Jump to content

storbukken

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by storbukken

  1. https://1drv.ms/f/s!AnZw_OeMxfQGgzH3b_n8xppRC69O
  2. Da havnet jeg ikke så veldig langt unna utsalgsprisen på den tiden. Fikk 400 stk for 1,25 kr stk. Fikk også 500 stk 9 grams Norma Elit Hullspisskuler til 1,- stk. Litt usikker på alder på disse, men tipper de er fra slutten av 90-tallet. Disse har jeg ikke prøvd ennå.
  3. Det har du sikkert rett i: https://1drv.ms/i/s!ArmVU-GKoVo4gX4GC451zPm4MhAQ Imponert over kunnskapen din, høggern. Snev av autisme innen ammunisjon og våpen Utenom sotingen syns jeg både kulen og ladningene var veldig bra. Det enkle skuddet skjøt jeg liggende uten støtte. Vinglet over halve skiven men trakk av i rett øyeblikk. Beste skuddet av alle https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gX_KdCRHYWMqiS93 Samlingen til venstre er ladningen på 35.5 grs.
  4. Tror muligens jeg har skutt litt Rano og. Gikk over fra salongrifle til 6,5 på slutten av 80-tallet. I starten husker jeg at det ble skutt mye med en kule som var ganske flat på toppen, men dette kan også være noe min far ladet til meg. D-spissen ble i går kveld ladet til 25 skudd med 33,5 grs og 25 skudd med 35,5 grs N-150. Hylselengde 78.9 mm. Kamret uten problem. Iflg Vihtavuori skal maks ladning for 144 grs Lapua FMJBT være 37 grs, og minimum 31,5. Maks hylselengde 79 mm. Bor heldigvis på et sted hvor vi kan bruke skytebanen som vi vil nesten hele uka, så nå er det ut å teste. Dønn vindstille er det og
  5. Har hørt fra flere det er en god treningspatron. Hvilke ladninger bruker du? Tenkte å bruke N-150 og Norma MRP til disse.
  6. Tror muligens eneste forskjellen er at Lyman renseren varmer opp vannet raskere, siden den har høyere effekt. Begge har en maks temperatur på 65 C. Varmer opp vannet i min ca 30 minutter før jeg starter rensingen. Men har troen på at 1 spiseskje sitronsyre og en spiseskje 7% eddik vil fungere bra i Biltema sin og. Noe annet ville vært merkelig siden de har nøyaktig samme frekvens og temperatur. Det er også veldig viktig å tømme hylsene for luft, etter de har blitt senket ned i tanken. Jeg rister og vender på kurven til det ikke kommer bobler lenger.
  7. Fikk nettopp tak i 400 stk av disse kulene: https://1drv.ms/i/s!ArmVU-GKoVo4gWw4ZpLBmOUo_HyS Står ikke lotnr på eskene, eller noen annen info som viser hvor gamle de kan være, men vet de er minst 25 år gamle. Brukte mye rekrutt ammunisjon fra Raufoss under tiden jeg var aktiv skytter i ungdommen, som er ca 25 år siden. Skjøt 247 poeng med en ombygd Krag på landsskytterstevnet i Bodø i '91. Jeg brukte for det meste disse patronene fra Raufoss: https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXihPJkKhd-4N_rO Har kanskje 2000 stk av disse Raufoss hylsene liggende i de grønne original eskene fra '91, takket være min far som drev med lading på den tiden. Så da var det ekstra kjekt at jeg fikk tak i Raufoss kuler også nå. Patronene er første gang skutt i kragen, men har presset om og ladet en batch til jaktrifla mi med bra resultat. Men er det noen der ute som vet nøyaktig hvor gamle kulene kan være?
  8. Fant ut hvordan jeg kunne vise bilder: https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXU92iv4xTQma5sb
  9. https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXU92iv4xTQma5sb Bruk ultralyd. Har en Lyman Turbosonic 2500 Ultrasonic cleaner. Blander 1 spiseskje sitronsyre og 1 spiseskje 7% eddik. Lar det gå i 16 minutt. Hettelommer trenger ikke renses på forhånd. Tørk så i 45 minutt i stekeovn på 45 grader, og voila! Hylser klar på 1 time Bildene taler for seg selv egentlig.
  10. Vaskeren fra Biltema ser ut til å være en ren kopi av Lyman sin, rent utseendemessig. De har også de samme frekvensene, 42Khz. Effektmessig er Biltema vaskeren oppgitt til 70W, mens Lyman har oppgitt sin til maks 170W. Vet ikke om effekten har noe å si, siden det er ultralyden som gjør arbeidet. Noen vil sikkert mene noe annet. Jeg har ikke hatt problemer med flekker med den blandingen jeg bruker.
  11. Nå har du ikke skrevet hvilken ultralydvasker du har, men jeg har en Lyman 2500. Blander 1 spiseskje sitronsyre og en spiseskje 7% eddik sammen med vann i karet. For selve rensingen gjør sitronsyren susen, men hvis du i tillegg vil ha hylser som ser ut som de kommer rykende ferske fra fabrikk, så har du i eddik i tillegg. Dropp saltet, helt unødvendig. Har mine i vaskeren 16 minutt, og får skinnende, gullende rene hylser både innvendig og utvendig med denne blandingen. Til og med hettelommene blir skinnende blanke, UTEN å gjøre dem rene på forhånd! For meg er dette noe av det beste med ultralyd. Deretter tørker jeg hylsene i varmluftovn på 45 grader i 45 minutt. Da har jeg hylser klar til lading etter 1 time! Til og med min noget sta gamle far, som traust og trofast har brukt trommel i 30 år ble forbauset over hvor rene hylsene blir. Jeg skulle legge ved bilder av kveldens vask , men ser ikke ut til at dette er mulig.
  12. Har lest om flere så har dårlig erfaring, men får håpe kundeservicen fortsetter som i mitt tilfelle med de nye eierne.
  13. Vet ikke om noen følger med på denne tråden, men har nå fått meget god oppfølging av Winge Våpen etter at jeg sendte inn klagen. For de som vil vite hva, så har Winge fått nye eiere og var i gang med en omfattende omstrukturering av bedriften, der noe av det første som ble gjort var å stanse lagersalget. "Rabattdager" i nettbutikken var ikke oppdatert, så min bestilling gikk gjennom, og ble så kansellert uten noe mer oppfølging. Lang historie kort; De har vært veldig villige til å snu min negative opplevelse til en positiv opplevelse med dem. Fikk tilbud på 3 forskjellige rifler etterpå, og endte opp med en Thompson Center Venture i 6,5 inkludert en A-Tec Maxim demper og gjenging til 4000,- totalt, frakt inkludert. Rifla lå ute til 2990,- og jeg vurderte denne helt til jeg bestemte meg for å kjøpe .270en. Nå ligger TC Venture 6,5 på Winge sine nettsider til 4990,-. Demperen ser jeg på flere nettsider til 2600,-. Så kommer vel gjenging i tillegg til det. Synes det var en veldig fin pris på pakken, selv med den opprinnelige rabattprisen. Denne rifla kommer faktisk med 1 moa garanti fra fabrikk, og ut fra videoer jeg har sett leverer den. Den får bra kritikk i statene til å være en budsjettrifle, og 6,5 versjonen er faktisk laget på bestilling til Norge for Winge. Den finnes ikke normalt i USA for salg, selv om 6,5x55 begynner å bli populært der også. http://www.biggamehunt.net/reviews/thom ... fle-review Oppsummert, så vil jeg rose Winge Våpen for kjempegod service i etterkant. Kommer definitivt til å handle mer der fremover. Tommel opp!
  14. Jeg så jo i annonsen at produktet ble kjøpt fra Kina, men sjekket ikke opp noe nærmere. Det var et kjøp som ble gjort i en fei rett før jeg gikk av nattskift. Har ingen kjennskap til priser på Bushnell modeller, eller om det er et dyrt eller billig merke. Hadde lest eller hørt om merket før, det er alt. Men jeg har sjekket opp litt på bakgrunn av infoen din, og du har rett. Det er en piratkopi.
  15. Det er jo forsåvidt I-Bolten også. Men nei, jeg visste ikke det.
  16. Var visst litt for raskt ute med å glede meg over et godt kjøp.. Fikk følgende mail fra Winge i dag: Hei og takk for din bestilling. Vi er dessverre utsolgt for produktet du har bestilt og har dessverre ikkje noe leveringsdato på varen så vi må dessverre kansellere ordren. Kortbetalingen din er tilbake ført på din konto. Med vennlig hilsen For Winge Våpen AS Nettbutikk V/Lars Winge Dette synes jeg er rett og slett dritdårlig kundeservice. De burde i det minste tilbydd noen alternativ til samme pris. Mossbergen, som jeg skrev om i første innlegget, sto til samme pris som S&W rifla jeg kjøpte. Jeg vurderte også en Thompson Center Venture i 6,5x55 til 3990,-. ( TC produserer løp til I-bolt ) Disse og flere andre merker var i en link som de kalte "Rabattdager", hvor det som navnet tilsier, var flere rifler fra flere produsenter til rabattpriser. Samme dag som jeg fikk mailen var "Rabattdager" fjernet fra siden til Winge, og TC Venture 6,5x55 er nå plutselig blitt 1000,- dyrere. Står nå til 4990,-. Mossberg Patriot i .308. er plutselig blitt dobbelt så dyr. Står nå til 4990,-. Det er ikke min feil de ikke har kontroll på lagerbeholdningen deres. Jeg har betalt for en vare og forventer å få varen til den prisen jeg har betalt, uansett om det tar 1 uke eller 6 mnd. Har iallfall skrevet mail til Winge om at jeg vil ha varen jeg har betalt for, uansett hvor lang tid det tar, så gjenstår det å se hva som skjer..før den tid anbefaler jeg ingen å handle med Winge om de behandler kundene sine på denne måten.
  17. Har bestillt denne rifla ny fra Winge, til en pris av 2990,- inkludert frakt. Rifla kommer fra produsent med Timney avtrekk og Weaver skinne. Bare disse to komponentene tilsvarer nesten hele riflas kostnad skulle jeg kjøpt dette løst i ettertid. Har også bestilt en ny Bushnell 3-9x56 kikkert til ca 500,- m/ frakt fra Ebay. Da lander jeg på rundt 3500,- for hele pakka. Flunkende nytt. Jeg hadde bestemt meg for å få kjøpe rifle og utstyr så billig som mulig, og tenkte egentlig å kjøpe brukt, og egentlig 6,5x55 fordi jeg har ladeutstyr til dette kaliberet. Men da jeg så denne tenkte jeg at dette måtte være et vel så bra alternativ til 6,5 siden jeg har lest at 270 er " det amerikanske 6,5 ". Og prisen da..her finnes det ikke noen nye 6,5 rifler å sammenligne prisen med. Det finnes egentlig ingen andre nye rifler å sammenligne prisen med, utenom Mossberg Patriot, som også koster det samme hos nevnte våpenbutikk, men ikke i 270. Denne har flutet løp og jeg vurderte den også. Mossbergen har boksmagasin og jeg ville ha innebygd, som I-Bolten har. Pluss alt det andre som I-bolten har. Den kommer som sagt med Timney avtrekk. Som de fleste som klager på amerikanske avtrekk bytter til. Har ikke lest så mye annet folk har å utsette på billige amerikanske jaktrifler enn det tunge, harde avtrekket. ( Utenom u-europeiske kaliber da ) Her trodde jeg at jeg kom til å gå på en smell, derfor måtte jeg sjekke opp litt i forhold til lading. Her ble jeg litt overrasket. På hjemmelading.no er 270 spisser fra flere produsenter rimeligere enn 6,5. Det hadde jeg ikke trodd siden det er en del som skriver at 270 er et ukurant kaliber i norge, men jeg skjønner at dette gjelder fabrikk ammo. Hjemmelading.no har f.eks ingenting 270 fabrikkammo i sitt utvalg. Men jeg har funnet en hel del på andre sider etter litt leting, og ble positivt overrasket over prisene på mye av det. Eneste jeg ikke liker med avgjørelsen om nytt kaliber er 750,- for et komplett ultimate diesett fra Lee.. ( Kan spare en 100-lapp om jeg kjøper fra Ebay ). Alt i alt tror ( håper ) jeg at dette er mye rifle for lite peng.
  18. Takker for gode svar. Det kan nok være en ide å kontakte noen fra skytebanen før jeg drar bort, så det ikke blir bomtur. Hadde vært veldig kjekt om hun viste seg å være en "natural" for skyting..hun gjorde det godt på skyting på statiske mål med hagla, men traff ikke noen av lerduene i flukt..nå klaget hun jo på vekta på hagla mi og då, og det har hun helt rett i, da jeg har en halvautomatisk tyrkisk politi-hagle i 12/89, med 9-skudds kapasitet.. Men etter dette fikk hun iallfall lyst å skyte mer, og har til og med snakket om å ta jegerprøven! Ingenting hadde vært kjekkere enn å dra på jakt med min kjære. Får bare håpe hun liker lukta av kruttrøyk
  19. Jeg er medlem av skytterlaget som har den banen jeg tenker å bruke, men har ikke vært innom siden jeg var aktiv skytter for mange år siden. Men forhåpentligvis er det fremdeles noen der som kjenner meg. Var aktiv i flere år, så fokus på sikkerhet og våpenbehandling er noe som sitter dypt inne. Har ikke tenkt å bruke banen utenom ordinære tider, og tror ikke det er mulig heller på denne banen da det går tursti mellmom banene. Takk for svar!
  20. Må nok tørrtrene litt ja. Hun fikk prøve hagla på lerduer tidligere i år, og det syns hun var veldig kjekt
  21. Kanskje et dumt spørsmål, men jeg har googlet og søkt her inne, og ikke funnet svar.. Er det lov for meg å ta med dama, som vil prøve å skyte med rifle, til skytebanen og la henne fyre av noen skudd under oppsikt av meg?
  22. Ja det ligger jo i navnet..men var ikke helt sikker på om jeg kunne bruke rifle generellt på jakt uten prøva..Må jo være helt sikker før jeg drar ut med rifla
  23. storbukken

    Ny jeger

    Har en Escort hagle selv, halvauto i 12/89. Veldig fornøyd med den. Traff lerdua med det aller første skuddet i den Tror ikke du blir skuffet hvis du går for Escort.
×
×
  • Create New...