diskusjonen. Jeg kjøpte meg høyrerattet rifle som førstegangsjeger for mange år siden, grunnet nettopp dårlig utvalg på links og like dårlig økonomi. Skal du ligge på bane å skyte er det vel greit, men er du uheldig ute på jakt og må klemme på et 2 skudd i en stresset situasjon kan jeg garrantere at du angrer på at armen er på gal side. Styr unna!!! Du kan jo prøve kompisene sine våpen på løpende elg, så ser du hva jeg mener. Har nå flere rifler i links, og kan gå god for browning x-bolt. Driftsikker og som noen andre er inne på lengre oppe her: ladegrep går veldig smooth iforhold til enkelte amerikanske utgaver som blir foreslått.
  4. Hei Rocky blir nå 6 måneder om få dager og har allerede hatt 3 loser på hare. Riktignok loser på 10-15 minutter før tap. Usikker på om det er reelt tap, eller om han føler han kommer for langt vekk fra meg, men jeg er strålende fornøyd. Gutten er jo ennå liten. Jobber offshore og har derfor rikelig med tid for hundetrening i friperiodene. Har drevet utpreget skogtrening, og dette ser nå ut til å gi resultat. Dette er min første harehund ( tidligere erfaring med elghund). Det jeg undres på om jeg nå skal skyte haren for ham ved neste anledning. Her er det delte meninger har jeg hørt. Jeg er ganske sikker på at det er samme haren han har tatt ut hver gang. Uttaket kommer stort sett innenfor det samme begrensede området. Det negative vil jo da være at "treningsharen" havner i frysen. Jeg kommer også til å starte trening på rådyr snart. Det var noen som mente at det var gunstig å prege hunden på hare først og har derfor gjort det.
  5. Hei. Jeg har en identisk rifle, med samme kaliber som du har. Monterte Atec demper i forrige sesong, og har bare positive erfaringer med dette. Kappet løpet 10cm og rifla samler fortsatt like bra. Det er heller ikke veldig stor forandring i treffpunkt om jeg skyter uten demper. Har ikke målt hastighet, men som en annen i tråden er inne på: dyrene faller, og det er det viktigste. Når det gjelder demperen bør du demontere den, etter endt skyting. Ved skyting dannes det kondens innvendig i lyddemperen som inneholder blant annet ammoniakk. Dersom lyddemper ikke fjernes innen rimelig tid etter skyting vil det dannes rust i geværløpet.
  6. Meget bra skyting den kvelden, Berettagrouse. Spesielt med tanke på lysforholdene på finalerunden. Dette går veien!! Jeg for min del vurderte å benytte Ultra XTR min til grensestolpe da jeg kom hjem, men har gitt den fornyet tillit nå på torsdag. ( Akkurat som om det var Browningen sin skyld i fiaskoen)
  7. Tja i Browningsidene er Midas: skeet oppgitt til å være 0,05" trangere enn cylinder....så det.
  8. Hei Er på utkikk etter en god hagle for konkurranse og trening. Har tenkt på Browning Ultra XTR. Er det noen som har erfaringer med dette våpenet? har en brukt hagle i kikkerten til 22 lapper. skutt ca 2000 skudd. Noe å si på prisen?
  9. Hei Vet denne diskusjonen har pågått i mange varianter her, men finner ikke noe svar av det jeg har lest. Div våpenforhandlere har også problemer med å svare meg vedrørende testtrykk og benytting av stål eller hevi shot. Jeg har altså en Tikka 412S .12/76. Den har stemplet inn BA, noe jeg har lest meg til er produksjonsår 1991. Det står også inngravert PSF med 2 stjerner over. I følge det jeg har funnet ut av Proof marks står følgende beskrivelse for nevnte tegn:"This proof is obligatory only for shotguns with chambers longer than 2 3/4” or 70mm. The proof pressure is 17637 psi".Dette skal vel tilsvare ca 1216 Bar.Da er jeg vel innenfor CIP standarden for "standard" som sier testrykk 1200 Bar? Løpet er også preget med KG 1,550, uten at jeg har klart å finne ut av hva det betyr. Er klar over at det mest fornuftige har sikker vært å trasket ivei for å trykktestet det, men tenkte jeg skulle prøve her først. Altså: er det tilrådelig å benytte stål/ hevi shot i denne, eller må jeg ta til takke med Vismut?
  10. hei igjen Ja jeg har tenkt litt på Aimpoint. Når det gjelder de åpne siktene på børsa,tror jeg ikke jeg skal på nå mye lengre hold en 50 meter. Jeg var å prøvde å skyte med åpensikte i går og ble litt skuffet. Virket veldig grovbygd og lite justeringsmuligheter,men det kan jo alltids være skyttern Uansett, takk for tilbakemelding
  11. Hei Ja jeg vurderte lenge hvilket kaliber jeg skulle gå for, men 223 fungerer vel bra på rev,rådyr og hare skulle en tro. Det jeg sliter med å finne ut av nå, er hvilket siktemiddel jeg skal benytte. Har en litt eldre weaver som skal benyttes nå, men er ikke sikker på at jeg blir fornøyd med det. Noen gode råd på hva som er fornuftig å bruke på kombien?
  12. Hei. Nytt medlem i Kammeret, foresten Har netopp blitt eier av et nytt kombivåpen,sabbatti 12/223( forrest). Noen som har noen erfaring med dette? Det første som slår meg er at avtrekket er noe tungt, men det er mulig dette kan justeres på en enkel måte?
×
×
  • Create New...