Jump to content

Gullhaug

Members
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gullhaug's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. @ Ole Brum: Det du skriver kan kun beskrives som løgn og fantasi... Ransakning følger av straffeprosesslovens kapittel 15 og politiloven paragraf 7a .... Fra politiloven 7 a: " Politiet kan på offentlig sted visitere person eller kjøretøy når det er grunn til å undersøke om noen er i besittelse av eller oppbevarer våpen. Slik visitasjon kan bare foretas for å hindre straffbare handlinger som krenker noens liv, helse eller frihet, og bare: a) i situasjoner eller på steder hvor slike straffbare handlinger erfaringsmessig finner sted, eller b) i situasjoner eller på steder hvor det er grunn til å anta at noen planlegger eller forbereder slike straffbare handlinger. Visitasjonen skal gjennomføres så hensynfullt og skånsomt som mulig. Med våpen menes i denne paragrafen våpen og andre gjenstander som omfattes av våpenlovgivningen, kniv eller lignende skarpt redskap som det er forbudt å bære på offentlig sted, jf. straffeloven § 352 a, og andre farlige gjenstander som kan tas i forvaring etter politiloven § 7. Beslutningen om visitasjon i medhold av paragrafen her treffes av politimesteren eller den han bemyndiger. Beslutningen skal nedtegnes og begrunnes skriftlig, så vidt mulig før visitasjon skjer. Beslutningen skal gjelde for et nærmere angitt tidsrom." Hva er hensikten Ole Brum med å spre løgn?
  2. Etter nå 24 år med elgjakt med kvoter over 30 dyr i året vet jeg for egen del hva jeg setter av krav til elgrifla som jeg bruker.. - Boltrifle - hengslet magasin,ikke løst - god "lydløs"sikring som også låser bolten i gitt posisjon - kaliber 308win, 30-06 ellet 6,5x55 - kjøpepatroner av type som kan kjøpes de fleste steder ala Mega eller Oryx - Gode store åpne sikter skutt inn på 80 meter med patronen - Kikkert av ok kvalitet 1-4 eller lignende i stål avtagbar montasje - Løpslengde minimum 55 cm, beddet tre eller plastkolbe Favoritten min er en winchester pre 64 featherweight, 308win, leupold kikkert og montasjer, Lapua Mega, 61 cm løp, beddet treskjefte, gode åpne sikter.
  3. Etter informasjonen på deres websiderer dette ett godt og positivt bidrag til friluftsliv / jakt / fiske uten diskriminering: http://www.wildx.no/
  4. Gullhaug

    AR til jakt

    Leser man dagens VG ser man kanskje hvorfor halvautomatvåpen ervervet pga jegerprøve er ett økende problem....laget egen tråd. Hos oss har vi nå fellt 27 elg, totalt er det skutt 33 skudd.... Og igjen ingen behov for skuddtakten en halvautorifle.... Faktisk så er jeg overbevist om at våpen med "manuell" omladning gir det lille tenkesekundet som gjør norsk jakt mere "human"... På jakt er ro og ett sikkert førsteskudd det som teller...Halvautomater er IKKE nødvendig og slik jeg ser det unødvendig for å sikre "human jakt"... Har både AR 15..ol i skapet men dette er våpentyper jeg aldri ville tatt med på jakt( hvis lovlig)hvis jeg ønsket ett egnet redskap for "human norsk jakt".
  5. Gullhaug

    AR til jakt

    @Litago: Poenget er at du IKKE kan dra på hjorte jakt eller annen jakt før du får tatt deg jegerprøven. Mener også bestemt at du ikke får dansk jakttegn ( dansk tillatelse til jakt) uten norsk jegerprøve. Dvs at du trenger mere en det danskebuejeger kurse for å kunne jakte med bue i Danmark. Veien videre Litago er norsk jegerprøve...så kan du evt få deg dansk jakttegn, ta dansk buejegerprøve osv---->jakt og jaktvåpen.
  6. Gullhaug

    AR til jakt

    NÅ beviste du grundig hvor stor idiot du egentlig er. Litago er dessverre bare en person uten skytevåpen, og uten jegerprøve / jakterfaring som sitter å drømmer over bilder på nettet... Noen burde ta ansvar for Litago og likesinnede gi en hospitering på jakt og på skytebanen slik at man kanskje kunne utvikle sunne interesser med skytevåpen i egnede og positive jakt og skytemiljøer. Litago er slik jeg ser det ingen idiot...men holdningene og en del av skriveriene bla til Litago gjør at dette forum forsøpples og skyting/jakt bringes i vannry.
  7. Gullhaug

    AR til jakt

    @Litago (trådstarter)...: Hvis/når du får deg jegerprøve og hvis /om du kommer deg på din første jakt vil du oppleve hva jakt virkelig er....og det er ikke en skuddveksling som du trolig har fra ett dataspill eller egen fantasi. For norsk storviltjakt inklusive bjørn: Virkelig norsk Jakt er og bør dreie seg om rolige, sindige og vellplasserte enkeltskudd.... Selv på de få enkeltstående situasjoner man føler man trenger ett skudd nr to er det langt bedre å ta det lille " sekundet" ved evt ladegrep å vurdere , sikte og plassere ett nytt skudd.... Tror man eller føler at storviltjakt inklusive jakt på bjørn er så vanskelig eller farlig at man trenger halvautomater for å pepre løs ....ja da bør man holde seg borte fra jakt. Bjørnejakt er nevnt som en årsak til mange og raske skudd fra mange....til det er å si at bjørnen er IKKE ett hardskutt vilt....se på våre mange fangstmenn fra Svaldbard som jaktet og avlivet hundrevis av isbjørn med enkle enkeltskudds, og ymse eldre boltrifler med enkle og gammeldagse prosjektil.... Neida...jeg mener ikke at enhver halvauto er tøv...men å kjøpe/bruke/ argumentere med at man trenger halvauto for sikrere bedre jakt er tøv... Halvautomatvåpen har allerede idag i lov/forskrift begrensninger i lovlig antall skudd i våpenet. Jakt og norsk jakttradisjon må også sees på som endel av en "sport/ fritidssyssel" der man lager regler ikke bare for å være mest effektiv osv...: Hvorfor tror du det er det forbudt å jakte: - fra bil, mc, atv, snøscooter osv.. - med kunstig lys... - nattbriller, nattopptikk - med sprengstoff osv... - jakt året rundt uten kvoter etc.. Svaret på dette er at jakt er noe annet enn livberging eller overlevelse...jakt er en hobby , en sport...noe man bruker trivelig fritid på... Det er selvsagt mange gode våpen som potensiellt er bedre jaktvåpen enn dagens lovlige jaktvåpen....Men jakt er tradisjon, politikk og trenger allmenn aksept og forståelse i befolkningen... Allerede idag ser man større og større deler av befolkningen som tar avstand fra jakt...Og noen våpentyper og noen typer våpenadferd styrkermdisse gruppenes argumentasjon for begrensning i jakta... Jeg ville mye heller ha jakt med bue/armbrøst som jaktvåpenenn AR plattformen...Men også bue/armbrøst vil være vanskelig å få innført... På jakt og til jaktutførelse er ikke utstyret det som teller...viktigere er de ferdigheter som gjør at mankan "leve seg inn i naturen man jakter i".
  8. Forandrer ikke betydningen av det jeg skriver . Dette følger av forarbeidene til hundeloven, og Stortingets diskusjoner og behandling av loven. Rettsfølgen vil for brudd på paragraf 8 er teoretisk en erstatningsplikt hvis handlingen har voldt påregnelig økonomisk skade og er begått forsettlig eller uaktsomt...
  9. Poenget fra lovgiver er at normal lovlig jaktadferd( løs på drevet, stand, stille elg/hjort osv) fra jakthunder på "lovlig vilt" utenfor båndtvangstid regnes IKKE pr definisjon som " jager, angriper eller skader dyr"... Så straff/påtale etter bunkt b kommer ikke til anvendelse for normal jaktadferd fra jakthunder. HVIS man legger din tolkning til grunn @ Vargen ville ALL jakt med hund bryte hundeloven...og det er IKKE intensjonen. Men punkt b kommer klart til anvendelse på jakthund(hund) som eksempelvis en vorsther som klarer å nedlegge ett rådyr...eksempelvis en laika som går på en elg osv...osv osv... Hundeeiere må følge en rekke regler, og selv uaktsomhet er straffbar for mange typer adferd fra hunden....MEN akkurat når det gjelder å slippe / trene hunden på "feil" terreng har INGEN straffereaksjon.
  10. Det er skrevet før i tråden. Men hundeloven er en "ny" lov, og vil nok bli revidert etter at man har hatt noen års erfaring med den. Da bør man merke seg det sitatet fra det en jurist som svarte på spørsmål på "jakthunder.no", som "Rapp" la ut: Eller, med andre ord - de av dere som absolutt vil oppføre dere slik at jegerne kommer i vanry, må i tilfelle forte dere, før loven blir endret, hvis det er dette straffefritaket dere bruker som påskudd for manglende folkeskikk. Dessverre er dette IKKE en glipp fra lovgiver....dette ser man både av forarbeidene, dokumentasjonen som ligger skriftlig i JD ( høringer, diskusjoner mv) samt den debatten som man kan lese referatene av ved diskusjonen i Stortinget når loven ble vedtatt. Grunneiere tok dette med tyngde opp med JD under utarbeidelse av hundeloven, samt det var Stortingspolitikere særlig fra Senterpartiet som ville ha dette...Så at § 8. Særlig om hundedressur, jakt og fangst ikke er straffbart er IKKE en glipp fra Stortinget. Søker du på internett finner du diskusjonen som var om dette i Stortinget.
  11. Kan du nevne en "kompetent" militær stridsenhet som i dag har et personlig hovedvåpen med "ikke helautomatisk funksjon"? Politiet har helt andre behov enn militære enheter, og vil i praksis aldri kunne profitere på helautomatiske våpen, det er ikke uten grunn at MP5'ene til politet bare har halvautomatisk funksjon. Bla M16A2 er fremdeles i bruk blandt kompetente militære stridsenheter fra USA....sist så jeg dette under en øvelse i februar 2012...Dette var da våpen uten tradisjonell helautomatisk mulighet. Du nevner norsk ( vanlig) Politi...og deres variant av MP5...noe som de første enhetene på Utøya hadde med seg...
  12. Dette VET jeg IKKE er sant!! Dette er løgn, og ha EN ting INNIHELVETE JÆVLA KLART FOR DEG kullhaug, at jeg har skrudd mer mini enn du noen gang har sett en slik på bilder. Diskusjonen om ombygging fra lovlig ervervet halvauto til helauto er relevant i denne tråden da kommisjonens rapport "på en noe feilaktig og klønete måte" beskriver dette som et potensielt problem. Kommisjone har rett i at det er forbausende enkelt å bygge om flere av de på lista godkjente halvautovåpen til helautomatisk... Man kan fullt lovlig bestille bla på internett og få lovlig tilsendt "bore jigg , diverse fjærer og tegninger" for hvor hvordan man med enkle*verktøy kan konvertere bla Ruger Mini til en fullautoversjon.... *Med enkle verktøy mener jeg boremaskin, filer, evt dremel og en skrustikke + vanlig verktøykasse verktøy. Kommisjonen vektlegger risiko ved helauto ombygginger...og kommisjonen har rett i at internett, lovregler både på eksport og import, samt utviklingen på lovligheten bla I USA på bygg av helauto gjør at markedet for denne type deler/ kompetanse må vektlegges i en ny våpenlov. Du må gjerne skrike og hyle 20mm cannon men dine syn og argument er dessverre bevist feil for kommisjonen.
  13. Brudd på § 8. Særlig om hundedressur, jakt og fangst i hundeloven medfører IKKE straffeansvar. La oss da se på hvordan en domstol i en sivilrettslig tvist trolig vil vurdere dette.... - skal jeg mene noe vil det være at sporadisk trening/ slipp av hund formål jaktdressur vil anses som endel av allemannsretten og vil ikke rammes av intensjonen i § 8. - for å gi grunneier/bruksberettigede medhold vil trolig retten mene at omfanget ev treningen og måten den er på objektivt er en vesentlig ulempe for grunneier /bruksberetttigede....dette tror jeg blir umulig å overbevise retten om når man snakker om enkelthundeeiere som trener sin hund i ett vanlig jaktterreng. - snakker man organisert trening eller trening i stort omfang stiller saken seg anderledes. - Utvilsomt er det også områder ( eksempelvis verneområder) der dette er en klar ulempe og også ofte rammet av andre lover med straffeansvar. Det er klart at enhver hundeeier må være klar over de vanlige aktsomhetsreglene , båndtvang mv...
  14. @Istmus... - nå er det faktisk slik i den virkelige verden at mange svært kompetente enheter i politi/ forsvar i ulike land som velger "halvautomatrifler /maskinpistoler" med "ikke helautomatisk funksjon - Jada AG3 kan brukes helautomatisk....men akk så få ( og teoretiske) situasjoner dette er en fordel.... Fint du er enig i at våpen ala Valmetene og Ruger Mini ikke er nødvendige til jakt...
  15. Nei den jevne nordmann er ingen stor fare...MEN åpenbart finnes det mennesker som planlegger og er villig til å utføre handlinger som de fleste av oss ikke har fantasi til å vente oss... Og som kommisjonen påpeker er da et forbud mot halvautomatiske våpen en barriere som kan hindre episoder ala Utøya... Jeg ønsker IKKE noe forbud mot halvautovåpen....men jeg ser at vi har for lav barriere når jegerprøve gir rett til rifler som er så godt egnet til denne type handlinger som eks Ruger Mini er.
×
×
  • Create New...