Jump to content

MLR78

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MLR78's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. La oss holde oss innenfor de 300 meterene det faktisk har blitt kommentert på, det er stor forskjell på hvordan atmosfæriske forhold virker inn på 950 og 300 meter. Om du skyter inn ei 185gr Scenar på 100 meter en dag med -20*C, 971 hPa og bare 14 meter over havet vil denne med en utgangshastighet på 988 m/sek slå inn ganske nøyaktig 28 cm under senter på 300 meter viss du ikke justerer på kikkerten.Nøyaktig samme ammunisjon gir på en 18*C varm sommerdag, 1011 hPa og 316 meter over havet; 1014 m/sek, denne slår inn ganske nøyaktig 25 cm under senter på 300meter. Konklusjon; Atmosfæriske forhold gjør ikke mer enn 3-4 cm med kula på 300 meter og da strekker jeg meg veldig langt, syns jeg. Jeg betviler meget sterkt at Peder får slike hastigheter med sin 300 winmag. Lavere hastighet vil selvfølgelig gi høyere underslagsverdier.
  2. Om du er vannrett innskutt på 100 meter, så vil du får max 2 cm overslag om du skyter i 10* vinkel opp eller nedover, det er et godt stykke unna 20 cm, spesielt viss du har en hjort i siktet.
  3. Når man i en tråd på dette forumet konkluderer med at kulefallet på ei velkjent kule i et velkjent kaliber er under halvparten av det som er kjent/testet ut, i langt større omfang enn 300 meter, så må det være lov å kommentere dette i håp om å få korrigert trådstarters oppfatning av resultatet. Om man skal begynne å bortforklare kulefallet med defekte montasjer, at avstanden er en annen enn det som er skrevet tidligere og at innslag på innskytningsavstand er xx cm over eller under, ja, da må man enten skrive det eller i det minste være litt ydmyk ift hvor sikker man er i sin sak. Alle kan ta feil, cluet er å lære av de.
  4. Jaja, ehh, Peder; er det meningen at det bildet der skal være ett bevis på at du har rett og alle andre har feil? For det første så ser den halvfiguren der ut som om den har vært beskutt med 20mm Lahti, for det andre beviser ikke bildet en dritt. Om du ikke greier å ta til deg at en 300winmag har "kulefall" på 30 cm på 300 meter så får du bare fortsette å leve i fantasiverdenen din, det er ingen andre som tror på deg og bevisene dine er ubrukelige.
  5. Peder: Du må tåle å få kritikk når du påstår ting som ikke er mulig. Ta nå heller lærdom av dette i stedet for å dra det opp i nesen, det finnes alltid noen med mer erfaring og når du er 17 år så er det litt lurt å ikke tro at man vet alt. Bare ett velment tips.
  6. Jeg kan nok si både det ene og det andre om livserfaringen til en 17 åring (spesielt i forhold til en på 60år ), men det blir nok noe ufint så jeg lar det være. Når det kommer til kaliber .30 så har jeg inngående kjennskap til dette kaliberet og har nok skutt med det i godt over 17år Jeg har en børse i kaliber .30-378 og du kan ikke nærme deg ytelsen på denne med en 300winmag, likevel har jeg mye mer kulefall enn 15 cm fra 100 til 300 meter med 12gr Scenar. Det spiller ingen rolle om jeg har vært med deg å skyte Peder, resultatet vil uansett bli det samme. POI godt under 30cm. Kulefall over halvmeteren. Skjønner ikke at du gidder å prøve å vinne en diskusjon der du åpenbart ikke har utpreget kontroll på temaet. Om du nå skal prøve å ro dette bort med å begynne å skylde på defekte ringer/montasjer så værsågod Eller du var kanskje innskutt 10 cm over på 100 meter, men du glemte å skrive det....før du ble "minnet" på en mulig "bortforklaring" av en annen kar her i tråden... Neida, jeg gir meg her....men fortsett å høste erfaringer mr.ulvejeger, det trenger du
  7. Enten er du innskutt på 100 meter eller så er du det ikke. Nesten 10cm over på 100 meter er ikke å vere innskutt på 100 meter.
  8. Med det mener du at du har rett og teori som motsier din "praksis" er feil? Fordi at "teori er noe annet enn praksis"? Jeg skriver ikke mye på dette forumet, men leser derimot ganske mye og jeg syns noen må ta å fortelle deg Peder at nå må du slutte med dette sjøsprøytet ditt! Scenaren din dropper godt over halvmeteren fra 100 til 300 meter, så kan du påstå hva du bare vil, teorien sier det, fysiske lover sier det og ikke minst ser man dette i praksis om man virkelig har prøvd. POI er ikke det samme som dropp (men det visste du vel), men likevel over 30cm underslag på 300 meter viss du er innskutt på 100 meter.
  9. Det stemmer ja, det er for å rekke frem.
  10. Det er ikke så mye å skrive om egentlig, kassa er en Sako TRG med et LW løp, bruker Norma MRP krutt og 240gr Sierra MK. Lader med 93.5gr MRP og får ca 930 m/s alt etter værforhold. Kikkerten er en Nightforce 5.5-22x56 med NP-R1 retikkel. Setter forstørrelsen til 12X, knepper fullt opp og holder 8 MIL over, sånn ca! Dette også varierer mye alt etter hvor jeg skyter fra, vær og vind osv. Jeg er ikke noen skribent, det får andre bruke tiden sin på, men denne tråden fortjener absolutt litt oppmerksomhet!
  11. En låvevegg er jo å ta i litt, men innenfor to meter går helt fint om alt er som det skal med ammo, børse og skytter, det har jeg selv gjort med mindre kaliber enn det du opererer med her. Det blir selvfølgelig bare en påstand her uten video og bilder, men jeg har skutt 4 treff av 5 skudd i en helfigur på 2135 meter med kaliber 30-378, 240gr Sierra MK. Det er ikke noe jeg gjør hver dag bare så det er sagt med en gang.
  12. Skremmende sak, men en har vel etter hvert blitt vant til at kjeltringene i dette samfunnet egentlig er offer som trenger hjelp, støtte og behandling. Tar Ola Dunk saken i egne hender så blir det umiddelbart en prinsippsak for politiet, man blir da statuert som et eksempel på hvordan det ikke skal gjøres.
  13. Du er en heldig mann, KnuteriK, som har slike langholdsområder å gosse deg på, men desverre har samfunnet blitt slik at det ringes til politiet bare noe klapper litt hardt i hendene. Jeg har selv opplevd en regelrett katastrofe når det gjelder "mine" langholdsområder. Jeg har ikke drevet noe tullskyting og heller ikke store mengder skudd i strekk, men det er et par turgåere som ikke syns noe om at det smeller i ødemarka og de ringer politiet nesten bare de ser bilen min i området, til og med når det er grisevær Angående egenspredning på 2km så får du nok litt andre resultat med et vertikalt mål enn et "horisontalt" mål (på sjø vil innslag i høyden alltid se likt ut så lenge du er i området av målet ), sideveis så er det ganske stabilt når det er lite vind, men treffpunkt i "høyden" er ekstremt vanskelig å bedømme på 2km+, spesielt på sjø. Blir spennende å se når du skal lage hull i papp på dette holdet
×
×
  • Create New...