Jump to content

sysifos

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sysifos's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Uansett hva man måtte synes om en type jakt blir det feil i mine øyne å forsvare sin egen type jakt ved å dra frem andres typer jakt for å rakke ned på. For meg ble afrikaopplevelsen passe halvklam. Jeg fikk lite ut av min tur rent jaktmessig og deler oppfatning helt med guillou, men skjønner at det fenger hos en del. For meg er afrikajakt ferie kombinert med lavterskeldrap på halvtamme dyr, godt vær, shortsføre på jakt, kalde øl i kjølebagen og juging på kvelden. Det blir på en måte en blanding av de beste aspektene fra varmint/avskyting, sydenferie og hyggelige kvelder med kompisene. Vil sannsynligvis ikke bruke penger på sørafrika igjen, får lett utslett av å se så mye gjerder. Avskytingsjakt i namibia kan derimot bli aktuelt ettersom trofeene ikke har noen verdi for meg.
  2. Det er rart hvordan hjemmeladere vet at våpenet alltid er feilen når den hjemmeladede ammoen ikke funker etter forventningene. Skulle tro kvaliteten på våpen fra produsenter som forholder seg til, sertifiserer seg til og tester og tolker alle våpen etter pålagte normer (CIP og SAAMI), var over kvaliteten på produktene til den gjennomsnittlige hjemmelader med generelt betydelig mindre kunnskap om standardiserte dimensjoner enn de proffe. Husk også på at ladeverktøyprodusentene og hjemmeladerne heller ikke er underlagt et kontrollregime ihht godkjenning hos et kontrollorgan slik våpen og ammunisjonsprodusenter er. Dermed er det svært, svært sjelden man kan skylde på våpenprodusenten dersom hjemmeladet ammo ikke funker tilfredsstillende ettersom våpenets funksjonsmål er konstruert ihht ammunisjon produsert etter standardiserte dimensjoner. Vet dere om deres ammunisjon er innenfor CIP eller SAAMI spesifikasjoner?
  3. Zastava er det det eneste våpene jeg vet om som har justerbar sikring. Den har en skrue i forkant av avtrekket som justerer sikringsfunksjonen. Som regel er årsaken til sikringssvikt på zastava at avtrekket er justert til mindre inngrep for å få et bedre avtrekk. Bra avtrekk og fungerende sikring er ikke forenlig på disse våpnene. Bytt snarest til timney avtrekk vil mitt råd være dersom du gå for et annet alternativ utover det beste,-å skrote dritten.
  4. Flott rifle, interessant kaliber med en fascinerende spennvidde med tanke på bruksområde, bare synd kaliberet ikke er lettere å skyte jevnt god med. Alltid interessant å lese artikler fra den kanten så lenge innholdet ikke er mer resirkulert enn dette. Bare av ren nysgjerrighet siden du har samme børse og samme kaliber og høres temmelig erfaren ut; hvor mange arter har du klart med din sjarmør fra otterup? Alltid gøy med interesserte folk som åpenbart har vært ute å reist litt og fått litt erfaring med børsene.
  5. Gjengene er sannsynglivis riktige, men brystingen er feil. BRNO/CZ salongene levert med gjenger og åpne sikter har fremsiktet montert i form av et rør som loddes på munningen. Fremkant av dette røret med forsikte er ofte skjevt. Man finner en stor andel av disse med filmerker på "brystingen". Igor har gradet fremsiktedelen han har laget uten tanke for annen funksjon enn den han ser hos sergej som står på siden og lodder dem på. Sjelden vært noe stort problem siden veldig mange av disse tidligere var solgt med unique demper som har 9mm hull.
  6. Pussig hvordan grovkalibergjengen forfekter de store kalibernes fantastiske penetrasjon og den absolutte nødvendighet av denne egenskapen i det ene øyeblikket og i det andre påstår at finkaliberne like gjerne går like dypt når mangelen på penetrasjon er et av argumentene mot finkaliberne.
  7. Er ikke helt enig der gitt! Kjappe refleksskudd i hagen (tettbebyggelse) tilsier ikke automatisk noen kjempefordel med grovt kaliber med mindre man har et ønske om å drepe mer enn elgen.
  8. mine erfaringer med 358win: 180grs X, fine slakt og god effekt på rådyr og elg. Lades med 45grs norma 200 for 810m/s fra 50cm pipe. 200grs hornady spire point, fine slakt og god effekt på mange rådyr og andre små hjortevilt, 45grs norma 200, 800m/s. 225 sierra GK, 770m/s med 50grs N140. 250 hornady spire point, 730m/s med 49 N140. 1min kompr. i ladepresse for å beholde 71mm PL. kula kryper ut pga fyllingsgrad hvis kortere holdetid under lading. 250 hornady RN, 720m/s med 49grs N140. forholdsvis lavmælt uten demper med N120, 130 og N200. Vanskelig å skyte gode grupper i lett børse. Bruk org. win. hylser, alternativt form om win eller lapua 308 hylser. Norma funker ikke, for mye gods i skulder som blir hals.
  9. 338 norma mag er ikke en ekte villkatt. Dette er en belteløs magnum som norma produserer hylser til. Foreløpig ikke ammo tilgjengelig
×
×
  • Create New...