Jump to content

Lobsterman

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Lobsterman's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. På hummeren tror jeg, så lenge den ikke smuldrer opp og faller fra hverandre, ikke det kan bli for råttent. Har alltid brukt en blanding av halvråttent og "graps". Jo,surere maten er, jo lengre tid går det før teinene fylles av krabbe.
  2. Fikk et spesielt agntips fra en gammel original på Karmøy i går kveld. Over "dammen" i Junaiten hadde man visst i alle år hatt stor suksess med å dyppe en murstein i diesel og legge i teinene. Stiller meg meget tvilende til forslaget... Noen som har hørt om lignende varianter?
  3. Se dér! Det tok ikke mer enn 7 minutter å få oppklaring i saken! Mange takk, folkens.
  4. I NJFFs App leser jeg følgende: "I disse fylkene er det kun tillatt å jakte ungfugl med hvit buk: Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylker unntatt kommunene Osen, Roan, Åfjord, Bjugn, Ørland og Rissa hvor det er tillatt å jakte all storskarv: 01. oktober - 30. november" Vil dét si at: 1. Det KUN er lov å skyte ungfugl og IKKE voksenfugl i de nevnte områdene? ELLER 2. Det er KUN i de nevnte områdene det er lov å skyte ungfugl. Det er IKKE lov i resten av landet? - Muligens et idiotspørsmål, men jeg føler meg usikker på tolkningen, og setter pris på å kunne spørre alt fintfolket på kammeret.no i slike tilfeller. -Lobsterman, Kvitsøy/Stavanger
  5. Takk for kjapt, konsist og betryggende svar!
  6. Hallois! Nok en "Help me, I'm a newbie"-post fra Lobsterman, men det vel dét man har erfarne forumfolk til? Nå har jeg søkt bittelitt på forumet, og dermed fått lest gjennom §84 en del ganger, men er fremdeles en usikker mann. Kan jeg bære pumpehagla mi slik, i dette futteralet med hengelås, på buss og båt? Avtrekkermekanismen er fjernet, og transporteres sammen med ammunisjon i annen bag.
  7. Velger å bruke mitt første innlegg til å dra frem, låne og skifte tema littegrann i en gammel tråd med passende tittel. Leser på politi.no: Registreringsplikt på hagle Registreringsplikt for alle hagler blei innført 1. oktober 1990. Eig du ei ordinær enkelt- eller dobbeltløpa hagle (ikkje magasinhagle) som du lovleg har skaffa deg før denne datoen, treng du ikkje å registrere den. Men viss hagla skal overdragast til ny eigar må den nye eigaren ha gyldig løyve til å skaffe seg den (ervervstillatelse), før han eller ho kan overta hagla. Alle magasinhagler (pumpe- og halvautomatiske hagler) er registreringspliktige, uavhengig av kor gamle dei er. Sliter litt med å tolke den delen som omtaler magasinhagler. Er det (hypotetisk sett) mulig å møte opp med en uregistrert magasinhagle fra før 1990 og få den lovlig registrert ? Setter pris på deres tolkninger, enten de er fritolket, eller fasit.
×
×
  • Create New...