Jump to content

240zrb

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

240zrb's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Siden jeg ikke kan se at det er spurt om før: Bruker du tofot? Isåfall er det vel mulig at pipa berører stokken under bruk med tofot, men ikke ved kontroll uten tofoten? Sleng på ekstra vekt på pipa (lyddemperen), og problemet øker? Etter å ha lest hele tråden BEDRE, ser jeg at dette er noe du har testet ut:-)
  2. Fersk i lade gamet, men hva med å ta utgangspunkt i burn rate tabellen: http://www.lapua.com/upload/downloads/b ... 012eng.pdf Finne frem ladedata som du allerede har funnet med US krutt typer, se om noen ligger likt med N570, og bruke dataene til å finne en sikker start...
  3. Kjøpte på ebay, hos selgeren: Razorsharpknife Ser han har noe trg utstyr nå, men ingen tofot. Som sagt har jeg sett han selge tofoter 2 ganger, og begge gangene til USD375. Og, som nevnt over her, Jetcarrier er nøkkelen når selger ikke sender ut av US.
  4. Ebay:-) min kom seg på ca 3000nok inkl moms sendt med Jetcarrier. Er en forhandler på ebay som fra tid til annen selger nye originale trg tofoter til 375usd. Har sett han selge til denne prisen 2 ganger, kjøpte andre gangen:-)
  5. Hva med ett løp til, i 6,5, når du først er igang med det ekstreme:-) Sakset fra lapua siden (story of .338 lapua magnum): High velocity 6.5 mm Among the wildcat versions of the .338 Lapua Magnum, the 6.5-338 Lapua remains possible the as the fastest. Originally designed in Finland, it has to be one of the highest velocity cartridges in this bore size. The 6.5-338 is necked down from the .338 Lapua Magnum case to the 6.5 mm (.264 caliber) bullet. The shoulders are pushed back somewhat, and the body taper is reduced by fireforming. In its finished form, the case body is almost cylindrical. The final case capacity is slightly greater than that of the parent 338 Lapua Magnum. Ballistic performance is impressive, to say the least! With top loads, a 9 g (139 grs) Scenar HPBT bullet will leave muzzle at an incredible 1150 mps (3780 fps). By comparison, the 6.5-284 will shoot that same bullet with about 930 mps (3050 fps) muzzle velocity.
  6. Hvem sysler med sånt i området? Tenkte å starte en tråd for at folk i området kunne komme lettere i kontakt med hverandre:-) Utveksle erfaringer, skryte, skrøne sov osv. Jeg skyter litt på banen i Vinterveiskaret, litt papp, og litt på selvanvisere / gonger. Vi er jo en del rundt her med samme interesser. Men, er vi muligens ennå flere enn vi tror? Noen andre som vil tilkjennegi seg? Hvem er du? ev. hvor skyter du? når skyter du? Svein-Ove Paulsen (nybegynner langhold....) skyter hovedsaklig i vinterveiskaret i helgen.
  7. En skal ikke skylde på andre... Så la meg nøye meg med å si at du har bidratt med ganske mye inspirasjon, ihvertfall i mitt tilfelle:-) Fikk skutt på 1252 meter på søndag, og skjønner godt hvorfor du stadig leter etter steder hvor du kan skyte lengre... og lengre... og lengre enn mange av oss trodde var mulig:-)
  8. Kjøpte en jahtijakt jj6021 for en ukes tid siden, og tenkte jeg skulle skrive noen ord om den. Kompakt lett liten sak, virker nesten skjør. Men funker rimelig greit sålangt. Jeg var ute etter en lrf som kunne måle ut over 1000 meter, så 1400 meter fristet. Testet første dag i knall sol: måling mot islagt fjellside, 1156 meter, kjapp og grei måling. Prøvde å måle noen steiner, men tror det heller var fjellet som reflekterte. Dro på skytebanen, og målte til gong, 793 meter, vanskelig å holde måleren i ro og måtte bruke støtte. Prøvde å måle noen steiner lengre ute, men det var no Go... Leste litt på nett om optimal bruk av lrf, og testet noen av tipsene idag. Solen er akkurat gått ned, så naturlig lys er sterkt redusert. Målte fra huset ut mot fjellside, fikk målinger på 1453 meter, 1531 meter, og 1711, 1755, 1772 meter! Nå skal det være sagt at målingene ble gjort mot loddrette partier, og ikke steiner e l... Men ble litt imponert over å klare å få målinger på over 300 meter lengre enn det måleren er oppgitt til:-) Ny test: overskyet, men forholdsvis sterkt naturlig lys. Var ikke sjans til å få målinger på de lange avstandene som jeg målte under redusert lys. Testet derfor mot lyktestolper i gata (selve lyskilde, armaturet? grå "boks" på toppen), og målte fra 34m til 281m håndholdt (uten noen form for støtte). 281m var maks jeg hadde mulighet til å måle. Måleren har nok sterke begrensninger med tanke på å måle små mål lengre ute, men det har muligens andre dyrere også... Med tanke på prisen, er jeg foreløpig overrasket over denne lille måleren, som tross alt er i lommeformat.
  9. ALLE tips mottas med takk:-) også de som ev måtte gjelde rimeligere TRGer:-)
  10. Må nok søke mer før jeg bestemmer meg OG sende mail til Spuhr. Har bare lest... derblant en gammel post hvor en representant for firmaet (husker ikke hvem), sa at de ikke lagde 35mm. Men ting kan jo ha endret seg:-) Nytt eller brukt.... Tjjjjaaa, har fått følgende tilbud fra forhandler i området: Sako TRG 42 .338 LM grønn/fosfor, tofot, kikkertmontasje (dette er ikke 35mm, men 34mm eller 30mm) og rekylbrems Kr. 43.500,- Ser de som selges brukt, ikke ligger langt unna i pris, men som en sa tidligere alt er vurderinger:-)
  11. Fått svar fra Near, de lager ikke 35mm ringer, men vil KANSKJE lage dette i fremtiden... Hjelper ikke meg nå da :-/ Har fortsatt lyst på Razoren, så vurderingen blir nå ev Near MFG skinne, og klare å finne noen brukbare 35mm ringer. Hvorfor kunne ikke Vortex lage Razoren i 34mm?!??! )!(#%¤&%(/ Hadde gjort alt så mye lettere:-) Akkurat ferdig med et bilprosjekt, hvor det meste var vanskelig å få tak i / lage osv osv, så hopper en på slike ideer.. må visst lære meg hvordan man gjør ting ENKELT:-/
  12. Tusen takk for informative svar:-) Har sett på Spuhr, og ville valgt dette dersom de hadde levert 35mm. Har sendt mail til Near for å høre om muligheten for 35mm ringer, og om det går... Da faller nok valget på Razor HD med Near skinne og Alfamount:-)
  13. Sitter i startgropen, og har bestemt børse: TRG 42 i 338 Så er neste valg: kikkert og montasjer..... og her sliter jeg litt, trenger råd / innspill. Som dere ser av kikkertene jeg har vurdert, prøver jeg å holde utgiftene litt nede her, så ingen hensoldt osv... Har sett på NF NXS, Vortex Viper PST og Razor. Har lyst på cm/mrad klikk / retikkel, og FFP, så der kom plutselig NF ned på lista. Vurderer original sako 3 ringers montasje med 30moa tilt. Disse leveres ikke i 35mm, kun 30mm og 34mm. Så der havnet Razor ned på lista. (dersom det ikke ville la seg gjøre å åpne 34mm ringene til 35mm.....?). Står da igjen med sako montasjer 30mm med 30moa tilt, og Viper PST. Fundere på om noen har noen innspill på dette? Vipern har en del mindre justering tilgjengelig enn NF og Razorn, og det er en av grunnene til at jeg er usikker på denne. Har en drøm om å etterhvert strekke holdene LANGT ut... JA, er svært inspirert av noen tråder her i langholdforumet, tror ikke jeg trenger si hvilke:-) Og dersom noen skulle lure, har litt erfaring med å skyte på hold over standard 2-300m. NM149 på avstander ut til rett under 900m, .50 (mør) ut til 1582m.
×
×
  • Create New...