Jump to content

osint

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by osint

  1. Jeg lader 168 grn med 73grn N160. Har en fart på rundt 965 m/s iflg min kronograf. Det går bare godt. Jeg bruker denne ladningen fordi jeg oppnår en samling på 15-20 mm 5skudds samlinger litt etter temperatur og trykk. I min børse sprer 165 grn litt mer. Opplever ikke at slaktene blir dårligere eller verre enn andre som bruker samme kulevekt i 3006 eller 308 og med dertil lavere fart. Jeg har en T3 med en Atec demper i 300 winmag. Du får selv vurdere hva du velger, men Jeg har få betenkeligheter med det.
  2. Jeg måtte det. Moms inn i Norge. Blir uansett rimeligere enn å kjøpe fra norsk leverandør. Min sekk + diverse er akkurat tollklarert og jeg venter den i posten ila en dag eller to. Bestilte varer 24 august så det har tatt nesten en måned. Her er link til å beregne toll og avgifter http://www.toll.no/templates_TAD/ImportCalc.aspx?id=153564
  3. Har akkurat samme problemstillinger som du, i tillegg skyter jeg links noe som øker utgiftene en del og minker valgalternativene noe spesielt på jakke fronten. Jeg har endt opp med Harkila Tolga jakke. Lydsvak jakke som har imponert meg under drittværet i første del av fugljakta i år. Kommer til å bruke den under elgjakta og tenker at den er meget god til både postering og bevegelig jakt. En god allround jakke helt etter min smak. Norrøna Finnskogen bukser (i begge varianter, byde hybrid og Gore Tex perf.) som et resultat av et godt tilbud hos min lokale utstyrs pusher. Jeg liker lette bukser, så derfor ble det en hybrid også. Tror nok at Tolga buksen til Harkila er minst like god som Norrøna sine. Jeg hadde kjøpt buksene fra Norrøna før jeg ble oppmerksom på Harkila sine dresser. Spørs om det ikke hadde blitt en Harkila bukse av ett eller annet slag hadde jeg bare visst i sommer det jeg vet nå. Synes det er mange fine varianter som virker svært bra. Uansett er jeg mer enn godt fornøyd med buksene fra Norrøna. Når det gjelder jaktradio har jeg handlet en Icom F 34 gs med litt ekstra stæsj. Virker som en god og solid radio. Den er lite brukt til nå, men det rettes seg vel under elgjakta om seks dager. Fikk min for 2990. Lykke til med valget ditt.
  4. Det er bra med skogsfugl i hele Salten bare man finner høyden/terrenget/biotopen fuglen sitter i. Saltdal er et bra tips. Det er mye statsland i øvre delen av bygda som er helt ok. Ikke så bra som en del av de private terrengene lenger ned i dalen, men dog helt ok. Har også erfaring med at i de siste årene har orrfuglen og delvis tiuren trukket høyt i terrenget både på privatland og i statslandet. Her må du tenke litt utenfor den tradisjonelle boksen. Husk også at det har vært ekstremt med lemmen og mus i år, det er omtrent kjemisk fritt for krøkkebær mm. Gå etter maten til tiuren, så skal du se at Diana belønner deg. Nedre delene av statslandet på Sundsfjordfjellet er ok for orre, har ikke skutt tiur der. Beiarn er greit nok, men det er nesten ikke lengre å kjøre til eventyrland for tiur,nemlig til våre naboer i øst. Dit kan du også ta bussen om du ikke har bil. Eneste aberet kan være kjøp av svensk jegeravgift. Har ikke vært der i år, men tidligere måtte man til Arjeplog for å kjøpe den første gang man skulle over. Det er vel bare å undersøke herhttp://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/Sv/Pages/default.aspx Lykke til, mulighetene er absolutt til stede for spennende skogsfugljakt i hele Salten med omegn.
×
×
  • Create New...