Jump to content

mondy

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

mondy's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som kjenner til hvor man kan få kjøpt rimelige og greie hylser til 300wm? De jeg har sett koster jo vanligvis mer enn ferdiglada fabrikkammo. Noen mulighet for å kjøpe dette fra statene uten å havne på terrorlista deres?
  2. Takker for tips! Kasserer LR hettene og går tilbake til magnum.
  3. Hittil har jeg ladet med med MRP, Federal og Sierra i mine 300wm Normahylser. Dette har fungert bra, med siste batch med rullings har jeg testet N160 krutt, CCI hetter og Scenar. Mulig det var dumt å endre alt innhold i hylsene på samme tid, men alle komponentene er jo standard hyllevare. Jeg ladet ganske nøyaktig midt i mellom max og min ift Lapuas ladedata. For det første, noen av hylsene kom ut av kammeret seendes slik ut: Den til høyre er "normal", men de to til venstre er svært sotete og har i tillegg fått misfarging et sted rett under skuldra og på beltet. Hva har skjedd? For det andre; Jeg trodde først det var noe galt med avtrekket eller sluttstykket, da jeg følte at det gikk "en tid" fra jeg klikket til det smalt. "En tid" menes her noen mikrosekunder, men nok til at jeg følte det var merkbart. Jeg mener jeg kunne høre klikket fra tennstempelet, og det bør man jo ikke kunne, da smellet burde overdøvet dette. Da jeg kom hjem sjekket jeg avtrekk og sluttstykke, og klikket mange ganger med en klikkpatron uten å finne noe galt. Deretter kom jeg på at jeg hadde gått fra Federal magnum til CCI LR hetter, kan det være at LR hettene er for slappe for 300winmag og ca -3 grader?
  4. Kjekt å vite, jeg regner med MRP ikke er 'ekstra' tregt?
  5. Jeg lader også 300wm, og bruker federal magnum hetter. Disse er et sant helsike å få inn. Må presse hardt i pressearmen, men de går da helt inn til slutt. Har funnet ut at det lønner seg å gjøre hettelommene helt rene for drit før hetta settes i. Om det er nødvendig med magnumhetter har jeg overhodet ingen peiling på.
  6. Idag har jeg skutt min første batch med hjemmerullings. De gikk knakende godt! Ladet såvidt over minimum for å være sikker, og sjekket trykktegn og lignende etter ladebokens paragrafer, alles in ordnung! Dette var gøy! Hjemmelading er som en bonushobby i hobbyen, nesten gøyere å lade enn å skyte jo. Utrolig artig følelse å stå med en skinnende blank messingsmell i hånda etter den kommer ut av pressa, for senere å putte den i rifla og smelle den avgårde.
  7. Ok, kjekt å vite Noen som kan peke meg i riktig retning ang. data for scenar, MRP og 300wm?
  8. Sliter fortsatt med min første batch med hjemmerulling. Skal bruke Lapua scenar 180gr og Norma MRP, finner ikke ladedata som matcher til 300winmag. Ladeboken gir data for samme oppsett men for Lapua Naturalis 180gr, altså samme vekt. Kan jeg bruke disse dataene, eller er det for store forskjeller på kulene?
  9. Jeg har kjøpt noe fabrikkammo av typen Winchester SuperX. Disse er krympet med en stygg "presskrymp": Kan disse lades om? Jeg har forsøkt å presse de, men krympen blir ikke helt borte.
  10. Flott! Mange takk for tips!
  11. Jeg er ultrafersk på lading og har nettopp gått til innkjøp av et Lyman ladesett. Er nå på min andre runde gjennom ladeboken, og skal til med første runde av helpressing. Jeg begynte med ladebokens oppskrift på kalibrering av fullsize die; skru dien helt ned mot hylseholderen, deretter en runde opp igjen, press hylsa, sjekk i våpnet. Den passet jo helt fint i våpenet mitt, forøvrig en Tikka T3. Rart, siden ladeboken antyder at den sannsynligvis ikke skal passe enda. Jeg tester med en skutt men ikke presset hylse, jaggu passer den også?! Jeg klarer altså ikke merke forskjell når jeg kamrer en skutt tomhylse og en uskutt fabrikkpatron. Er kammeret i mitt våpen så stort at jeg ikke bør helpresse i det hele tatt? Det skal sies at den siste millimetrene av ladegrepet alltid er litt tregt på Tikka (kanskje alle våpen?) p.g.a. at tennstempelet strammer seg noen mm ekstra. Kan det være at dette gjør at jeg ikke kjenner forskjell? Hvordan skal jeg da kalibrere dia. Skjønner ikke dette, hjelp mottas med stor takk.
  12. Å prøve å skaffe til veie vital informasjon kvelden før en rettsak vitner om en rimelig useriøs og talentløs holdning, spør du meg. Jeg regner med trådstarter fikk informasjon om rettsakens tidspunkt endel tid før denne tråden ble startet...
  13. Ser ikke helt at det skal være noen forskjell mellom nye krav (krav om innkjøp av utstyr) og nye forbud (verditap/destruering). Er det nye forskrifter/lover som sier at nå er det krav om redningsvest i båt, refleksvest i bil, våpenskap fra første våpen, etc, så er det ingen som hinter om at dette innkjøpet skal staten dekke (noen er det kanskje, men innkjøpet må uansett dekkes av den enkelte). Jeg tror ikke et evt. forbud utløser noen som helst form for kompensasjon. Myndighetene gjør som de alltid har gjort - akkurat som de vil. Jeg vil tro myndighetene vil se det slik; det er ikke vårt problem at du har kjøpt deg en rifle, men det er et problem at du har den.
  14. Er det noe aktivitet her for tiden? Evt. andre steder i nærheten av Oslo?
×
×
  • Create New...