Jump to content

Silverado

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Silverado's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Agder: 2-3 uker behandlingstid Nå har det gått over 5 uker, ikke hørt et kvekk. Søkte på nett.
  2. Joda, er ikke så lange behandlingstida så jeg nettopp. Tenker litt på om det fungerer slik at "jaha, han prøver seg alt nå, sett noen mnd sperrefrist til..." Det inntrykket jeg har av våpenkontoret er at de kan gjøre som de vil, siden en eventuell klage skal behandles av nettopp dem.. Har hørt og lest mye rart. Noen har besøk av politiet når de er drit fulle med rifla liggende på kjøkkengulvet uten at de bryr seg, mens andre har et helsikke med å få tilbake børsa etter å ha glemt en haglepatron liggende i jakkelomma.. Er liksom dette bare noe som skjedde "før i tida".
  3. Hei Tråden får gjerne flyttes om den er feilplassert. Jeg tok en råsjangs og har nylig sendt søknad om kjøp av hagle for jakt. Ønsker ikke å skrive hele historien, men i November 2017 hadde jeg en "breakdown" der jeg ringte ambulanse og frivillig la meg inn på akuttpsyk (ingen trusler om selvmord eller bruk av våpen til noe ulovlig, ingen rusmidler involvert). Jeg var nedkjørt og tungt deprimert. Politiet kom også av en eller annen grunn, gikk gjennom huset og jeg ble bøtelagt og fikk rifla mi inndratt pga ulovlig oppbevaring. Fikk forelegg for brudd på våpenloven, godtok selvsagt dette. Etter hva jeg har lest tidligere har det vært vanlig praksis med 5 år karantene etter slike brudd på våpenloven. I den forbindelse lurer jeg på om dette følges slavisk, eller kan jeg få innvilget søknaden nå som det "bare" har gått 4 år og 9 mnd? Har tross alt ingenting annet på rullebladet enn dette. Er jeg i deres øyne framdeles en livsfarlig galning som aldri må få tilgang på våpen igjen? Har ikke vært noe å utsette på skikkethet siden den gang, har heller aldri søkt om våpen før nå. Er det noen som har erfaring med lignende?
  4. Du om det. Jeg gir dem hvertfall + i boka, selv om 1 mann rota det til litt så fikk jeg likevel kjøpt meg billig gevær.
  5. Kan jo fortelle om min opplevelse. Synes de er greie på service jeg. Var der med noen som skulle ha jegerprøven, og Kristiansand JFF har visst noe slags avtale med dem som gir dem gode priser den kvelden de er der med kurset. Fant ei brukt Schultz & Larsen Classic som sto til 6000 når jeg var der som jeg var ganske interessert i. Den var ganske pen bortsett fra liten skade på stokken (som ikke gjør noe annet enn for synet). Sa til han ene karen at jeg tar den for 5k, som jo var greit. Kikkert måtte jeg også ha, og jeg sa jeg har ikke det helt store budsjettet. Så han fant fram en billigkikkert, og en som ifølge han var prikk lik, bare Leupold. Sistnevnte kosta 2500,-. Pakkepris sa jeg, 7000,- med kikkerten ferdig montert? Joda, det var greit og dette var en kanonbra deal. Så fikk jeg skrevet og levert våpensøknaden, og etter noen lange uker fikk jeg den innvilget. Da var det bare å hive seg i bilen og dure 1.5 time bort til Arendal og få henta børsa. Men han kommer med børsa, og kikkerten ligger ved siden av. Så jeg spør hva dette er for noe, kikkerten skal jo være montert når jeg henter børsa. "Å?, står ikke det på papiret mitt at montasje skulle være med?". Neida, skal bare ha ny børse og kikkert jeg, montasjen spikker jeg jo sjøl Måtte bla opp over 800,- for montasjen, men likevel synes jeg ikke det var galt i det hele tatt. Alt i alt ble det ei billig børse og jeg er fornøyd med handelen. Var flere personer involvert i handelen, og det skal ikke mer enn 1 rotehue til for at det blir en misforståelse. Så jeg gir dem tommelen opp
  6. Ja målte helt bak ved nakken Vet du hvem jeg kan henvende meg til? Kan kansje ta en tlf til han som hadde far hans hvertfall.
  7. Han er 37 cm til rygg. Var ikke sånn jeg mente at han var unormalt svær, mer at han er kraftig/sterk. Ang reproduksjon, faren hans var 10 år når min kom til verden, så skal vel ikke se helt bort i fra at han også greier det.
  8. Har veldig lyst til å si ja, men det er nok ikke tilfelle Slik har han blitt uten min påvirkning
  9. Heisann, i den anledning at beaglen min fylte 10 år nå i april har jeg begynt å tenke på å få en arvtaker etter ham. Synes dette er en fantastisk hund utseendemessig, med godt jaktinstinkt og godt lynne. Kunne derfor tenke meg at dette var noe å avle videre på, men vet ikke hvordan jeg skal gå fram. Ikke at dette skal være noen skryteannonse, men bare litt info om hunden. Hunden heter Timmy og er som sagt 04'modell. Har aldri hatt ham på utstilling eller jaktprøve, men hans far var jaktchampion (N JCH?), forøvrig mye champions og premierte hunder på begge sider. Skaut det første rådyret hans når han var 6 mnd. Han er ganske svær og kraftig, noe som gikk skikkelig opp for meg først nå i helga. Hadde ham med på ei messe på lørdag, og jeg hørte stadig vekk folk si "se den svære beaglen!" og folk som kom og ville hilse på. En lurte på om jeg dopa hunden Eneste negative er at hans mor hadde svak HD. Han begynte selv for et år siden å halte etter lange turer på skogen, men det går over etter en dag. Har ikke noe vondt i foten ellers, og det hender like ofte at han kommer hjem uten å halte. Har ikke røntget han, så for alt jeg vet kan det være noe annet som er årsaken. Bortsett fra mor er hele slekta HD-fri helt tilbake til oldeforeldre. Kan godt legge ut reg. beviset slik at dere får se stamtavla om det er av interesse.
  10. Ja hadde jeg hatt mulighet hadde jeg levert den før sommeren.
  11. 14 dager siden jeg leverte min søknad i Kristiansand. Hva pokker er det som tar så lang tid? Dette er noe de bør kunne avgjøre om ikke på stedet, så hvertfall ikke mer enn et par dager etter de har fått papirene. Blir så forbanna. Prøvde også å ringe dem i dag, men de stenger visst telefonen kl 11... Da må jeg bare spørre, hvis de ikke tida går med til å stå i telefon store deler av dagen, HVA SVATRE ER DET DA DERE DRIVER MED? Skjønner ikke at det skal ta flere uker å bestemme seg, og svare enten 1) Ja, du kan få kjøpe rifle. 2) Nei, du kan dessverre ikke kjøpe rifle. Rekker jo ikke starten på elgjakta pga dette...
  12. Leverer våpensøknaden i morra, så er muligens jeg også med i denne klubben i nær framtid Handla ei brukt S&L Classic i dag, ga 7000 for den med ny kikkert. Noen små skavanker på stokken var det, men den virka ellers veldig grei. Ikke at jeg er så voldsomt inne i dette med våpen, men denne børsa var visst "Mercedes" sammenliknet med mye annet, skulle jeg tro de som solgte den. Fortalte også min far om kjøpet, og han skjønte ikke hvorfor jeg ikke heller kjøpte ei ny Remington til 5k heller, istedet for "noe slikt noe" Han hadde visst aldri hørt om merket og regnte vel med at dette var noe jalla. Men men, blir nok fornøyd. Gleder meg noe vilt til jeg får henta den
  13. Har tidligere brukt litt av hvert av fór, men bytta ca i januar over til kun Labb Honnør. Ingen forandring. Denne omega3 olja, hva er dette? Er det kapsler man fórer hunden med? Hadde ikke vært dumt å prøve.
  14. Hei, det har seg slik at min 9 år gamle beagle røyter noe så inni helvete. Den holder seg uti gården hele dagen, og er kun inne når jeg kommer hjem fra jobb til jeg legger meg, og på de få timene blir det så mye hår på gulvet at jeg må støvsuge hver dag. Skjønner ikke åssen det er mulig å miste så mye hår. Hunden er frisk og i topp form ellers, og fikk ormekur for ca et år siden, uten at dette hjalp noe. Gamlingen påstår at harehunder røyter mye generelt, men det går da grenser, nekter å tro at dette er normalt. Han mente jo selvfølgelig det beste bare var å avlive den, siden han var lei av alt håret, men da svarte jeg at jeg skulle brenne hagla hans, så det var ikke noe å diskutere Om det er noen som har vært borti dette før og vet om noe jeg kan gjøre setter jeg stor pris på det.
×
×
  • Create New...