Jump to content

jansh

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

jansh's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. På drivjakt er skytestokk mindre aktuelt, men jeg har sett jegere som har det med da også. Det er ikke dumt for i løpet av jakta får du ganske sikkert noen poster med mulighet for relativt lange hold. På slike steder er det ikke uvanlig at dyrene er såpass rolige at du har nytte av skytestokken. Det har jeg selv erfart. Om det er noe påbud på bukkejakt nå vet jeg ikke, men det er ganske vanlig at guiden har med skytestokk. Det hadde de i hvert fall da jeg var på bukkejakt der i 2002, og det jeg har sett av jaktfilm og bilder understøtter dette.
  2. Har en BRNO 602 i 375 som er lettere modifisert: rembøyle på løpet, tunet avtrekk, beddet og bygget om stokken. Med Warne QR montasjer og en liten Leupold kikkert er den helt super. Skal du ikke jakte på big 5 klarer du deg ellers godt med det har da
  3. Har ikke skutt noe stort antall villsvin - tror det er 7 - 8 stk og jeg har brukt 170 grs Oryx i 7 mm Rem mag. Det har fungert helt upåklagelig. Har vært med på jakt hvor jaktkompisen har brukt 180 grs Oryx i 30-06 med samme gode resultat. Ellers er gode, gamle Nosler partition godt egnet, men begge disse valgene er jo litt trauste da
  4. Av disse ville jeg valgt 375 fordi jeg synes 340 o.l. har for heftig rekyl, men det er sikkert bare fordi jeg er pysete. 375 har jeg brukt en del og det er et kaliber jeg liker godt. Til bjørnejakta spiller det ingen rolle hvilken av disse du velger. Begge er spurv med kanon - med mindre det er snakk om kodiakbjørn. En vanlig svartbjørn eller mountain grizzly er jo ikke store dyr. Ellers foretrekker jeg helst pil og bue da:-) Lykke til med valget!
  5. Hvis du ønsker en 7 mm Rem så har jeg en Rafdal "semi-custom". God rifle til god pris! Du kommer godt under budsjettet ditt. Winchester kasse, rustfri pipe og Hightech stokk. Kikkertmontasje med flere ringer følger med.
  6. Har vært i Polen noen ganger og anbefaler at du sjekker gjeldende regler og holder deg til disse. Enkelte steder er det grundigere sjekk av f.eks. forstørrelse på kikkert og det er dumt å bli nektet jakt pga slik bagatell. Sist jeg var der for 4 år siden var det ikke lov med hagle og maks forstørrelse 3 ganger. Det var til og med et strev å få lov til å bruke øreklokker - det virket som de ikke var kjent med elektronisk hørselvern, men dette er vel blitt bedre nå.
×
×
  • Create New...